Toyota Bilhus

:
december 2007

Bent Pedersen Lunde A/S har stået for leveringen og opsætningen af de store glasfacader, der på smukkeste vis kendetegner huset, som det ligger ud til Herlev Hovedhade. Glasset er fra Scanglas, sat op på aluminiumsprofiler fra Hydro Building Systems AB.

”Harmonikaeffekten” i de store vinduer gør dels byggeriet specielt, og dels kan bilerne præsenteres fra flere sider. En gangbro leder over ”voldgraven” og ind på 1. sal. Den tidligere kælder er nu blevet til stueetage.

C3 Entreprise a/s

Det er masser af lys og luft i Krogsgaard-Jensen Automobilers nye bilhus i Herlev.

Alle glasvæggene samt døre og skydedøre ind til og imellem mødelokalerne er leveret af DEKO Loft + Væg. Glasvæggene sikrer det lette og elegante udtryk – og ikke mindst fuld overskuelighed.

previous next

Bilhus med harmonikaeffekt

En flot facadekonstruktion i glas og aluminium gør, at bilerne, der udstilles i Krogsgaard-Jensen Automobilers nye bilhus i Herlev kan ses af potentielle kunder fra flere vinkler

Byggefakta

Toyota Bilhus
Dynamovej 10
2730 Herlev
Danmark

Bygherre:
Krogsgaard-Jensen Automobiler
Arkitekt:
Mannik & Storm A/S
Totalentreprenør:
C3 enterprise a/s
Ingeniør:
Midtconsult A/S
Areal:
5500 kvm.
Byggesum: 
60 mio. kr.

Krogsgaard-Jensen Automobiler byder nu velkommen i det, de selv kalder for ”Danmarks smukkeste bilhus”.

Et bilhus på hele 5.500 kvm i 3 etager, hvor der kan ses et stort udvalg af nye og brugte person- og varebiler, ligesom der er eget værksted med tilhørende klargøringsafdeling.

Glashus med spidser

Når der bygges bilhuse i dag, er de næsten pr. tradition opført i glas. Glasbygningerne har nemlig den umiddelbare – og store - fordel, at biludstillingen kan nydes af potentielle kunder døgnet rundt.

Krogsgaard-Jensen Automobilers nye bilhus på Herlev Hovedgade er også opført i glas, men adm. direktør Chresten Krogsgaard ønskede et unikt udtryk, der kunne give det nye bilhus sjæl, og resultatet blev en 5.500 kvm stor glasbygning opført med ”harmonikaeffekt”. Det vil sige, at bygningens ikke mindre end 45 meter lange facade ikke er lige, men går ud i ni spidser.

Flere vinkler

- Vi er meget tilfredse med byggeriet. Vi har fået et bilhus, der står fantastisk flot i tre etager, lyder det fra Chresten Krogsgaard, og harmonikaeffekten har – ud over at skabe et flot udtryk – også den funktion, at vi ikke blot kan præsentere bilerne for de kunder, der kigger ind ad vinduet, forfra, som det er tilfældet i et traditionelt vindue, men fra flere vinkler, forklarer Chresten Krogsgaard.

Bent Pedersen Lunde A/S har stået for leveringen og opsætningen af de store glasfacader, der på smukkeste vis kendetegner huset, som det ligger ud til Herlev Hovedhade.

Således er der glasfacader mod nord, øst og vest, mens der mod syd er vinduesbånd oppe under taget.

Glasset er lavenergiruder fra Scanglas, og de er sat op på aluminiumsprofiler fra Hydro Building Systems AB. Det gælder således aluminiumsprofiler fra Wicona Byggesystem af typen Wictec 50-facadesystem.

Nyt og gammelt

For at få plads til det nye bilhus, rev man det gamle ned, men værkstedet, der ligger bag det nye byggeri, er det eksisterende. Men også den sammenkobling mellem det nye og det gamle, er Chresten Krogsgaard meget tilfreds med.

- Arkitekterne Mannik & Storm har formået at få de to bygninger – det nye og det gamle – til at hænge endog meget fornuftigt sammen. Faktisk er det lykkedes endnu bedre, end vi overhovedet havde turdet håbe på, lyder det fra Chresten Krogsgaard.

Erik Rem Hendriksen fra C3 entreprise A/S, der er totalentreprenør på Toyotas nye bilhus i Herlev, er også meget tilfreds med det endelige resultat.

- Der lå en eksisterende forretning i ét plan på grunden. Den har vi i bogstaveligste forstand revet toppen af, forklarer han.

Dobbelthøj bygning

Den kælder, der var i det oprindelige byggeri, er nu blevet til stueetage i det nye byggeri, og terrænet er åbnet ned til kælderen med en form for voldgrav.

Oven på det nye stueplan (den eksisterende kælder) er herefter bygget en dobbelthøj bygning i en stålkonstruktion med glas/aluminiumsbeklædning.

Også taget er opbygget som en let stålkonstruktion, der giver lys og luft i byggeriet.

- Alt i alt synes jeg, Krogsgaard-Jensen Automobilers nye forretning er såvel lys, som luftig og ikke mindst indbydende, både i forhold til de kunder, der befinder sig i forretningen, og i forhold til de potentielle kunder, der kigger på biludstillingen udefra, lyder det fra Erik Rem Hendriksen. Bygningen trækker med andre ord kunderne ind i modsætningen til den eksisterende bygning, der lå lidt trykket i terrænet.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 4

Domicil

CA Software

IT-domicil i enkel funktionalisme

Skole

Danmarks Biblioteksskole

Boglig uddannelse bag skiffer og glas

Kulturcenter

Dansens Teater

Ballettens sorte boks

Domicil

Dansk Computer Center

DCC-domicil med lysgitter

Bolig

Det Flexible Hus

Fleksibel livsbolig

Skole

EUC Lillebælt

Ved bro og bælt

Domicil

F&H of Scandinavia

Alle hylder samlet under samme tag

Museum

GeoCenter Møns Klint

Arkitektur i pagt med naturen

Butik

IDEmøbler

Møbelmekka med søjleindgang

Bolig

Isefjord

Afdæmpede fjordboliger

Domicil

Lejerbo

Lejerdomicil i åben kvadrat

Domicil

Makita

Japansk fornuft og præcision

Kulturcenter

Musikhuset Aarhus

Musikhuset, 2. sats

Hospital

Næstved Centralsygehus

Nyt kræftcenter i klassisk udtryk

Domicil

Outforce IT

Facade, der følger dagen og året

Domicil

Peugeot Danmark

Charmeløven

Domicil

Pfizer

Modernistisk knopskydning på medicindomicil

Domicil

ProShop

pakket ind i sol- og billedskærm

Sport

Ringsted Svømmehal

Ringsted i vandets tegn

Sport

Silkeborg Sportscenter

Silkeborg - sportens solide rammer

Bilhus

Toyota Bilhus

Bilhus med harmonikaeffekt