Windum Hillerød Møbeltransport

:
juli 2011

Den nye lagerbygning til opmagasinering af effekter er på i alt 2.400 kvm – med fem slusehuse.

Den største lagerhal er på 1.900 kvm, dertil kommer en anden lagerhal på 500 kvm til Designmuseum Danmark, der er indrettet med mobile pallereoler.

previous next

Velegnet til lagring

Nyt domicil for Windum Hillerød Møbeltransport A/S med lagerhal og særligt magasin med passiv klimastyring er skudt op i Hillerød

Byggefakta

Windum Hillerød Møbeltransport A/S
Rønnekrogen 19
3400 Hillerød
Danmark

Bygherre:
Logistikcenter Nordsjælland P/S
Arkitekt:
Gråkjær Industribyg A/S
Totalentreprenør:
Gråkjær Industribyg A/S
Ingeniør:
Gråkjær Industribyg A/S
Areal:
2600 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
maj 2010 - april 2011

Det anerkendte transportfirma Windum Hillerød Møbeltransport A/S har fået udvidet mærkbart efter opførelsen af et nyt domicil i det nye industrikvarter i Hillerød, størstedelen lager.

Brutto er der tale om 2.400 kvm lagerhal, hvoraf den ene del udgøres af en 1.900 kvm stor lagerhal med hele fem slusehuse og sluseporte. Dertil kommer en niveaufri adgang samt en rampe med halvtag, oplyser Henrik Horn Mortensen, projektleder hos Gråkjær Industribyg A/S.

Her er der mulighed for at foretage opmagasinering af ganske mange effekter. Det er ikke planen, at lagerhallen skal yderligere opdeles, men der vil blive placeret pallereol gennem midten af rummet, og en mulighed kan også være etableringen af et indskudt dæk, såfremt kapaciteten ønskes udvidet yderligere.

Særlig opbevaring

Gråkjær Industribyg har været totalentreprenør på opgaven, mens Fredborg Byg A/S som underentreprenør har udført tømrerarbejdet, herunder alle vinduer og døre samt nedhængte lofter.
Alt i alt et standardbyggeri lige efter bogen – og dog. En særlig del af byggeriet er nemlig opført til Designmuseum Danmark (tidl. Kunstindustrimuseet), der er rykket ind som lejer – med et behov for at få opmagasineret effekter, der enten har været udstillet eller skal udstilles på et eller andet tidspunkt.

Lagerhallen til Designmuseum Danmark er blevet opført efter særlige krav, herunder passiv klima­styring. Der er således topisoleret i tag og vægge og udført randisolering, men ellers er gulvet placeret direkte oven på det naturlige underlag – for at udnytte jordvarmen i kuldeperioder og køligheden i sommerperioden. Der er blevet fokuseret en del på fugtregulering af hensyn til effekterne, der kan være udsatte i forhold til fugt, f.eks. genstande af træ og papir.

Frem til fortiden

Her er der blevet skelet kraftigt til f.eks. konserveringscentret i Vejle, der har bistået med erfaring og rådgivning omkring opmagasineringen. En del af erfaringerne er netop baseret på gammeldags principper med passiv klimastyring på et tidspunkt, da man ikke kendte til avanceret teknologi til regulering heraf. De Fælles Museumsmagasiner i Vejle kaldes således et byggeteknisk skridt ind i fremtiden, fordi man lidt paradoksalt ser tilbage i fortiden. Klimastyringen er inspireret af gamle massive bygninger som for eksempel kælderen under domkirken i Köln og Skokloster Slot i Sverige, der har vist sig at have virkelig gode betingelser for opbevaring.

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 2

Domicil

Krystallen

Origami på dansk

Plejecenter og genoptræning

Nimbusparken

Fine rammer til Frederiksbergs ældre

Parkeringshus

Parkeringshus, Esbjerg

P-hus i spidsen for grøn kile

Sport

Silkeborg Golf Club

Golftræning i kobberrammer

Domicil

SuperGros

Domicil med egen stregkode

Kulturcenter

Your Rainbow Panorama

ARoS møder himlen med svævende regnbuering