Brdr. Hartmann

:
september 2008
På indgangspartiet er der matterede glaslameller som solafskærmning, men også for at hindre udsyn fra virksomheden til de omkringliggende rækkehushaver.
Mange af de ydre materialer hos Brdr. Hartmanns nye domicil er tilpasset, så virksomheden matcher det eksisterende nabobyggeri.
Pyramideformet ovenlys giver et venligt og lyst look til cafemiljøet på 3. sal. Ovenlyset er leveret af Marius Hansen Facader A/S.
Glasvægge og glasdøre – leveret af DEKO loft + væg p/s – adskiller kontorerne hos Brdr. Hartmanns nye domicil og giver en effekt af store åbne arealer.
I kantinen adskiller en foldedør et ekstra mødelokale.
previous next

Emballagedomicil i tegl og glas

Hos emballagevirksomheden Brdr. Hartmann A/S er der lagt vægt på gennemsigtighed i firmaets nye domicil i Gentofte

Byggefakta

Brdr. Hartmann
Ørnegårdsvej 18
2820 Gentofte
Danmark

Bygherre:
Sjælsø Gruppen A/S, Brdr. Hartmann A/S
Arkitekt:
Kieler Architects A/S
Totalentreprenør:
Myhlenberg Søren Vangsted Øst A/S
Ingeniør:
Midtconsult A/S
Areal:
2400 kvm.
Byggesum: 
50 mio. kr.

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men faktisk er der 10 års forskel på nabobygningen, hvor IT- og managementkoncernen CapGemini holder til, og så Brdr. Hartmanns nye domicil på Ørnegårdsvej i Gentofte. For bygningerne er holdt i samme look – i hvert fald set udefra.

- Det nye domicil har skullet tilpasses den allerede eksisterende bygning, så mange ydre materialer var på forhånd defineret, fortæller arkitekt og bygningskonstruktør Niels Bendix Petersen fra Kieler Architects A/S, der har tegnet Brdr. Hartmanns nye domicil.

Det gælder ikke mindst de røde Petersen teglsten, som murermester J. Ole Pedersen A/S har muret op, og vinduernes antracitgrå farve. Samtidig er CapGeminis ene ydervæg blevet til indervæg for Brdr. Hartmann. Her er bagtrappen placeret. Vinduer i muren er blevet skiftet ud og muret til – og i den forbindelse har man samtidig lavet skjult ledningsføring til væglamperne. Det er midtconsult a/s, der har stået for alle konstruktioner, el og varme.

Glaslameller med dobbeltfunktion

På trods af de ydre sammenligneligheder mellem de to bygninger, adskiller Brdr. Hartmanns sig alligevel med et specielt udtryk for indgangspartiet, der er lavet i alu og glas med indbygget bæringer for solafskærmning, leveret af Marius Hansen Facader A/S. Her er brugt kombineret sol- og lavenergiglas, der på samme tid lukker dagslys ind og skærmer for solens stråler. Bæringerne er brugt til de matterede glaslameller, der er monteret over indgangspartiet, og som har en dobbeltfunktion. Lamellerne skal sikre et godt lys indvendig, mens der ifølge kommunens lokalplan ikke må være udsigt fra virksomheden til haverne tilhørende en stribe rækkehuse i området. Lamellerne skal derfor fast have en skrå stilling, men kan drejes i en 90 graders vinkel, så vinduespudseren kan komme til.

Midterblok til kernefunktioner

I vindfanget er gulvet beklædt med sort kokos, og i selve receptionen er der lagt jetbrændte granitfliser i farven Imperial black, leveret af murermester J. Ole Pedersen, der også har stået for de lyse vægfliser og gulvklinker på toiletterne. Midtfor i receptionen går en åben ståltrappe med trætrin op til alle tre etager. Bagved trappen og ned langs bygningen er placeret en lukket midterblok med kontormiljøer og gangareal fordelt ned langs begge sider. Midterblokken er til husets kernefunktioner som rengøringsfaciliteter, serverrum, toiletter og garderobe. En indretning, der går igen på alle etager, dog med midterblokken til forskellige formål. Receptionen er placeret til venstre i bygningen, hvor man også finder stedets elevator. Receptionsdisken er rød og beklædt med en rustfri hullet stålplade, hvorfra lys strømmer igennem som stjerner på en nattehimmel.

Gulve og lofter som markører

Lige efter receptionen træder man ud på et matlakeret trægulv. Samtidig skifter loftet karakter.

- For at markere et nyt – og mere privat område med kontorer, har vi valgt at bryde granitgulvet og skifte over til et trægulv, fortæller Niels Bendix Petersen.

Det samme gælder for lofterne, hvor der i receptionen er Troldtekt-loft, og i kontormiljøerne og kantinen Rockfon-lofter, leveret af DEKO loft + væg p/s. Lofterne bliver dog bundet sammen til en helhed ved hjælp af belysningen, hvor små hvide lamper stikker ned.

- Det er i stedet for de traditionelle halogenlamper med lysende huller – det her er lidt mere dekorativt, og så kan man se det udefra. Det giver en fin virkning, siger Niels Bendix Petersen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 3

Domicil

Brdr. Hartmann

Emballagedomicil i tegl og glas

Butikscenter

Butikscenter Ringsted

Æstetisk funktionalisme

Bolig

Bøgebakken

Villaer og rækkehuse i skrånende variation

Bolig

City Husene

Højt til vejrs i Ørestad

Zoologisk have

Elefanthuset

Glaskupler til elefanterne

Skole

Ellekildeskolen

Ny skole i Sakskøbing med højt til loftet

Bolig og kontor

Hillerød Port

Nyt liv til den gamle CF-kaserne i Hillerød

Domicil

Jogros Catering

Kubistisk cateringdomicil

Domicil

KMD

Aalto-vase med huller

Kontorhus

LandbrugetsHus

Åben videndeling i LandbrugetsHus

Bolig

Lanternen

Bolig efter eget design

Shoppingcenter

Metropol

Diskret kæmpe føjer sig ind i Hjørring Centrum

Bolig

Metropolis

Skulpturel synergi

Domicil

Metroselskabet

Modulært domicil til Metroselskabet

Ungdomsbolig

Nobel Kollegiet

Kollegiansk hestesko med intim stemning

Sport

Park Vendia

Svømmehal med lange linjer

Butikscenter

Premier Outlets Center

Butikscenter med egen gågade

Bolig

Rødkilde Amtsgymnasium

Rødkilde Gymnasium update

Kontorhus

Saxo Bank

Ekspressiv bank med sundudsigt

Kulturcenter

Utzon Center

Monument for et ikon