Silkeborg Golf Club

:
juli 2011

Silkeborg Golf Clubs nye træningshal er beklædt med kobber. De tre kobberenheder er bundet sammen af lave partier i lærketræ.

Når man træder indenfor i Silkeborg Golf Club, oplever man på nært hold den rummelighed, som den skæve komposition giver.

previous next

Golftræning i kobberrammer

Hole in One. I de smukke omgivelser i Søhøjlandet kan den dedikerede golfspiller nu glæde sig over Silkeborg Golf Clubs nyeste byggeri

Byggefakta

Silkeborg Golf Club
Sensommervej 15c
8700 Silkeborg
Danmark

Bygherre:
Silkeborg Golf A/S
Totalrådgiver:
Arkitekthuset A/S
Arkitekt:
Arkitekthuset A/S
Ingeniør:
Arkitekthuset A/S
Areal:
2145 kvm.
Byggesum: 
18 mio. kr.

Ved Silkeborg Golf Club er der opført et funktionelt og velplaceret indendørs træningsanlæg, som er en stor æstetisk nydelse både inde og ude. Anlægget er placeret side om side med golfklubbens eksisterende klubhus, hvilket det fint komplimenterer trods vidt forskellig byggestil.

- Byggeriet er et synligt bevis på, at man kan bygge moderne byggeri op ad en ældre bygningsmasse – den oprindelige klub er fra 60’erne, og er ligeledes tegnet af Arkitekthuset – uden at de enkelte bygninger råber til hinanden, forklarer arkitekt Henrik Kamp Ditlev, Arkitekthuset A/S.

Træningsanlægget manifesterer sin position og indtager sin naturlige plads ved hjælp af et levende og markant formsprog, der på smukkeste vis understreger anlæggets ypperste formål om aktivitet og udvikling.

I pagt med naturen

I det bakkede terræn, blandt fyrreskov og råvildt, fornemmer man straks respekten for de sceniske omgivelser. Stilfuldt indgår byggeriet på naturens præmisser, både i form og materialevalg. Via de store vinduespartier i træ og alu, bliver naturen i alle tre bygningsdele trukket langt ind i rummene og giver øjet et fint blik, både igennem bygningen og ud over greenen på begge sider.

Smukke materialer

Den stringente grafiske enkelthed i byggeriets struktur, bliver blødt op af det primære materialevalg, kobber og lærketræ.

- Ydermure og tag samt sternfold er udført i kobberbeklædning i faldende længder og er baseret på at skabe et homogent byggeri, hvor tag og facade opleves som et monolitisk element og er derudover valgt ud fra betragtning om patinering, fortæller arkitekten.

Med falsen placeret i et asymmetrisk forbandt, er den elegante kobberfacade både dynamisk og vedkommende. Nybyggeriet til trods, kan man allerede nu fornemme den påbegyndte patinerede irring, som fremover vil holde byggeriet i en kontinuerlig og udtryksmæssig bevægelse.

De tre kobberenheder er bundet sammen af lave og mere afdæmpede partier i lærketræ, udført med 2 på 1 bræddebeklædning af varierende bredder. Det flade tag herpå er med zinkinddækket krone. På forsiden af disse mindre bygningselementer, som på en og samme tid formår både at lette og jordforbinde den samlede bygning, er der bygget mindre bænke, hvor kobberbeklædningen går igen på siderne, og på selve siddefladen ses lærketræsbrædder, som er placeret på højkant med afstandsstykker.

Træningshal og Proshop

Når man træder indenfor, oplever man på nært hold den næsten overvældende rummelighed, som den skæve komposition giver. Dette til trods, er det lykkedes at skabe en rar og intim atmosfære til en kold vinteraftens træningseance.

Via videoanlæg kan man optage sit spil, så man sammen med sin træner kan finpudse teknik og færdigheder. I modsatte ende af salen er der på nuværende tidspunkt opstillet styrketræningsmaskiner, men denne del kan ved behov lægges om til endnu en træningsbane.

Ved indgangspartiet i lærketræ, hvor lofthøjden er lavest, er der isat store runde lyskasser, så den åbne rumfornemmelse også her bibeholdes.

I den velassorterede Proshop, som ligger midt imellem den eksisterende golfklub og træningsbanen, går luftigheden igen, og rummet udenfor er en behagelig ledsager, når man skal handle udstyr. Her er ydermere også prioriteret plads til både personalefaciliteter og værksted.

Under anlægget er der fuld kælder med nem adgang via rampe, hvor man finder parkering for golfbiler og lockers til opbevaring.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 2

Domicil

Krystallen

Origami på dansk

Plejecenter og genoptræning

Nimbusparken

Fine rammer til Frederiksbergs ældre

Parkeringshus

Parkeringshus, Esbjerg

P-hus i spidsen for grøn kile

Sport

Silkeborg Golf Club

Golftræning i kobberrammer

Domicil

SuperGros

Domicil med egen stregkode

Kulturcenter

Your Rainbow Panorama

ARoS møder himlen med svævende regnbuering