Hotel Nyborg Strand

:
oktober 2013

De 75 nye enkeltværelser er indrettet af virksomheden Scan-Line Interiør A/S. Interiøret er det samme i alle værelser, men der er anvendt fire forskellige farver, som giver indtrykket, at alt ikke er helt ens alligevel.

Gangen følger bygningens buede forløb. Det giver indtrykket af et levende og dynamisk hus, hvor man kan være lidt spændt på, hvad der venter om hjørnet. Bemærk de vifteformede loftslameller fra Barsmark A/S, der er med til at understrege det buede forløb.

previous next

75 hotelværelser med udsigt

Hotel Nyborg Strand har udvidet med en ny fløj med 75 enkeltværelser, og dermed råder det populære konferencehotel nu over 426 værelser

Byggefakta

Nyborg Strand Hotel
Østersøvej 2
5500 Nyborg
Danmark

Bygherre:
Hotel Nyborg Strand A/S
Arkitekt:
Friis & Moltke A/S
Hovedentreprenør:
Hans Jørgensen & Søn A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Andre aktører:
Deko Loft + Væg P/S
Areal:
3000 kvm.
Byggesum: 
64 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2012 - maj 2013

Hotel Nyborg Strand er kendt som et af landets mest populære konferencehoteller. Allerede inden man når hotellet, har man svaret på, hvordan det hænger sammen. For ikke mange hoteller i landet kan prale af en så storslået beliggenhed, lige ud til Storebælt og med den imponerende bro som et fantastisk blikfang.

Hotellet blev grundlagt i 1899 og er i de mellemliggende 114 år udvidet adskillige gange. Det seneste skud på stammen finder man umiddelbart i forlængelse af hovedbygningen, Buen 2, en værelsesfløj med 75 velindrettede enkeltværelser

En imponerende bygning i fire etager, der som navnet antyder, står som en bue ud fra hovedbygningen. Buen 1 i tre etager, blev opført i 2002 og har hidtil stået for sig selv i hotellets park. Byggeriet af Buen 2 har koblet Buen 1 sammen med hovedbygningen, og det samlede resultat er blevet et særpræget byggeri i et samlet hotelkompleks, der i forvejen bærer præg af byggeri fra forskellige tidsperioder.

Passe på millimeteren

Efter en indbudt licitation fik virksomheden Hans Jørgensen & Søn A/S byggeriet i hovedentreprise. Friis & Moltke A/S har været arkitekt på projektet mens Rambøll Danmark A/S har været rådgivende ingeniør. Første spadestik blev foretaget i maj 2012 og præcis et år senere kunne det færdige byggeri overdrages til bygherren.

- Det har været et spændende byggeri at arbejde med, på grund af bygningens form, fordi vi med millimeters nøjagtighed har skullet indarbejde den mellem to eksisterende bygninger, fortæller projektleder Martin Behrens, Hans Jørgensen & Søn A/S.

- Men i det store og hele er det gået som planlagt. Ikke mindst takket være en utroligt godt samarbejde alle involverede håndværkere imellem.

En særlig udfordring fik man som følge af den hårde vinter med rigelige mængder af både sne og kulde.

Fornemt resultat

Hotel Nyborg Strand er en af de store arbejdspladser i Nyborg, og Hans Jørgensen & Søn A/S har valgt at lægge vægt på at gøre brug af flere lokale underentreprenører med kendskab til Hotel Nyborg Strand. Resultatet er blevet et elegant og harmonisk byggeri, hvor der er blevet kælet for detaljerne.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 4

Ungdomsbolig

Beddingen

Studieluksus på bedding

Kontorhus

Buddingevej

Et smidigt hus til tekniske hjerner

Butikscenter

Bydelscenter Kokkedal

Butikker sat på køl af erfaren jyde

Bolig

Danmarksgrunden

Det alment særlige

Hotel og konference

Ecco Conference Centre

Arkitektonisk perle med bæredygtige værdier

Hotel og konference

Hotel Nyborg Strand

75 hotelværelser med udsigt

Ungdomsbolig

Idrætsbyen

En bydel for unge

Ungdomsbolig

Ramblaen

Spansk præg på Aalborg

Bolig

Solgården

Gamle boliger i ny indpakning

Domicil

Syd Energi

Rekordernes domicil

Ungdomsbolig

Østerbro Brygge

Kontraster på bryggen