Peugeot Danmark

:
december 2007

Peugeot Danmarks blå boks sender sit umisforståelige signal om fransk finesse. Glasfacaderne er udført med Pilkingtons Suncool HP 70/40.

Omkring ovenlysene til den underliggende etage dannes et fint gårdhavemiljø, der er indrettet til udendørs kantinepladser. Idé og projekt: Mangor & Nagel.

En flot ankomst til bilhuset præges af et showroom med reception, og ganglinjer på træ, en lækker merbau fra Everfloor.

Etagerne forbindes med to elevatorer fra Flex Elevator, et ungt firma med gang i ordre- bøgerne: Der fokuseres på løsning før produk- ter.
 

Smukke kontormiljøer er etableret på gennemgående gulve af Woodfloors moderne mosaikparket i sorteringen Eg Natur.

Interiøret er overalt præget af åbenhed og transparens, men samtidig en spændstighed i møbleringen. Glasvægge: Lafuco A/S.

previous next

Charmeløven

Franske Peugeots autoløve hører til de mere afrettede. Alligevel er der temperament bag facaden. Det mærker man i det nye landsdomicil

Byggefakta

Peugeot Danmark
Hovedvejen 1
2600 Glostrup
Danmark

Bygherre:
Oskar Jensen Gruppen - OJG ApS
Arkitekt:
Mangor & Nagel A/S
Totalentreprenør:
Einar Kornerup A/S
Ingeniør:
Hamiconsult A/S, Arne Elkjær A/S
Areal:
7000 kvm.
Byggesum: 
70 mio. kr.

Peugeots bilhuse vil over hele verden kendes på sine blå bokse. Der er emblemer overalt, hvor det populære franske bilmærke præger trafikken på vejnettet. Således også i Glostrup, hvor Mangor & Nagel netop har tegnet et nyt nationalt domicil til Peugeot. Boksen er derfor central for hele plandisponeringen af det 7.000 kvm store hus, og den er ganske markant i facaden.

Men dermed er dens rolle så også neddæmpet, understreger danske Peugeot, repræsenteret ved K.W. Bruun Autoimport i Glostrup. For med ønsket om en global tankegang i lokal fortolkning har Peugeot International givet arkitekterne Mangor & Nagel kreativ frihed uden frankofile begrænsninger. Mere mærkbar i det 7.000 kvm store hus i tre etager er den anden side af Peugeot, symboliseret ved bilmærkets løvesymbol. Løven har alle sine instinkter og vildskab i behold, men i sit ydre er den lidt mere afrettet og friseret, end løver er flest. For eksempel går den jo på to ben ...

Transparent facade

Der skal ikke megen god vilje for at indlæse de egenskaber i Peugeots nye rammer: Et flot glashus med en fremragende, transparent facade med den blå boks mod den trafikerede hovedvej, hvor nok 100.000 passerer i døgnet på fire hjul, en del også franske. Facaderne er blevet til med Pilkingtons meget populære Suncool HP 70/40, tal der refererer til lystransmission og G-værdi, den totale faktor for isoleringsevne og solafskærmning. Pilkington har stor succes med Suncool HP, fordi glasset er optimalt farveneutralt og dermed sikrer en fin gengivelse af dagslyset. U-værdien oplyser Pilkington til fine 1,1.

Disponeringen fortsætter som en geometrisk overraskelse ind på grunden i både lige og skarpe vinkler, tilsat et 'kor' med form som et cirkelslag mod nordøst. I den findes på 1. og 2. sal husets små caféoaser, hvor man kan passiare, pausere og holde uformelle møder.

Løsning før produkt

Ellers er stuen i frontlængen reserveret en dobbelthøj reception med indskudt etage og med god plads til at demonstrere de sidste stjerneskud i bilfamilien. På de to øvre etager fortsættes der med administrative arbejdspladser, suppleret med mødelokaler. Etagerne forbindes med en rigtig køn trappe, men også med to elevatorer fra det unge firma Flex Elevator. Virksomheden blev i slutningen af 2006 etableret af to partnere, der brød ud af Nilan Elevator. I alt seks beskæftiger sig nu med at udvikle de bedste, men produktuafhængige elevatorløsninger til kunderne.

- Fleksibilitet i levering, montage og opfølgning er vores varemærke, heraf navnet, pointerer Kim Petersen, Flex Elevator. Elevatorerne samles på eget værksted og opsættes hos kunden efter nærmere aftale, altid nøje afstemt efter den individuelle løsning.

- Løsningen først, derefter produktet, understreger Kim Petersen.

Ved ankomsten til Peugeot oplever man et højloftet showroom med ganglinjer på en fed, tropisk merbauparket, som Everfloor har leveret i sin vante kvalitet med 4 mm slidlag på 14 mmm lameller.

Glasvægge

Etagen fortsætter mod syd med forhandlerkonference, mindre tekniske områder, mødefaciliteter og kantine. Man fornemmer overalt en fin sans for detaljen med flotte lysindfald og en god udnyttelse af etageforskelle med indskudte balkoner, en ligeløbstrappe fra 1. sal ned til kantinen, og etableringen af et fornemt gårdrum mellem bygningskroppene. Her er der lejlighed til udespisning og en halv time i solen på en lun dag.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 4

Domicil

CA Software

IT-domicil i enkel funktionalisme

Skole

Danmarks Biblioteksskole

Boglig uddannelse bag skiffer og glas

Kulturcenter

Dansens Teater

Ballettens sorte boks

Domicil

Dansk Computer Center

DCC-domicil med lysgitter

Bolig

Det Flexible Hus

Fleksibel livsbolig

Skole

EUC Lillebælt

Ved bro og bælt

Domicil

F&H of Scandinavia

Alle hylder samlet under samme tag

Museum

GeoCenter Møns Klint

Arkitektur i pagt med naturen

Butik

IDEmøbler

Møbelmekka med søjleindgang

Bolig

Isefjord

Afdæmpede fjordboliger

Domicil

Lejerbo

Lejerdomicil i åben kvadrat

Domicil

Makita

Japansk fornuft og præcision

Kulturcenter

Musikhuset Aarhus

Musikhuset, 2. sats

Hospital

Næstved Centralsygehus

Nyt kræftcenter i klassisk udtryk

Domicil

Outforce IT

Facade, der følger dagen og året

Domicil

Peugeot Danmark

Charmeløven

Domicil

Pfizer

Modernistisk knopskydning på medicindomicil

Domicil

ProShop

pakket ind i sol- og billedskærm

Sport

Ringsted Svømmehal

Ringsted i vandets tegn

Sport

Silkeborg Sportscenter

Silkeborg - sportens solide rammer

Bilhus

Toyota Bilhus

Bilhus med harmonikaeffekt