H. Lundbeck, Nordic Distribution Centre

:
oktober 2013

Tre forskellige bygningskroppe med hver sin funktion – tre forskellige typer facader. Sluserne på varemodtagelsens vestside betjener de interne transportvogne, der kører rundt på Lundbecks område.

Højlageret er et såkaldt automatiklager, der udelukkende betjenes af computerstyrede robotter.

 

I den bygning, der huser varemodtagelsen er der også meget teknik, men her arbejder der også mennesker.

Bygningerne i det nye byggeri har fået langt flottere facader, end typisk for store lagre. Forrest ses den toetagers kontor- og teknikbygning ud mod Carl Jacobsens Vej.

Højlageret er et såkaldt automatiklager, der udelukkende betjenes af computerstyrede robotter.

På den øverste del af højlageret har de røde Parocelementer fået en beklædning af sølvgrå aluprofiler, der kun lader den røde baggrund ane fra nogle vinkler. Det er med til at lette den store bygnings udtryk.

 

previous next

Robotter i højden

Nyt automatisk, højlager tegnet af AK83 Arkitektkontoret A/S for Lundbeck har fået en langt finere facadebehandling, end man ellers ser på denne type byggeri

Byggefakta

Nordic Distribution Centre
Carl Jacobsens Vej 26-28
Valby
Danmark

Bygherre:
H. Lundbeck A/S
Arkitekt:
AK83 Arkitektkontoret A/S
Totalentreprenør:
5E Byg A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Andre aktører:
Deko Loft + Væg P/S
Areal:
3600 kvm.
Byggesum: 
75 mio. kr.
Byggeperiode:
marts 2011 - juni 2013

Medicinalfirmaet H. Lundbeck A/S, i daglig tale blot Lundbeck, har sit hovedkvarter på et større område i københavnerbydelen Valby. Lundbeck er en global virksomhed, der udvikler, producerer og sælger medicin mod sygdomme i hjernen herunder psykiske sygdomme, Alzheimers og Parkinson.

Det nye højlager i Valby, kaldet Nordic Distribution Centre, repræsenterer et skift i Lundbecks distributions- og logistikstrategi. I stedet for at have lagre i alle de lande, hvor firmaet er aktivt, samles de europæiske lagre primært to steder – det andet lager ligger i Tyskland, tæt på den Hollandske grænse. De nye lagerfaciliteter i Valby udgør en investering på 100 mio. kr. og erstatter syv mindre lagre på siten i Valby. Byggeriet er tegnet af AK83 Arkitektkontoret A/S, mens 5E Byg A/S har stået som totalentreprenør.

Tre bygningskroppe

Det nye byggeri ligger ud til Carl Jacobsens Vej, i den sydlige del af Lundbecks område, der er så stort, at det nærmest udgør en hel lille bydel. Der er tale om tre sammenhængende bygningskroppe. Ind mod området ligger det 1.500 kvm store og 20 meter høje, rektangulære højlager. Delvist overlappende med højlageret, ind mod Lundbeck-området, ligger en stor, lav bygning, der huser varemodtagelse, plukkestationer og forskellige servicefunktioner til lageret. Ud mod gaden ligger en lang, smal toetagers bygning, der i stueetagen rummer et mindre kølelager, personalefaciliteter og kontorer, mens førstesalen især er optaget af det komplicerede maskineri, der sikrer det korrekte klima på lageret.

Bymæssig sammenhæng

- Vi kom ind i opgaven, fordi vi har stor erfaring med og ekspertise inden for netop lagre og højlagre, logistikcentre og distribution, som vi har arbejdet med gennem mange år, ikke bare i dansk og skandinavisk sammenhæng men i hele Europa, fortæller partner i AK83 Arkitektkontoret A/S Lars Levin.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 4

Ungdomsbolig

Beddingen

Studieluksus på bedding

Kontorhus

Buddingevej

Et smidigt hus til tekniske hjerner

Butikscenter

Bydelscenter Kokkedal

Butikker sat på køl af erfaren jyde

Bolig

Danmarksgrunden

Det alment særlige

Hotel og konference

Ecco Conference Centre

Arkitektonisk perle med bæredygtige værdier

Hotel og konference

Hotel Nyborg Strand

75 hotelværelser med udsigt

Ungdomsbolig

Idrætsbyen

En bydel for unge

Ungdomsbolig

Ramblaen

Spansk præg på Aalborg

Bolig

Solgården

Gamle boliger i ny indpakning

Domicil

Syd Energi

Rekordernes domicil

Ungdomsbolig

Østerbro Brygge

Kontraster på bryggen