Solgården

:
oktober 2013

Solgården i Slagelse er opført i 1945. Efter den gennemgribende renovering fremstår de aldrende murstensbygninger som nyt og moderne byggeri, som kan danne ramme om mange menneskers dagligdag i mange år frem.

Fire nye taglejligheder er blevet indrettet som led i renoveringen. Fire velindrettede boliger med ‘personlighed’. Her, som i de øvrige lejligheder, er der lagt nye gulve af lamelopbygget fyrretræsplanker.

Badeværelset er et af boligens meget centrale rum. Nu kan beboerne i Solgården glæde sig over velindrettede og meget indbydende badeværelser.

Kronen på værket er det røde lerteglstag. Virksomheden Kopp Sorø A/S har udført denne omfattende del af hele renoveringsprojektet.

previous next

Gamle boliger i ny indpakning

En boligkarré centralt beliggende i centrum af Slagelse er i bogstaveligste forstand trukket i nye klæder og fremstår nu næsten mere prægtig, end da den var helt ny

Byggefakta

Solgården
Kandestøbergade/Møntmestergade
4200 Slagelse
Danmark

Bygherrerådgiver:
Rambøll Danmark A/S
Arkitekt:
Domus Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
B. Nygaard Sørensen A/S
Areal:
7200 kvm.
Byggesum: 
90 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2012 - juli 2014

Det var i 1945, hvor behovet for nye og tidssvarende boliger var lige så udpræget som i dag, at Solgården i Slagelse skød op. En tidstypisk boligkarré, der blev placeret som et brudt kvadrat, omgivet af fire gader og med et stort, åbent gårdareal som centrum.

100 lejligheder var dengang et tiltrængt tilbud i Slagelse og i årenes løb har adskillige familier gennem kortere og længere tid haft deres adresse her, centralt i Slagelse, et solidt stenkast fra Slagelse Station.

Men tiden sætter sine spor og i dag er kravene til en tidssvarende bolig ganske andre end i 1945, så for et par år siden besluttede Slagelse Almennyttige Boligselskab at tiden var inde til en gennemgribende renovering af de nu efterhånden mere end 60 år gamle boligblokke.

Opgaven blev sendt i en begrænset licitation, der blev vundet af virksomheden B. Nygaard Sørensen A/S i hovedentreprise.

De to første etaper

I april 2012 gik arbejdet i gang med den første etape, et nyt tag på hele boligkomplekset, og umiddelbart derefter tog B. Nygaard Sørensen A/S fat på næste etape, der samtidig var den mest omfattende og som kom til at påvirke en stor del af beboerne i Solgården, nemlig renoveringen af de enkelte boliger.

Nærmer bestemt har 58 boliger været involveret i så omfattende grad, at det har været nødvendigt at genhuse beboerne. Deres boliger er i mellemtiden blev moderniseret og har fået installeret nyt køkken og nyt badeværelse, herudover har de enkelte boliger gennemgået en grundig renovering.

I de øvrige 30 boliger er der etableret nye badeværelser og køkkener. I samtlige boliger er isat nye vinduer, ligesom altanerne i samtlige lejemål er blevet renoveret.

Byggefirmaet H. Daugaard Aps. har haft murerentreprisen, der har omfattet pudsning af vægge og murerarbejde i de nye badeværelser, der udover nyt interiør også har fået opsat nye fliser på gulv og vægge.

Virksomheden Wiking Gulve A/S har leveret nye gulve til de istandsatte lejligheder. Her er brugt lamelopbygget plankegulv i fyrretræ af en tykkelse på 32 millimeter.

Fordelen ved denne type gulv er, at det reducerer variationerne i træet bevægelser i forhold til kulde og varme. Wiking Gulve A/S har leveret i alt 3.600 kvm gulvplanker til Solgården.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 4

Ungdomsbolig

Beddingen

Studieluksus på bedding

Kontorhus

Buddingevej

Et smidigt hus til tekniske hjerner

Butikscenter

Bydelscenter Kokkedal

Butikker sat på køl af erfaren jyde

Bolig

Danmarksgrunden

Det alment særlige

Hotel og konference

Ecco Conference Centre

Arkitektonisk perle med bæredygtige værdier

Hotel og konference

Hotel Nyborg Strand

75 hotelværelser med udsigt

Ungdomsbolig

Idrætsbyen

En bydel for unge

Ungdomsbolig

Ramblaen

Spansk præg på Aalborg

Bolig

Solgården

Gamle boliger i ny indpakning

Domicil

Syd Energi

Rekordernes domicil

Ungdomsbolig

Østerbro Brygge

Kontraster på bryggen