Bøgebakken

:
september 2008
Bøgeparken i Værløse udgør en blanding af villaer og rækkehuse i eksklusiv stil. Der er ikke mindre end seks forskellige typer boliger med dobbeltcarporte til alle villaer og enkeltcarporte til rækkehusene.
Husene takker, så hvert hus har sin egen vestvendte terrasse med udsigt. Beboerne kigger altså forbi hinandens terrasser.
Alle boliger har en lukket pejs i stuen. Stort set samtlige vinduer går helt ned til gulvet.
HBS Skandinavien ApS har leveret 138 stk. fabriksfremstillede præfabrikerede badekabiner med unidrain.
previous next

Villaer og rækkehuse i skrånende variation

Stilfuldt og harmonisk er det lykkedes at blande seks forskellige boligtyper af den eksklusive slags i Bøgebakken i Værløse, så hele byggeriet udgør en homogen helhed

Byggefakta

Bøgebakken
Bøgehaven
3500 Værløse
Danmark

Bygherre:
Sjælsø Gruppen A/S
Arkitekt:
Juul | Frost Arkitekter
Totalentreprenør:
Jönsson a/s
Ingeniør:
Erik Pedersen ApS
Areal:
12000 kvm.
Byggesum: 
300 mio. kr.

Med udsigt til Værløse Golfbane og skov har Bøgebakkens boliger fået et bevægeligt skønmaleri i ”baghaven” – et maleri, der følger årstidens farver og lys. 20 gulstensvillaer og 69 rækkehuse fordelt på ikke mindre end seks forskellige boligtyper ligger på et skrånende terræn ned mod skoven. Bebyggelsen er centreret omkring en gammel bronzealderhøj og ligger i nærheden af både Søndersø, golfbanen og Værløse By. Det er Erik Pedersen ApS Rådgivende Civilingeniører FRI, der har stået for byggemodning af pladsen og alle indvendige installationer fra el til VVS og ventilation.

Forberedt til hygge

Alle boliger er udstyret med zinkinddækkede flade tage og skorstene, der afslører, at boligerne er med pejse til hygge på vinterdage og kolde sommeraftener. VELFAC-vinduernes udvendige grafitalgrå farve giver et smukt modspil til de gule teglsten. Vinduespartierne er placeret i et relief i murværket, og med undtagelse af køkkenvinduerne går stort set samtlige vinduer helt ned til gulvet. Den grå farve går igen i carporten, som er en naturlig del af alle boligtyperne. Alle villaer har dobbeltcarporte, mens rækkehusene har enkeltcarporte.

Vil ramme bredt

Bøgebakkens forskellige typer boliger er resultatet af bygherrens ønske om at ramme bredt. Det fortæller arkitekt, MAA, Franz Ødum, der har stået i spidsen for Juul Frost Arkitekter.

- Man har ønsket en bred vifte, hvor der er boliger, der både henvender sig til seniorer og til børnefamilier.

11 villaer er i 1 plan på 145 kvm, 6 villaer, der alle vender ud mod skoven, er i 2 plan og har ligeledes et boligareal på 145 kvm. De tre største villaer er hver især på 180 kvm + kælder, og ligger på en skråning og må betegnes som rene udsigtshuse. Rækkehusene er også inddelt i flere typer. 18 rækkehuse er i 1 plan på 113 kvm og vender typisk ud mod vejen, 11 enderækkehuse er i 2 plan på 145 kvm, og 40 er ligeledes i 2 plan med et boligareal på 135 kvm.

- På trods af de forskellige typer har vi opnået at give Bøgebakken et samlet og homogent udtryk, hvor de forskellige boligtyper supplerer hinanden. Samtidig har det været afgørende at sikre et naturligt flow i byggeriet – et flow, der udnytter og spiller sammen med den unikke, naturskønne placering, siger Franz Ødum og fortsætter:

- Vi har igennem hele processen også søgt at indarbejde en stramhed i boligernes rum. Det er med til at give en harmoni – især når der er så mange forskellige typer boliger at vælge imellem.

Takkede huse

Byggeriet har ikke været uden udfordringer.

- Den største udfordring har været, at få hele bebyggelsen til at vende mod nord. For vi har ikke kun lagt vægt på udsigten, men også på at udnytte solens bevægelse over himlen optimalt, forklarer Franz Ødum.

Denne udfordring har man løst ved at lade husene takke, så hvert hus har sin egen vestvendte terrasse med udsigt. Beboerne kigger altså forbi hinandens terrasser. I mange af husene er der direkte adgang til haven eller til en altan fra næsten alle boligens rum.

For at sikre, at bebyggelsens harmoni og enkelhed bibeholdes, når beboerne er flyttet ind, er materialerne og løsningerne nøje gransket. Eksempelvis er der over samtlige hoveddøre placeret udvendigt lys, så beboerne slipper for at hænge deres egne lamper op. De udvendige lamper fungerer desuden som pejlemærker i de mørke timer og skaber en særlig stemning i området.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 3

Domicil

Brdr. Hartmann

Emballagedomicil i tegl og glas

Butikscenter

Butikscenter Ringsted

Æstetisk funktionalisme

Bolig

Bøgebakken

Villaer og rækkehuse i skrånende variation

Bolig

City Husene

Højt til vejrs i Ørestad

Zoologisk have

Elefanthuset

Glaskupler til elefanterne

Skole

Ellekildeskolen

Ny skole i Sakskøbing med højt til loftet

Bolig og kontor

Hillerød Port

Nyt liv til den gamle CF-kaserne i Hillerød

Domicil

Jogros Catering

Kubistisk cateringdomicil

Domicil

KMD

Aalto-vase med huller

Kontorhus

LandbrugetsHus

Åben videndeling i LandbrugetsHus

Bolig

Lanternen

Bolig efter eget design

Shoppingcenter

Metropol

Diskret kæmpe føjer sig ind i Hjørring Centrum

Bolig

Metropolis

Skulpturel synergi

Domicil

Metroselskabet

Modulært domicil til Metroselskabet

Ungdomsbolig

Nobel Kollegiet

Kollegiansk hestesko med intim stemning

Sport

Park Vendia

Svømmehal med lange linjer

Butikscenter

Premier Outlets Center

Butikscenter med egen gågade

Bolig

Rødkilde Amtsgymnasium

Rødkilde Gymnasium update

Kontorhus

Saxo Bank

Ekspressiv bank med sundudsigt

Kulturcenter

Utzon Center

Monument for et ikon