Saxo Bank

:
september 2008
En ekspressiv og dynamisk facade, man lægger mærke til.
Elevatorskakten er leveret af CSK Stål, mens FH Elevator har leveret de to panoramaelevatorer ved trappen.
Trappen går fra gulv til loft og er bygningens midtpunkt. Jernringen til det store ovenlysvindue er 18 meter i diameter og leveret af CSK Stål.
Nødstrømsanlæggene fra PM Energi starter automatisk ved netsvigt.
Corian-bordplader, leveret af Bordpladen.dk, giver luksus på badeværelserne. De hvide døre er leveret af Sweedoor-Jutlandia.
Auditoriet har flot bølget træloft.
previous next

Ekspressiv bank med sundudsigt

Saxo Banks nye domicil ved Tuborg Havn er ekspressiv arkitektur i særklasse

Byggefakta

Saxo Bank
Philip Heymans Alle 15
2900 Hellerup
Danmark

Bygherre:
Carlsberg Ejendomme A/S
Arkitekt:
3XN A/S
Totalentreprenør:
KPC Byg A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
22500 kvm.
Byggesum: 
200 mio. kr.

Fordommene om banker som støvede og konservative virksomheder, bliver gjort til skamme, når man besøger Saxo Banks nye domicil ved Tuborg Havn. Flot ekspressiv arkitektur, gode lysforhold og en smuk udsigt ud over Øresund giver så gode arbejdsforhold, at man næsten selv får lyst til at blive børsmægler, hvis det betød, at man kunne have sin daglige gang her.

Det er tegnestuen 3XN Arkitekter, der står bag Saxo Banks domicil. 3XN Arkitekter har fået meget vind i sejlene de seneste år med blandt andet en nordisk arkitekturpris for tegnestuens nye gymnasium i Ørestad og positiv omtale i mange udenlandske medier. Med Saxo Bank cementerer 3XN Arkitekter sin position som en af Danmarks førende tegnestuer.

Stokke ved kanal

Selve bygningen er disponeret som to stokke med gavlene ud mod kanalen. De to stokke er indbyrdes forbundne af et glasparti, der er trukket tilbage fra facadelinjen. Facaderne er udformet som dobbeltkrumme glasflader med markante skrå diagonale linjer, der brydes af hvide metalflader. Resultatet er en facade, der nærmest har et harlekinmønster. Harlekinternene, en hældning på 1:10 på facaderne og søjlekonstruktionerne skaber et dynamisk udseende, der er nøje tilpasset Saxo Banks profil. Saxo Bank er nemlig en ung dansk bank, som blev startet for under tyve år siden med fokus på e-trade, og har i de senere år ekspanderet markant i Europa og Asien.

Brand og arbejdsplads

Med det nye hovedsæde får Saxo Bank et klart og tydeligt brand, som samtidig er en god og moderne arbejdsplads for de godt 700 ansatte i hovedkvarteret. Her er gode indkøbsmuligheder i nabobygningen Waterfront Shopping Center, der ligesom Saxo Bank vender ud mod kanalen. Ud til kanalen har restauranterne i shoppingcenteret sat borde ud, og på en solskinsdag som denne er der masser af liv i området.

- Saxo Bank har valgt at slå sig ned i et område, som fungerer rigtig godt. Til trods for at der er mange store virksomheder og et stort shoppingcenter herude, er det lykkedes at skabe en atmosfære og et liv, der strækker sig ud over de sædvanlige arbejdstimer. Mange gange ser man jo, at shoppingcentre lukker alt livet inde, men her har det formået at skabe liv, siger Niels Henrik Andersen fra KPC BYG, der er totalentreprenør på Saxo Bank-projektet.

Det er ikke så let at sætte ord på den fysiske udformning af Saxo Bank, for 3XN Arkitekter har gjort meget ud af at skabe en bygning, hvor rumoplevelserne varierer fra etage til etage. Så det, man først tror, er et atriumhus, viser sig faktisk at være mere komplekst end som så.

- Vi har gjort meget ud af at skabe dynamiske facader, som udstråler fart og dynamik. Selve dækkene inde i huset skyder sig ind forbi hinanden. Det er ikke et atriumhus, som mange tror, når de først kommer ind. Det eneste sted, hvor man har bygningen i sin fulde højde fra loft til gulv, er faktisk ved trappen, siger arkitekt Anne Strandgaard Hansen fra 3XN Arkitekter.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 3

Domicil

Brdr. Hartmann

Emballagedomicil i tegl og glas

Butikscenter

Butikscenter Ringsted

Æstetisk funktionalisme

Bolig

Bøgebakken

Villaer og rækkehuse i skrånende variation

Bolig

City Husene

Højt til vejrs i Ørestad

Zoologisk have

Elefanthuset

Glaskupler til elefanterne

Skole

Ellekildeskolen

Ny skole i Sakskøbing med højt til loftet

Bolig og kontor

Hillerød Port

Nyt liv til den gamle CF-kaserne i Hillerød

Domicil

Jogros Catering

Kubistisk cateringdomicil

Domicil

KMD

Aalto-vase med huller

Kontorhus

LandbrugetsHus

Åben videndeling i LandbrugetsHus

Bolig

Lanternen

Bolig efter eget design

Shoppingcenter

Metropol

Diskret kæmpe føjer sig ind i Hjørring Centrum

Bolig

Metropolis

Skulpturel synergi

Domicil

Metroselskabet

Modulært domicil til Metroselskabet

Ungdomsbolig

Nobel Kollegiet

Kollegiansk hestesko med intim stemning

Sport

Park Vendia

Svømmehal med lange linjer

Butikscenter

Premier Outlets Center

Butikscenter med egen gågade

Bolig

Rødkilde Amtsgymnasium

Rødkilde Gymnasium update

Kontorhus

Saxo Bank

Ekspressiv bank med sundudsigt

Kulturcenter

Utzon Center

Monument for et ikon