CA Software

:
december 2007

CA Software-domicilet er skabt med et klart og skarpt udtryk, varieret med lange vinduesbånd fra Schüco, der enkelte steder dykker og skaber dynamik.

Receptionens elementer er skabt i glas og beton i adskilte skiver. Belysningen består af et specielt armatur, Profi 120 fra X Light I/S.

I modsatte ende af receptionen er der etableret en durchsicht, hvor en trippelhøj glasfacade skaber stor gennemstrømning af lys.

I modsatte ende af receptionen er der etableret en durchsicht, hvor en trippelhøj glasfacade skaber stor gennemstrømning af lys.

En integreret AV-løsning fra Dansk Data Display er etableret i kursus- lokalerne (tv.), mens der til mødelokalerne (th.) er anvendt en raffineret installationsløsning (Schneider) til kommunikation i bordene fra Bent Krogh – et pop op-kabinet med tilslutningsmuligheder for el, telefon og internet.

previous next

IT-domicil i enkel funktionalisme

Det nye domicil for CA Software A/S er præget af et skarpt og enkelt udtryk og en indre modernistisk rummelighed

Byggefakta

CA Software
Borupvang 5b
2750 Ballerup
Danmark

Bygherre:
Sjælsø Gruppen A/S
Arkitekt:
DesignGroup Architects A/S
Totalentreprenør:
K2 Projekt A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
5000 kvm.
Byggesum: 
80 mio. kr.

Det er IT-universets egen identitet, der er forsøgt fanget og modelleret i det nye domicil for CA Software A/S (tidl. Computer Associates) i Ballerup. Efter en række år i det tidligere ISS-hovedkvarter i Holte har IT-virksomheden valgt at få skabt nye og opdaterede rammer efter egne kropsmål, der lever op til forstærkede krav om grænseoverskridende, intern kommunikation i lyst miljø.

Skarpe udtryk

- Hovedlinjerne er lagt på det rene, klare og skarpe udtryk, som vi føler er i overensstemmelse med opfattelsen af en moderne og avanceret IT-virksomhed. Derfor er der satset på enkelthed med nogle meget klare hvide facader samtidig med, at der er lagt stor vægt på husets funktionalisme. Endelig har det betydet noget for os at få bygningskroppen i nær kontakt med landskabet, forklarer arkitekt Morten Ulf Jørgensen fra arkitektfirmaet DesignGroup Architects ApS, der har udtænkt byggeriet i samarbejde med bygherre, mens K2 Projekt A/S har været udførende som totalentreprenør.

- Det enkle, klare udtryk mener vi afspejler virksomhedens identitet, men alligevel har vi skabt variation i facadens udtryk med skift, hvor lange vinduesbånd afløses af dyk med vinduespartier i fuld højde. Selve bygningskroppen har en forsætning, som giver en udvidende rummelig dimension, og vi har her skabt indgangspartiet med et meget markant lysindtag, siger Morten Ulf Jørgensen.

De gennemgående vinduesbånd og døre i stuen, 1. sal og 2. sal samt facadepartierne til de to hovedindgange står i Schücos tegn og er monteret af Glasbyggerne A/S. Facaderne og ovenlys er lavet i system Schüco FW 50+, vinduer i Schüco RS 102 SK, døre i Schüco Royal S 65 og Royal S 70 HPS.HI.

Indvendigt har Glasbyggerne A/S endvidere leveret og monteret et facadeparti mellem gang og et af kontorerne, et vindfang af glas i hovedindgangen samt 2 stk. ovenlys til trappetårnene.

Gennemlyste rum

- Det lyse og rummelige er manifesteret i den centrale del af bygningskroppen, populært kaldet piazzaen, virksomhedens torv, der fungerer som fordeler af husets trafik. Det er også her, at der er etableret loungemiljø med mulighed for stående samtalemøder. Samtidig er byggeriet fremtidssikret, så byggeriet kan opdeles til to lejere – der er således en indbygget fleksibilitet, der gør det muligt med en underopdeling af huset, siger Morten Ulf Jørgensen.

- Fokus på det åbne og rummelige fremgår tydeligt af indretningen med store, rummelige kontorer, hvor der er anvendt glasskillevægge for at få gennemlyste rum på tværs. På direktionsgange er der dog lavet faste tværvægge, men med en glasvinge, der sikrer gennemsigtigheden, forklarer Morten Ulf Jørgensen.
Reception og durchsicht

Gæster skal føle sig velkomne, og derfor er der lavet en reception, som kommer gæsten i møde. Receptionsmøblet er skabt i glas og beton i adskilte skiver, som giver en imødekommende lethed, og hvor gæsten modtages ved et lidt højere mødebord. Receptionen er lys og åben og belysningen består af et specielt armatur, udviklet i samarbejde med DesignGroup Architects. I loftet er placeret Profi 120 med T5 lyskilder, to lysstibber og kipbar halogenspot fra X Light I/S. Receptionen ender i en durchsicht med trippelhøj glasfacade med et stort lysindfald til følge. Lysvirkningen accentueres af byggeriets indre rummelighed, hvor stueetagens lofthøjde er en del over standard.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 4

Domicil

CA Software

IT-domicil i enkel funktionalisme

Skole

Danmarks Biblioteksskole

Boglig uddannelse bag skiffer og glas

Kulturcenter

Dansens Teater

Ballettens sorte boks

Domicil

Dansk Computer Center

DCC-domicil med lysgitter

Bolig

Det Flexible Hus

Fleksibel livsbolig

Skole

EUC Lillebælt

Ved bro og bælt

Domicil

F&H of Scandinavia

Alle hylder samlet under samme tag

Museum

GeoCenter Møns Klint

Arkitektur i pagt med naturen

Butik

IDEmøbler

Møbelmekka med søjleindgang

Bolig

Isefjord

Afdæmpede fjordboliger

Domicil

Lejerbo

Lejerdomicil i åben kvadrat

Domicil

Makita

Japansk fornuft og præcision

Kulturcenter

Musikhuset Aarhus

Musikhuset, 2. sats

Hospital

Næstved Centralsygehus

Nyt kræftcenter i klassisk udtryk

Domicil

Outforce IT

Facade, der følger dagen og året

Domicil

Peugeot Danmark

Charmeløven

Domicil

Pfizer

Modernistisk knopskydning på medicindomicil

Domicil

ProShop

pakket ind i sol- og billedskærm

Sport

Ringsted Svømmehal

Ringsted i vandets tegn

Sport

Silkeborg Sportscenter

Silkeborg - sportens solide rammer

Bilhus

Toyota Bilhus

Bilhus med harmonikaeffekt