Isefjord

:
december 2007

Karnapperne har zinkbeklædning på kanterne og tag, så de matcher det øvrige rolige og afdæmpede byggeri. I den underste etage er der etableret et erhvervslejemål.
Arkitektgruppen Holbæk A/S

Til alle 44 lejligheder i Isefjord er etableret altaner eller terrasser, og alle er de placeret, så man kan nyde udsigten over Holbæk Fjord. Holbæk Ny Maskinværksted har leveret altaner såvel som stål til karnapper og værn.

Når det gælder de indvendige materialer, er de enkle og stilrene. Således har boligerne asketræsgulve, der, som loftet, er ført helt ud i karnappen for at give en større rumlighed.

previous next

Afdæmpede fjordboliger

Isefjord i Holbæk består af 44 nye ejerboliger, hvor den smukke udsigt nydes gennem altaner, mens der er lukkede glaskarnapper til befærdet vej

Byggefakta

Isefjord
Valdemar Sejrs Vej
4300 Holbæk
Danmark

Bygherre:
DBR Rengøring
Bygherrerådgiver:
Ingeniørfirmaet Jensen og Partner A/S
Arkitekt:
Arkitektgruppen Holbæk A/S
Totalentreprenør:
MT Højgaard A/S
Areal:
5000 kvm.
Byggesum: 
70 mio. kr.

Med den smukkeste udsigt ud over Holbæk Fjord ligger nu 44 nyopførte ejerboliger samt et erhvervslejemål på hjørnet af Ahlgade og Valdemar Sejrs Vej i centrum af Holbæk. Isefjord er navnet på projektet, og byggeherren er Isefjord ApS, som ejes af Henrik Hansen.

Oprindeligt lå en bowlinghal på området, den transformerede Arkitektgruppen Holbæk A/S for nogle år siden til et kursuscenter.

Og da tiden var løbet fra det, blev det sat til salg og købt af Henrik Hansen, der atter entrerede med Arkitektgruppen Holbæk A/S om opførelsen af de 44 ejerlejligheder med et etageareal på 5.000 kvm.

God beliggenhed

Byggeriet er opført som etagebyggeri i to-, tre- og fire etager med delvis kælder. Alle lejligheder er udformet med store altaner og udenomsarealer.

Ejendommen er forsynet med lyse opgange, hvor hver opgang står med hovedtrappe, elevator og delvis kælder.

- Vi har bestræbt os på at udnytte den gode beliggenhed, boligerne har med udsigt ud over Holbæk Fjord, fortæller Peter Haugaard fra Arkitektgruppen Holbæk A/S.

- Men samtidig er det således, at hovedparten af boligernes facader vender mod vest, og dermed ud mod en trafikeret vej. For at beboerne ikke skulle generes af bilos og larm, skabte vi lukkede karnapper i stedet for altaner, karnapper, der vel at bemærke er udført som en del af stuen ved at loftet og gulvet går helt ud i karnappen, og hvorfra man kan nyde udsigten uden at blive generet af bilerne, forklarer Peter Haugaard.

Fri udsigt

Således ligger karnapperne i en vinkel, så beboerne kan nyde vandet, men samtidig er de placeret, så de ikke skygger for hinanden eller tager udsigten.

Karnappens anden vinkel er drejet mod solen, så man fanger lyset og eftermiddagssolen.

- Boligernes store altaner ligger primært mod øst, og vender dermed ind mod gården, hvor landskabsarkitekt Birgitte Fink har skabt en god løsning, der kombinerer parkeringspladser til beboernes biler med et hyggeligt gårdmiljø, lyder det fra Peter Haugaard.

I øvrigt har det været meget vigtigt for Arkitektgruppen Holbæk, at lyset og luften var fremherskende i lejlighederne, og selve indretningen af lejlighederne er da også tænkt så boligerne i bogstaveligste forstand gennemlyses af sollyset – fra karnappen til altanen.

Afdæmpet i udtrykket

Selve byggeriet er roligt og afdæmpet i udtrykket, og så spiller det op til byggeriet Strandporten på modsatte side af Valdemar Sejrs Vej.

- Vi har valgt en flot gul sten med et dæmpet udtryk, så byggeriet ikke skriger til himlen som et nybyggeri, og i løbet af få år vil det såmænd falde ganske naturligt ind i bybilledet, forklarer Peter Haugaard.

Taget er udført i røde tegl og altanerne er i galvaniseret stål.

- Herudover har vi valgt at lave nogle markeringer i facaden for at give bygningerne lidt spil, ligesom vi har valgt et vandret orienteret vinduesformat til værelserne, for at lade udsigten til vandet – panoramaudsigten – komme rigtigt til sin ret, siger Peter Haugaard.

Vinduerne er VELFAC aluminiumsvinduer, der er vedligeholdelsesfri og med indvendig træramme. Karnapperne har zinkbeklædning på kanterne og tag, så de matcher det øvrige rolige og afdæmpede byggeri.

Samtlige boliger har en stor altan eller terrasse for stuelejlighedernes vedkommende, der vender enten mod syd eller mod øst. Holbæk Ny Maskinværksted A/S har leveret altanerne samt stålet til karnapperne. Værn til kældertrapperne og adskillelser til brug i haven, står Holbæk Ny Maskinværksted A/S ligeledes for.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 4

Domicil

CA Software

IT-domicil i enkel funktionalisme

Skole

Danmarks Biblioteksskole

Boglig uddannelse bag skiffer og glas

Kulturcenter

Dansens Teater

Ballettens sorte boks

Domicil

Dansk Computer Center

DCC-domicil med lysgitter

Bolig

Det Flexible Hus

Fleksibel livsbolig

Skole

EUC Lillebælt

Ved bro og bælt

Domicil

F&H of Scandinavia

Alle hylder samlet under samme tag

Museum

GeoCenter Møns Klint

Arkitektur i pagt med naturen

Butik

IDEmøbler

Møbelmekka med søjleindgang

Bolig

Isefjord

Afdæmpede fjordboliger

Domicil

Lejerbo

Lejerdomicil i åben kvadrat

Domicil

Makita

Japansk fornuft og præcision

Kulturcenter

Musikhuset Aarhus

Musikhuset, 2. sats

Hospital

Næstved Centralsygehus

Nyt kræftcenter i klassisk udtryk

Domicil

Outforce IT

Facade, der følger dagen og året

Domicil

Peugeot Danmark

Charmeløven

Domicil

Pfizer

Modernistisk knopskydning på medicindomicil

Domicil

ProShop

pakket ind i sol- og billedskærm

Sport

Ringsted Svømmehal

Ringsted i vandets tegn

Sport

Silkeborg Sportscenter

Silkeborg - sportens solide rammer

Bilhus

Toyota Bilhus

Bilhus med harmonikaeffekt