Østerbro Brygge

:
oktober 2013

Nordkraft og det snart færdige Musikkens Hus ligger lige om hjørnet fra Østerbro Brygge.

På nordfacaden mod Nyhavnsgade er altangangene lukket med aluminium strækmetal og karnapper af stål og glas, der virker som støjværn. Det er Borup Andersens Maskinfabrik i Hadsund, der har leveret og monteret.

Ud over ungdomsboligerne, kaldet ‘The Wall’, består Østerbro Brygge af 26 luksuslejligheder og 32 familieboliger deres glassider og stålkanter fra Borup Andersen.

De præfabrikerede badeværelser fra Bad Element Aps. er lavet i Polen.

 

previous next

Kontraster på bryggen

Ungdomsboliger, lejelejligheder og luksuslejligheder går hånd i hånd i nyt kompleks i Aalborg

Byggefakta

Østerbro Brygge
Østerbro Brygge
9000 Aalborg
Danmark

Bygherre:
Arne Andersen Vrå A/S
Arkitekt:
Bjørk & Maigård Holding ApS
Hovedentreprenør:
Arne Andersen Vrå A/S
Andre aktører:
Ambercon A/S, Bad Element ApS
Areal:
17000 kvm.
Byggesum: 
120 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2012 - august 2013

I bunden ligger Rema 1000, og på toppen finder vi én af Danmarks største og dyreste lejligheder. Jo, kontrasterne står i kø i et af Aalborg nyeste byggerier, Østerbro Brygge, tæt på havnefront, Musikkens Hus og centrum.

Det nye, smukke kompleks indeholder nemlig både ejerboliger, familieboliger og ikke mindst ungdomsboliger, som hver har en stav i det næsten hesteskoformede byggeri, der desuden huser en restaurant (take away) og parkeringskælder.

Det er entreprenørfirmaet Arne Andersen A/S i Vraa, der har udtænkt og bygget projektet som totalentreprise. Boligforeningen Vanggaarden står for ungdomsboliger og lejeboliger, mens salget af ejerboligerne er lagt i hænderne på Nybolig og Estate.

- Det er et godt eksempel på blandede ejerforhold, som vi har prædiket om i årevis. Her er det lykkedes en developer at få det hele til at hænge sammen, og det er utrolig godt gået, at det har kunnet skrues sådan sammen, siger regionsdirektør Henrik S. Sørensen fra Kuben Management A/S som har været bygherrerådgiver på ungdomsboligerne.

Dem er der 80 af i fem etager, alle to-værelses på 50 kvadratmeter, men der er tre forskellige typer at vælge imellem. 60 af dem har altan eller terrasse, 16 har ingen altan, mens de sidste fire må nøjes med en fransk altan. Fælles for dem alle er dog, at de på den ene side vender ind mod Østerbro og de øvrige lejligheder, mens den anden side vender ud mod. Nyhavnsgade, som er én af hovedfærdselsårerne mod havnen og Aalborg centrum.

- For ti år siden havde jeg et projekt tæt på det nuværende, men dengang fik vi at vide, at vi godt kunne glemme alt om at bygge boliger ud mod Nyhavnsgade. Men det har heldigvis ændret sig, og man hører heller ikke trafikstøj, når man går i området, siger Henrik S. Sørensen.

Blandingen har dog også givet nogle finansieringsmæssige udfordringer, fordi de forskellige interessenter i byggeriet er afhængige af hinanden.

- Før krisen var det ikke noget problem at få lov at bygge ovenpå en butik, men i dag er vi så kedelige, at vi hellere beder om lov til at bygge direkte på jorden – fordi det er lettere at få finansieringen på plads, siger Henrik S. Sørensen.

For ungdomsboligernes vedkommende har byggeriet kostet 87 millioner kroner, mens hele udlejningsdelen tilsammen står i 120 millioner kroner.

Luksus og lejeboliger

Ud over ungdomsboligerne, kaldet ‘The Wall’, består Østerbro Brygge af 26 luksuslejligheder og 32 familieboliger – på 97 til 146 kvadratmeter.

Hele herligheden er tegnet af Arkitekterne Bjørk og Maigård Aps., som selv beskriver projektet som ‘Et grønt brokvarter’ og for ‘Et levende brokvarter’.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 4

Ungdomsbolig

Beddingen

Studieluksus på bedding

Kontorhus

Buddingevej

Et smidigt hus til tekniske hjerner

Butikscenter

Bydelscenter Kokkedal

Butikker sat på køl af erfaren jyde

Bolig

Danmarksgrunden

Det alment særlige

Hotel og konference

Ecco Conference Centre

Arkitektonisk perle med bæredygtige værdier

Hotel og konference

Hotel Nyborg Strand

75 hotelværelser med udsigt

Ungdomsbolig

Idrætsbyen

En bydel for unge

Ungdomsbolig

Ramblaen

Spansk præg på Aalborg

Bolig

Solgården

Gamle boliger i ny indpakning

Domicil

Syd Energi

Rekordernes domicil

Ungdomsbolig

Østerbro Brygge

Kontraster på bryggen