Makita

:
december 2007

Makita passer godt på sin store lagerbeholdning og har valgt et robust hegn og en fritbærende skydeport i aluminium fra Gunnebo Nordic A/S.

Makitas kontorlokaler er indrettede som mindre kontorer, eller som her et åbent afsnit ved receptionen. Kontorerne har alle tæpper fra ege contract a/s.

Værkstedet er indrettet med masser af dagslys og en dæmpet akustik ved hjælp af Troldtekt-loft, hvilket er nødvendigt, når værktøj prøves af.

Makita har indrettet et stort showroom, hvor nyt værktøj kan demonstreres. El-Kompagniet, Horsens A/S.

Gæstekantinen er placeret i forlængelse af personalekantinen og kan samles til ét rum ved at skyde folde- døren til side.
 

previous next

Japansk fornuft og præcision

Det nye Makita-domicil i Horsens med et velorganiseret indre har været præget af stor brugerindflydelse

Byggefakta

Makita
Erhvervsbyvej 14
8700 Horsens
Danmark

Bygherre:
Erhvervsbyen Horsens Syd
Arkitekt:
RUMarkitekter AS
Totalentreprenør:
Base Erhverv Entreprenør as
Ingeniør:
Oluf Jørgensen A/S
Areal:
5700 kvm.
Byggesum: 
40 mio. kr.

Med det galoperende byggeri i Danmark sælges der meget el-værktøj. Det kan Makita mærke, og de har derfor bygget et nyt hus med plads til udvidelse. Den nye administration er dobbelt så stor og lageret er 4 gange så stort.
Arkitekt ved RUMarkitekter i Vejle, Henrik Rudfeld fortæller, at projektet i høj grad er formet af en funktionalitet, logistik og præcision som Makita i Horsens har ønsket det. Det japanske hovedkontor har kun haft ringe indblanding, dog godkendt tegninger og budget. Tegnestuen understreger samtidig, at samarbejdet med medarbejderne i Horsens har været af stor betydning for processen og det endelige hus. Graden af brugerinddragelse har været kolossal og handlet om alt fra dagligdagen til organiseringen af huset. At medarbejderne rent faktisk har været med under skitseringen betyder, at de føler et særligt ejerskab, som selvfølgelig fremmer et positivt arbejdsmiljø hos Makita.

Ny erhvervsbydel

Makita har valgt at flytte til et nyt erhvervsområde syd for Horsens. ”Erhvervsbyen Horsens Syd” råder over 100.000 kvm jord, der er godt i gang med at blive bebygget med naboer som LRØ Dansk Landbrugs Rådgivning og Base Erhverv entreprenør as, som selv er entreprenører i området. Bydelen er netop i opstart, men det forventes, at der også her vil blive opført Company Houses, hvor flere firmaer etablerer sig og deles om faciliteter som kantine, konferencelokale, kursusfaciliteter. Makita fandt beliggenheden nær motorvejen meget attraktiv, udover potentialet i at kunne udvide lagerkapaciteten efter behov.

Velorganiseret indre

Logoet Makita i rødt står klart og tydeligt på den mørke baggrund, lagerhallens volumen fremtræder i, som igen står i kontrast til kontorlokalernes hvide betonelementer. Et klart og dog behersket udtryk, der svarer til husets rationelle struktur i øvrigt. Her er ikke tale om ”flagpark” og spejlende facader. Faktisk, siger RUMarkitekter, at samarbejdet har været den vigtigste parameter i projektet, og det har alle parter set et fint resultat af.
Firmaet byggede større lokaler i 1997 og har derfra en række erfaringer, som alle har haft mulighed for at bringe ind i projektet. Administrationen og salgsafdelingen sidder ved indgangen fordelt i åbne og mere afgrænsede kontorafsnit. Indretningen afspejler også en klar struktur, ved at gulvmaterialerne markerer rummenes funktion. Således er der fliser i gangarealerne, linoleum i kantinen og et klassisk og robust tæppe fra ege contract a/s i kontorerne, nemlig epoca classic.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 4

Domicil

CA Software

IT-domicil i enkel funktionalisme

Skole

Danmarks Biblioteksskole

Boglig uddannelse bag skiffer og glas

Kulturcenter

Dansens Teater

Ballettens sorte boks

Domicil

Dansk Computer Center

DCC-domicil med lysgitter

Bolig

Det Flexible Hus

Fleksibel livsbolig

Skole

EUC Lillebælt

Ved bro og bælt

Domicil

F&H of Scandinavia

Alle hylder samlet under samme tag

Museum

GeoCenter Møns Klint

Arkitektur i pagt med naturen

Butik

IDEmøbler

Møbelmekka med søjleindgang

Bolig

Isefjord

Afdæmpede fjordboliger

Domicil

Lejerbo

Lejerdomicil i åben kvadrat

Domicil

Makita

Japansk fornuft og præcision

Kulturcenter

Musikhuset Aarhus

Musikhuset, 2. sats

Hospital

Næstved Centralsygehus

Nyt kræftcenter i klassisk udtryk

Domicil

Outforce IT

Facade, der følger dagen og året

Domicil

Peugeot Danmark

Charmeløven

Domicil

Pfizer

Modernistisk knopskydning på medicindomicil

Domicil

ProShop

pakket ind i sol- og billedskærm

Sport

Ringsted Svømmehal

Ringsted i vandets tegn

Sport

Silkeborg Sportscenter

Silkeborg - sportens solide rammer

Bilhus

Toyota Bilhus

Bilhus med harmonikaeffekt