Ecco Conference Centre

:
september 2013

Foto: Dissing & Weitling,  Adam Mørk

Den udvendige og indvendig belysning er delvist leveret af Okholm Lighting A/S, der har  40 års erfaring med belysning af store rum.

Foto: Dissing & Weitling, Adam Mørk

 

Den udvendige og indvendig belysning er delvist leveret af Okholm Lighting A/S, der har  40 års erfaring med belysning af store rum.

Foto: Dissing & Weitling,  Adam Mørk

 

Der er anvendt læder flere steder i Eccos nye konferencecenter, både på værelserne, men også i diverse fællesarealer og relax-zoner, som her ved ildstedet.

Foto: Dissing & Weitling,  Adam Mørk

 

Ved at placere hotelværelserne i to etager langs cirklens yderkant sikrer man hotelværelserne et maksimum af dagslys og udsigt, samtidig med, at der skabes mulighed for et privat udendørs areal.

Foto: Dissing & Weitling,  Adam Mørk

 

previous next

Arkitektonisk perle med bæredygtige værdier

Det nye Ecco Conference Centre i Tønder er skabt ud fra et ønske om at forene det arkitektoniske udtryk med de stærke værdier, som kendetegner Ecco

Byggefakta

Ecco Conference Centre
Ecco Alléen 4
6270 Tønder
Danmark

Bygherre:
Ecco Sko A/S
Totalrådgiver:
Ingeniør'ne A/S
Arkitekt:
Dissing+Weitling architecture A/S
Ingeniør:
Ingeniør'ne A/S
Areal:
4000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
juni 2012 - april 2013

Smukt placeret i det åbne marskland nær Vadehavet, med Tønder som nærmeste nabo og blot et stenkast fra den dansk-tyske grænse, har Ecco Sko A/S etableret et helt nyt konferencecenter, der ikke alene føjer sig smukt ind i den sønderjyske natur, men som også sætter trumf på de værdier, som Ecco er kendt for over hele verden.

Ecco havde et ønske om at få et konferencecenter, hvor alle arkitektoniske detaljer bidrager til at fortælle historien om firmaets grundlæggende værdier – et ønske, som ingeniørfirmaet Ingeniør’ne A/S i samarbejde med arkitekterne fra Dissing + Weitling til fulde har indfriet med en gennemkomponeret cirkelrund bygning, hvor alle materialer, tekniske og energimæssige løsninger samt arkitektoniske greb signalerer natur, bæredygtighed og innovation.

- Ecco kontaktede Ingeniør’ne i slutningen af 2011 med en ambitiøs plan om et center i særklasse både for Eccos egne medarbejdere og for eksterne konferencegæster. Udover de faste krav til centerets faciliteter: 50 konferenceværelser, showrooms, oplevelses- og multirum, var ønsket et grønt, innovativt byggeri, der kunne fungere som led i Eccos målsætning om at være verdens bedste skovirksomhed, fortæller arkitekt Daniel V Hayden fra Dissing + Weitling, der fra første færd gik i tæt dialog med bygherre og ingeniør, for at tilføre bygningen en merværdi, der matcher ånden i Ecco.

- Der var fra starten en god forståelse for de idéer, vi lagde på bordet, og det har været inspirerende at arbejde med en bygherre, der selv beskæftiger sig med design. Vi har haft den funktionelle tilgang til design til fælles, forklarer Daniel V Hayden, der gennem projektet har haft tre pejlemærker for øje: bæredygtighed, globalitet og håndværkstradition, samt i samarbejde med ingeniøren at opnå et 0-energihus.

Mange funktioner

- Der var et ønske om en bygning med mange funktioner i en organisk sammenhæng – en udfordring, som krævede en stærk konceptuel idé og som nødvendiggjorde et tæt samarbejde mellem bygherre, arkitekt, ingeniører, landskabsarkitekt og indretningsarkitekter, fortæller Daniel V Hayden, der er lykkedes med at forene de private, semiprivate og offentlige arealer i et harmonisk hele – ikke mindst takket være de muligheder, der ligger i cirklen.

- Vi har haft meget fokus på at give de private områder en funktionel identitet. Ved at placere konferenceværelserne i to etager langs cirklens yderkant sikrer vi værelserne et maksimum af dagslys og udsigt, samtidig med at der skabes mulighed for et privat udendørs areal. Ønsket har været at skabe en privat sfære, hvor der er rart at være, uddyber Daniel V Hayden, der har lagt vægt på, at værelserne både fungerer som opholdssted og funktionel arbejdsplads.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 4

Ungdomsbolig

Beddingen

Studieluksus på bedding

Kontorhus

Buddingevej

Et smidigt hus til tekniske hjerner

Butikscenter

Bydelscenter Kokkedal

Butikker sat på køl af erfaren jyde

Bolig

Danmarksgrunden

Det alment særlige

Hotel og konference

Ecco Conference Centre

Arkitektonisk perle med bæredygtige værdier

Hotel og konference

Hotel Nyborg Strand

75 hotelværelser med udsigt

Ungdomsbolig

Idrætsbyen

En bydel for unge

Ungdomsbolig

Ramblaen

Spansk præg på Aalborg

Bolig

Solgården

Gamle boliger i ny indpakning

Domicil

Syd Energi

Rekordernes domicil

Ungdomsbolig

Østerbro Brygge

Kontraster på bryggen