IDEmøbler

:
december 2007

Myhlenberg v/Søren Vangsted har været totalentreprenør på det nye IDEmøbler i Gladsaxe på hele 5.000 kvm.

Flottere indgang til en møbelbutik fra den store foyer er det vanskeligt at finde – her i form af en gigantreol, udtænkt af Arkitektfirmaet Bjørk & Maigård.

Møbeludstillingen bliver båret frem af optimal belysning, og de besøgendes guides frem af markeringen i gulvbelægningen.

Møbelhusets rektangulære krop består af hvide, indfarvede betonelementer med en sporrille i overfladen – med S.E. Beton A/S som leverandør.

previous next

Møbelmekka med søjleindgang

Møbelindkøb med albuerum er blevet resultat af det nye IDEmøbler i Gladsaxe

Byggefakta

IDEmøbler
Gladsaxevej 341
2860 Søborg
Danmark

Bygherre:
Nordicom A/S
Arkitekt:
Bjørk & Maigård Holding ApS
Totalentreprenør:
Myhlenberg Søren Vangsted Øst A/S
Ingeniør:
Cowi A/S
Areal:
5000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst

Danmarks største kæde af møbelbutikker har nok engang fået opført et nyt møbelhus med Myhlenberg v/Søren Vangsted som totalentreprenør – denne gang i Gladsaxe, lige hvor Vandtårnsvej og Gladsaxevej krydser hinanden. Kæden lever højt på den øgede velstand hos forbrugerne, der i stadig højere grad er parat til at bruge tid og penge på de rigtige møbler til hjemmet. Samtidig er det også et krav, at indkøbet i sig selv skal være en oplevelse med albuerum til at kunne foretage sine valg i en rar atmosfære – og det lever IDEmøbler i Gladsaxe op til.

Rumlig fylde

Når man har passeret indgangen i det nye møbelhus, kommer man ind i en meget stor foyer med stor rumlig fylde, idet der er åbent helt op til loft. Det er også her, at der er placeret en informationsdesk, hvis man skulle have brug for råd og vejledning. Kunderne får i høj grad en fornemmelse af at være velkomne, for de mødes af en stor trappe, flankeret af markante søjlekonstruktioner – en slags port til et himmerige af møbler.

- Hovedindgangen er en helt særlig løsning i form af en åben foyer med en gigantreol, som giver bygningen et meget karakteristisk præg indvendigt, siger Lars Bjørk, arkitekt fra Arkitektfirmaet Bjørk & Maigård.

Hele 5.000 kvm møbelmekka er lagt ud for fødderne af kunden, hvilket giver en optimal mulighed for at opleve udstillinger af sofaarrangementer, spisestuemøbler, sengemiljøer og garderobeløsninger. Også boligtilbehørsafdeling har fået flotte, store arealer at brede sig på, og møbelhuset har stillet i udsigt, at der løbende bliver sørget for skiftende udstillinger for at kunne være opdateret om sidste nye trend. Alt er lagt til rette for at kunne give stor inspiration.

Rektangulær krop

Udefra fremstår møbelhuset med en rektangulær krop, bestående af hvide, indfarvede betonelementer med en sporrille i overfladen – med S.E. Beton A/S som leverandør. Samme firma har haft ansvaret for alle betoneleverancer, herunder også alle dæk. Den lyse betonkrop er dog brudt af en kvadrat ved indgangen, der er åbnet op med store glaspartier og alu-inddækning.

Rummeligheden fortsætter også udenfor, idet der er lavet parkeringskælder, der kan rumme 150 biler. Det har krævet en del udgravningsarbejde, som har været lagt i hænderne på PM Solution My Metal ApS i Roskilde. Firmaet har også haft ansvaret for drænarbejde og renovering af kloak.

Tilsyn og byggestyring

Bygherre på projektet har været Nordicom, hvor den traditionelle bygherrerolle ifølge Martin Pedersen er blevet udmøntet i form af byggestyring og tilsyn, mens den kreative kraft har været arkitektfirmaet Bjørk & Maigård ApS i Aalborg, der i forvejen er kender af møbelkæden – bl.a. med tegningen af IDEmøbler i Randers.

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 4

Domicil

CA Software

IT-domicil i enkel funktionalisme

Skole

Danmarks Biblioteksskole

Boglig uddannelse bag skiffer og glas

Kulturcenter

Dansens Teater

Ballettens sorte boks

Domicil

Dansk Computer Center

DCC-domicil med lysgitter

Bolig

Det Flexible Hus

Fleksibel livsbolig

Skole

EUC Lillebælt

Ved bro og bælt

Domicil

F&H of Scandinavia

Alle hylder samlet under samme tag

Museum

GeoCenter Møns Klint

Arkitektur i pagt med naturen

Butik

IDEmøbler

Møbelmekka med søjleindgang

Bolig

Isefjord

Afdæmpede fjordboliger

Domicil

Lejerbo

Lejerdomicil i åben kvadrat

Domicil

Makita

Japansk fornuft og præcision

Kulturcenter

Musikhuset Aarhus

Musikhuset, 2. sats

Hospital

Næstved Centralsygehus

Nyt kræftcenter i klassisk udtryk

Domicil

Outforce IT

Facade, der følger dagen og året

Domicil

Peugeot Danmark

Charmeløven

Domicil

Pfizer

Modernistisk knopskydning på medicindomicil

Domicil

ProShop

pakket ind i sol- og billedskærm

Sport

Ringsted Svømmehal

Ringsted i vandets tegn

Sport

Silkeborg Sportscenter

Silkeborg - sportens solide rammer

Bilhus

Toyota Bilhus

Bilhus med harmonikaeffekt