Pfizer

:
december 2007

Det oprindelige Pfizer-domicil fra 1999 er blevet forlænget med 3.900 kvm nybyggeri på begge fløje.

De nye og oprindelige fløje er bundet sammen af nye mellembygninger i glas og aluminium, bestående af Schüco-profiler FW 50+.

Den anvendte teglsten er en eksklusiv grådæmpet variant i flere nuancer fra Pedersen Tegl, hvor det otte år efter er lykkedes at finde en brænding, der svarer til den oprindelige teglfacade.

”Orangeriet” er et gennemlyst lokale i kraft af et rytterlys, der fortsætter som glastag ned til en overgang med glasfacade – et noget anderledes møderum end man er vant til, opført i glasprofiler fra Schüco (FW50+) og monteret af Glasbyggerne A/S.

Ud af to standardmodeller fra Getama, fik Vines Erhvervsmøbler A/S til auditoriet udviklet en særlig løsning, der signalerede såvel lethed som eksklusivitet.

previous next

Modernistisk knopskydning på medicindomicil

Pfizer Danmark A/S har fordoblet sit areal med en udbygning i oprindelig stil – dog med dynamisk variation

Byggefakta

Pfizer
Lautrupvang 8
2750 ballerup
Danmark

Bygherre:
Pfizer Danmark
Arkitekt:
Dall & Lindhardtsen A/S
Hovedentreprenør:
Skanska Danmark A/S
Ingeniør:
Birch & Krogboe A/S
Areal:
3900 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst

Det er ARKITEKTER D&L, der sammen med Skanska har stået for udbygningen af Pfizer Danmarks hovedkontor i Ballerup, der blev opført i 1999. Skanska har tidligere opført Pfizers hovedkontor i Sollentuna nær Stockholm, et byggeri, der blev færdigt i starten af 2006. Skanska har desuden bygget Pfizers finske hovedkontor i Helsingfors samt en række Pfizer-kontorer i USA. Det er derfor en stor kender af bygherrens krav og ønsker, der blev sat til at udføre udvidelsen af det danske Pfizer-domicil.

Respekt for oprindelsen

Udvidelsen er sket i samme arkitektoniske stil som den oprindelige, så udbygningen på 5.000 kvm har karakter af en organisk knopskydning med variation.

Byggeriet er karakteristisk med sin anvendelse af tegl og glas. Teglen er en eksklusiv grådæmpet variant i flere nuancer fra Pedersen Tegl, hvor det otte år efter er lykkedes at finde en brænding, der svarer til den oprindelige teglfacade.

Karakteristisk er også byggeriets kontroversielle og opspændte taghvælv i forskudte planer, buede og zinkbeklædte tage med sin helt egen stil. Det oprindelige byggeri tog udgangspunkt i en planløsning med fløje i A-formation, spændt sammen af centerbygningens tværakse.

Ny dynamisk fløj

- I udbygningen er fløjene blevet forlængede, men for at undgå en for stor afstand mellem A-formations to ben har vi valgt at lade den ene nye fløj, indeholdende et konferenceafsnit, få en udbygning, der løber parallelt med den anden fløj, forklarer arkitekt Søren Hovmann fra ARKITEKTER D&L.

Netop denne del af byggeriet bringer nye dynamiske toner ind i den arkitektoniske symfoni, idet denne del af fløjen afsluttes i en skarp vinkel, suppleret med et markant glasparti med rytterlys i midten, der giver et markant lysindtag.

Fløjenes forlængelse er foretaget såvel kreativt som funktionelt, idet de nye og oprindelige fløje er bundet sammen af nye mellembygninger i glas og aluminium, bestående af Schüco-profiler FW 50+ for at tilføre bygningskroppen mere lethed – et arbejde udført af Glasbyggerne A/S.

Det grundlæggende skelet er sikret med leverancer fra Tinglev Elementfabrik, der har leveret huldæk (265 mm) til etageadskillelse i tre etager, i alt 3.500 kvm. Byggeriets lofter er Markant 600 i henholdsvis 60x60, 50x50 og 60x120, leveret af Danoline A/S og monteret af Intern i Holte.

De nye svingninger i byggeriet slår an første gang ved indgangen, hvor gæsterne modtages i receptionen med en ny skranke, leveret af Vines Erhvervsmøbler A/S. Den er ny i et let og stilrent specialdesign i antracitgrå og med svungne elegante linjer, udviklet i samarbejde med ARKITEKTER D&L.

Glasskillevægge

Den høje og rummelige arkitektur er videreført i de nye bygninger, hvor en stor del af arealet er reserveret til kursus- og konferenceaktiviteter. Hele stueetagen er således reserveret til indlæring og inspiration. Den skrå udbygning af facaden i den ene fløj har givet en anden rummelighed at arbejde under, idet en del af mødelokalerne med DEKO FG glaskillevægge har fået skrå gavlvægge og samtidig er forskudt i forhold til hinanden, hvilket giver en spændstig dynamik.

DEKO FG skillevægge har efterhånden vundet indpas i en del byggerier grundet systemets lethed. Løsningen består af ét-lags væghøje glasplader, som mod de tilstødende bygningsdele afsluttes med slanke aluminiumsprofiler.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 4

Domicil

CA Software

IT-domicil i enkel funktionalisme

Skole

Danmarks Biblioteksskole

Boglig uddannelse bag skiffer og glas

Kulturcenter

Dansens Teater

Ballettens sorte boks

Domicil

Dansk Computer Center

DCC-domicil med lysgitter

Bolig

Det Flexible Hus

Fleksibel livsbolig

Skole

EUC Lillebælt

Ved bro og bælt

Domicil

F&H of Scandinavia

Alle hylder samlet under samme tag

Museum

GeoCenter Møns Klint

Arkitektur i pagt med naturen

Butik

IDEmøbler

Møbelmekka med søjleindgang

Bolig

Isefjord

Afdæmpede fjordboliger

Domicil

Lejerbo

Lejerdomicil i åben kvadrat

Domicil

Makita

Japansk fornuft og præcision

Kulturcenter

Musikhuset Aarhus

Musikhuset, 2. sats

Hospital

Næstved Centralsygehus

Nyt kræftcenter i klassisk udtryk

Domicil

Outforce IT

Facade, der følger dagen og året

Domicil

Peugeot Danmark

Charmeløven

Domicil

Pfizer

Modernistisk knopskydning på medicindomicil

Domicil

ProShop

pakket ind i sol- og billedskærm

Sport

Ringsted Svømmehal

Ringsted i vandets tegn

Sport

Silkeborg Sportscenter

Silkeborg - sportens solide rammer

Bilhus

Toyota Bilhus

Bilhus med harmonikaeffekt