Buddingevej

:
oktober 2013

Byggeriet fungerer med sin centrale placering nærmest som en byport til Buddinge centrum. Nærmeste naboer er Gladsaxe Politistation og PETs hovedkvarter. Facaderne på dagligvarebutik og kontordelen er monteret af AP Facader Aluminium & Plast A/S.

Det 300 kvm store solcelleanlæg på taget er med til at kvalificere byggeriet til en sølv DGNB-certificering. Inverteren fra anlægget styres af husets CTS anlæg, der er lavet af KT Elektric Aalborg A/S.

Acrimo Solafskærmning A/S har leveret og monteret de 200 vindstabile screens, der afskærmer kontorer og mødelokaler på tre af husets facader.

Et af de arkitektoniske hovedgreb i huset er den halve etages forskydning mellem kontoretagerne, som tydeligt kan aflæses både inde og ude.

I den ene del af domicilets underste etage udnyttes den ekstra lofthøjde til at skabe luftige rum i kantine og mødecenter. Da man selv her er i 2. sals højde er udsigten god.

Atriet med "torvet" er hjerte i huset. Når indretningen er færdig, vil der være nogle store, samlende møbleringer på torvet til gæster og uformelle møder.

 

Et hus til ingeniører: den matte film, der afskærmer møde- og stillerum lidt mod indsyn tager udgangspunkt i de færdige tegninger til huset.

Selvom der er plads til 365 arbejdspladser i huset, er det lykkedes at skabe nogle ret intime åbne kontorer, hvor de mange stille- og møderum afbryder forløbene.

previous next

Et smidigt hus til tekniske hjerner

Schmidt Hammer Lassen Architects har skabt et energibevidst hus, der på én gang rummer domicil, parkeringsanlæg og dagligvarebutik

Byggefakta

Buddingevej
Buddingevej 272
2860 Søborg
Danmark

Bygherre:
Sophienberg Ejendomsudvikling A/S
Arkitekt:
Schmidt, Hammer & Lassen A/S
Totalentreprenør:
Myhlenberg Søren Vangsted Vest A/S
Ingeniør:
MOE A/S
Andre aktører:
Peikko Danmark ApS
Areal:
7500 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
august 2011 - juli 2013

Med sin beliggenhed ud til Ringvej O3, klods op ad Buddinge S-togstation og busholdeplads, PETs hovedkvarter og Gladsaxe Politistation, tæt på Motorring 3, Buddinge Torv og Gladsaxe bibliotek, har det nye byggeri en vigtig og meget synlig placering i nærområdet.

Buddinge var tidligere en landsby, der kan spores helt tilbage til middelalderen, men er i dag en central del af Gladsaxe Kommune, små 20 minutters kørsel fra Københavns centrum.

Udfordringen for arkitekt og bygherre har været at skabe et markant byggeri, som kunne virke samlende for hele området, der har været noget klondikeagtigt og forsømt. Tidligere lå der på grunden en tømmerhandel. Samtidig skulle der skabes en helhed ud af kontor/domicilfunktionen, dagligvarebutik og store parkeringsfaciliteter på en ret lille grund.

Byggeriet har haft Sophienberg Ejendomsudvikling A/S som bygherre, og er nu solgt videre til PensionDanmark Ejendomme, mens Myhlenberg – Søren Vangsted Vest A/S har været totalentreprenør. Det rådgivende ingeniørfirma Moe A/S har ikke alene stået for alle ingeniørydelser på byggeriet, men er også flyttet ind som eneste lejer i kontordelen. I forbindelse med flytningen, har virksomheden samlet firmaets aktiviteter fra tre forskellige adresser i Rødovre og en i Roskilde.

Åbent og dynamisk hus

Kontordelen af huset er på 7.500 kvm, og huser knap 300 medarbejdere, men kan rumme 365, fortæller direktionsassistent og arkitekt Rikke Gemzøe fra Moe A/S, der har været med i den lange planlægningsproces.

– Hovedkontoret i København var vokset ud af vores gamle adresser, og vi havde et ønske om at samle alle medarbejderne på ét sted i nye, dynamiske omgivelser. Desuden var der et ønske om at arbejde meget mere sammen på tværs af afdelinger. Vi ville gerne have et åbent hus med direkte kontakt til hinanden, siger Rikke Gemzøe.

- I Rødovre var der en kombination af åbne kontorer og egne kontorer, mens det nye hus faktisk er et mere demokratisk hus – ikke alene er alle etager ens, men alle arbejder i åbne kontorer, også ledelsen, der sidder fordelt rundt om i huset. Ingen medarbejdere har eget kontor, men vi har rigtig mange stillerum, hvor man kan trække ind og arbejde eller føre fortrolige samtaler. Desuden har vi dobbelt så mange møderum her som i de gamle lokaler.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 4

Ungdomsbolig

Beddingen

Studieluksus på bedding

Kontorhus

Buddingevej

Et smidigt hus til tekniske hjerner

Butikscenter

Bydelscenter Kokkedal

Butikker sat på køl af erfaren jyde

Bolig

Danmarksgrunden

Det alment særlige

Hotel og konference

Ecco Conference Centre

Arkitektonisk perle med bæredygtige værdier

Hotel og konference

Hotel Nyborg Strand

75 hotelværelser med udsigt

Ungdomsbolig

Idrætsbyen

En bydel for unge

Ungdomsbolig

Ramblaen

Spansk præg på Aalborg

Bolig

Solgården

Gamle boliger i ny indpakning

Domicil

Syd Energi

Rekordernes domicil

Ungdomsbolig

Østerbro Brygge

Kontraster på bryggen