Roskilde Kongres & Idrætscenter

:
oktober 2013

Midtpunktet i den nye multihal er den 3.000 kvm store hal, der rummer to en halv håndboldbane. Rigelig plads til træning, store musikarrangementer og håndboldkampe. Gulvbelægning: Unisport Scandinavia Aps.

Den imponerende teleskoptribune er pt. den største af sin art i Europa. Virksomheden Unisport Scandinavia Aps. har fremstillet den specielt til den nye multihal. Teleskoptribuner er bestemt ikke bare en standardvare, man har stående på lager.

 

previous next

Multihal i VM-klasse

Den nye multihal i Roskilde Kongres & Idrætscenter kan rumme både rockkoncerter og idrætsbegivenheder på VM-niveau

Byggefakta

Roskilde Kongres & Idrætscenter
Møllehusvej 15
4000 Roskilde
Danmark

Bygherre:
Roskilde Kommune
Arkitekt:
Christensen & Co Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Jönsson a/s
Ingeniør:
Wessberg A/S
Areal:
4700 kvm.
Byggesum: 
50 mio. kr.
Byggeperiode:
marts 2012 - august 2013

Ambitionsniveauet er højt i Roskilde Kongres & Idrætscenter. Alle erfaringer viser, at det er der god grund til, for siden centeret åbnede tilbage i 1959, er behovet for plads til arrangementer af enhver art, lige fra musikarrangementer til sportsbegivenheder, bare vokset og vokset.

De tre haller, centeret efterhånden var blevet udbygget med, kunne efterhånden ikke dække pladsbehovet, så i 2011 besluttede Roskilde Kommune at en fjerde hal skulle føjes til. Opgaven blev sendt i en begrænset licitation, hvor virksomheden Jönsson A/S fik projektet i totalentreprise.

Som hånd i handske

I samarbejde med Christensen & Co. Arkitekter A/S og Wessberg A/S Rådgivende Ingeniører, gik Jönsson A/S i gang med opgaven. Helt ukompliceret var det ikke. Hallen skulle opføres i direkte sammenhæng med de eksisterende haller, og en del af opgaven var at koble den nye hal til de eksisterende med en forbindelsesgang.

Da de tre haller er flittigt brugt på alle tider af året, så krævede opgaven en hel del planlægning, ligesom der var en del logistik, der skulle passe. Hallen blev etableret på en del af det eksisterende parkeringsareal, så der skulle etableres erstatningspladser i direkte tilknytning til Roskilde Kongres & Idrætscenter.

Hen over sommeren 2012 skred arbejdet frem, først udgravning, så støbning af fundament og derpå selve bygningen. Målet var, at få byggeriet under tag inden vinter.

Erfarne stålentreprenører

En vigtig samarbejdspartner i projektet var J. Langkjær Stålbyg A/S fra Vildbjerg, der havde entreprise i at rejse det stålskelet, der er kernen i bygningen.

Virksomheden deltog i projektet fra første færd og fik rejst først bygningens stålskelet og siden de stålbroer, der forbinder etagerne samt de gangbroer, man ser under loftet i den færdige hal.

Hele arbejdet gik efter bogen og opgaven blev løst indenfor den fastlagte tidsramme. J. Langkjær Stålbyg A/S er bestemt heller ingen novice indenfor sit fag. Virksomheden har årelang erfaring med denne type opgaver. Det er således dem, der har etableret stålkonstruktionen til landets mest benyttede idræts- og koncertanlæg, Jyske Bank Boxen i Herning.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 4

Ungdomsbolig

Beddingen

Studieluksus på bedding

Kontorhus

Buddingevej

Et smidigt hus til tekniske hjerner

Butikscenter

Bydelscenter Kokkedal

Butikker sat på køl af erfaren jyde

Bolig

Danmarksgrunden

Det alment særlige

Hotel og konference

Ecco Conference Centre

Arkitektonisk perle med bæredygtige værdier

Hotel og konference

Hotel Nyborg Strand

75 hotelværelser med udsigt

Ungdomsbolig

Idrætsbyen

En bydel for unge

Ungdomsbolig

Ramblaen

Spansk præg på Aalborg

Bolig

Solgården

Gamle boliger i ny indpakning

Domicil

Syd Energi

Rekordernes domicil

Ungdomsbolig

Østerbro Brygge

Kontraster på bryggen