Jogros Catering

:
september 2008
Der er plads til ekspansion på den store hjørnegrund. Forrest administrationsbygningen, hvor den asymmetriske hovedindgang drejer sig ud mod ankomstvejen.
Lagerområdet er virksomhedens nerve. De isolerede porte fra Door System har en hurtig åbne- og lukkefunktion, som sikrer et minimalt kuldeudslip fra fryserummet.
Lagerområdet er virksomhedens nerve. De isolerede porte fra Door System har en hurtig åbne- og lukkefunktion, som sikrer et minimalt kuldeudslip fra fryserummet.
Lagerområdet er virksomhedens nerve. De isolerede porte fra Door System har en hurtig åbne- og lukkefunktion, som sikrer et minimalt kuldeudslip fra fryserummet.
Receptionen er integreret i et stort forkontor – også her er der tænkt i fleksible løsninger med flytbare gipsvægge.
previous next

Kubistisk cateringdomicil

Jogros Catering i Ribe har fået nyt domicil med stringente linjer og et lagerområde med syv overdækkede vareind- og udleveringsramper

Byggefakta

Jogros Catering
Ole Rømers Vej 6
6760 Ribe
Danmark

Bygherre:
Jogros Catering
Arkitekt:
Arkitektfirmaet Rudolf Lolk A/S
Totalentreprenør:
Hoffmann A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
5200 kvm.
Byggesum: 
40 mio. kr.

Det går stærkt hos Jogros Catering. Så stærkt, at der for anden gang på syv år måtte større faciliteter til. Virksomheden har nu taget konsekvensen af væksten og bygget et nyt domicil, hvor yderligere udvidelser allerede er tænkt ind.

Jogros Catering i Ribe leverer fødevarer til den offentlige og private sektor, hoteller, restauranter og kantiner. Da de i år 2000 besluttede sig for at udvide fra begrænset til fuldt fødevaresortiment, begyndte det at gå stærkt. Kort efter måtte de udvide de eksisterende faciliteter fra 1.250 kvm til det dobbelte, men med en vækst på omkring 20 procent om året, holdt det ikke længe.

Upåklageligt samarbejde

Så sidste år besluttede indehaver Søren Johansen sig for at bygge nyt. Og med dén vækst måtte det også gerne gå stærkt. Derfor allierede han sig med Arkitektfirmaet Rudolf Lolk A/S og Hoffmann A/S, og i påsken i år stod byggeriet klar. At det er gået stærkt tillægger Søren Johansen dels det gode vejr, men også et upåklageligt samarbejde arkitekt, entreprenør og bygherre imellem.

- Vi har haft et godt samarbejde, Hoffmann har konstant haft en mand på pladsen, så de få overraskelser, der har været, er blevet løst hurtigt og effektivt, siger Søren Johansen.

Stringent stil

Det nye byggeri fremstår i en stringent stil med lige linjer både udvendigt og indvendigt. Formen er kubistisk og udstråler den kvalitet, som virksomheden også er kendt for som leverandør til så prominente steder som Schackenborg Slot, Royal Oak Golfklub og Koldingfjord Hotel. Hovedfacaden vender mod vest og huser firmaets administration, som er bygget op i rødgullige sten fra Randers Tegl. Teglstensfacaden i flugt med vinduesbåndene er trukket et par centimeter tilbage og understreges med en gennemgående stålbænk i forpatineret zink. Det forpatinerede går igen på hovedindgangen, som er bygget op af lodretstående baner af zink med stående false samt et stort indgangsparti af glas. De lange snitlinjer i facaden giver byggeriet tyngde og jordforbindelse.

Jogros Caterings facade er placeret parallelt med vejen, og selve hovedindgangen er vredet mod sydvest, så den vender ansigtet mod ankomstvejen og nærmest åbner sig op mod besøgende gæster.

I kraft af den vestvendte facade er der ligeledes sikret et fornuftigt ugenerende lysindfald for virksomhedens cirka 30 medarbejdere.

Plads til yderligere udvidelser

Hele vejen igennem er der tænkt i hensigtsmæssige og lettilgængelige løsninger, som både har fremmet byggeriets færdiggørelse, men som ikke mindst har gjort det nye domicil yderst funktionelt.

- Byggeriet er præget af lige linjer, der gør det let at orientere sig, og hver eneste kvadratmeter er udnyttet. Desuden er der overalt tænkt i muligheder for fremtidige udvidelser, siger Martin Büchert fra Arkitektfirmaet Rudolf Lolk A/S.

Derfor er lageret, som består af tre adskilte dele – tørlager, kølerum og fryserum – hver især bygget vinkelret på lagerfacaden, således at de uafhængigt af hinanden kan udvides bagud, hvis behovet opstår. De nuværende bygninger er strategisk placeret langt fremme på den 26.000 kvm store hjørnegrund, så der er god plads til at udvide på den bagvedliggende del.

- Såfremt en udvidelse kommer på tale, kan man bygge til uden at afbryde driften, siger arkitekt Martin Büchert.

Fleksibel ruminddeling

I administrationslokalerne er der ud fra samme tankegang benyttet fleksible løsninger fra DEKO, så man hurtigt kan ændre på ruminddelingerne.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 3

Domicil

Brdr. Hartmann

Emballagedomicil i tegl og glas

Butikscenter

Butikscenter Ringsted

Æstetisk funktionalisme

Bolig

Bøgebakken

Villaer og rækkehuse i skrånende variation

Bolig

City Husene

Højt til vejrs i Ørestad

Zoologisk have

Elefanthuset

Glaskupler til elefanterne

Skole

Ellekildeskolen

Ny skole i Sakskøbing med højt til loftet

Bolig og kontor

Hillerød Port

Nyt liv til den gamle CF-kaserne i Hillerød

Domicil

Jogros Catering

Kubistisk cateringdomicil

Domicil

KMD

Aalto-vase med huller

Kontorhus

LandbrugetsHus

Åben videndeling i LandbrugetsHus

Bolig

Lanternen

Bolig efter eget design

Shoppingcenter

Metropol

Diskret kæmpe føjer sig ind i Hjørring Centrum

Bolig

Metropolis

Skulpturel synergi

Domicil

Metroselskabet

Modulært domicil til Metroselskabet

Ungdomsbolig

Nobel Kollegiet

Kollegiansk hestesko med intim stemning

Sport

Park Vendia

Svømmehal med lange linjer

Butikscenter

Premier Outlets Center

Butikscenter med egen gågade

Bolig

Rødkilde Amtsgymnasium

Rødkilde Gymnasium update

Kontorhus

Saxo Bank

Ekspressiv bank med sundudsigt

Kulturcenter

Utzon Center

Monument for et ikon