Idrætsbyen

:
oktober 2013

Lejlighederne findes i mange størrelser, men fælles for dem er, at de på grund af altanerne er lyse.

Mens de studerende flytter ind i de allerede færdige lejligheder, knokles der på livet løs for at få sidste del af byggeriet færdigt.

Samtlige boliger har egen altan eller terrasse.

Bad Element Aps. har leveret færdige badeværelser til nybyggeriet.

previous next

En bydel for unge

I flere år hang området som en møllesten omkring halsen på sportskoncernen AaB, men nu syder Idrætsbyen i Aalborg Øst af liv, mens knap 500 unge studerende flytter ind

Byggefakta

Idrætsbyen
Hadsundvej 182-184
9000 Aalborg
Danmark

Bygherre:
Himmerland Boligforening
Bygherrerådgiver:
Kuben Management A/S
Arkitekt:
Andre aktører:
Bad Element ApS, Cembrit A/S
Areal:
21000 kvm.
Byggesum: 
450 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2012 - september 2013

Himmerland Boligforening, Aalborgs største almennyttige boligforening, har nemlig overtaget det meste af grunden, der tidligere husede Kommunedata – KMD – og har omdannet området til en ny bydel, som under navnet Idrætsbyen lægger plads til 461 ungdomsboliger på et 20.000 kvadratemeter stort område.

- Det er det største byggeri af ungdomsboliger nogensinde i Aalborg, fortæller Sven Buch fra Himmerland Boligforening, hvor man er meget tilfredse med resultatet.

- Det har været et meget kompliceret byggeri, men da først lokalplanen – som skulle laves om midt i det hele – kom på plads, har det kørt relativt gnidningsfrit, og rådgiverne har været rimeligt fleksible, fortæller han.

I skrivende stund er byggeriet ikke færdigmeldt, men der arbejdes på højtryk med det sidste af de tre seks- og syv etagers højhuse, som supplerer de oprindelige bygninger, som er bygget om fra kontorer til studieboliger.

Prisen for hele herligheden er 450 millioner kroner, og for de penge har boligforeningen fået lejligheder i alle størrelser fra 15 kvadratmeter med fælles køkken op til den maksimale størrelse på 50 kvadratmeter.

Alle boliger har egen altan eller terrasse.

Det er firmaet Kærsgaard & Andersen A/S, der har tegnet byggeriet og stået for ombygningen af det eksisterende. Og det har været noget af en udfordring, fortæller designansvarlig Partner, Arkitekt MAA Nils Pagh Andreasen.

- Groft sagt ved vi jo ikke, hvad vi kommer ind til, når vi begynder at bryde ned – uanset hvor mange stikprøver, vi tager. De eksisterende bygninger har dikteret meget af indretningen, men vi kunne også se, at der var nogle steder, der var alt for komplicerede og derfor også blev alt for omkostningstunge og besværlige at bygge om, fortæller Nils Pagh Andreasen.

Han beskriver projektet som et af de største og mest komplekse, firmaet hidtil har haft. Ikke mindst fordi der hele tiden har været tale om en proces, hvor man har skullet sadle om undervejs.

- Vi har haft større projekter, men med de udfordringer og potentialer, der har været, blev det noget helt andet end andre ungdomsboliger. Da vi startede var det jo et renoveringsprojekt, hvor vi byggede ovenpå, men det stod hurtigt klart, at det ikke var nok, fortæller Nils Pagh Andreasen.

Derfor sløjfede man en del af de gamle kontorlokaler og lavede dem til fælleslokaler og åbne områder, for så til gengæld at lave tre højhuse, hvor man mere rationelt kunne indsætte alle de moderne faciliteter, der hører til moderne ungdomsboliger.

Det handler blandt andet om moderne badeværelser.

Det er firmaet Bad Element Aps., der har leveret badeværelser til nybyggeriet på grund.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 4

Ungdomsbolig

Beddingen

Studieluksus på bedding

Kontorhus

Buddingevej

Et smidigt hus til tekniske hjerner

Butikscenter

Bydelscenter Kokkedal

Butikker sat på køl af erfaren jyde

Bolig

Danmarksgrunden

Det alment særlige

Hotel og konference

Ecco Conference Centre

Arkitektonisk perle med bæredygtige værdier

Hotel og konference

Hotel Nyborg Strand

75 hotelværelser med udsigt

Ungdomsbolig

Idrætsbyen

En bydel for unge

Ungdomsbolig

Ramblaen

Spansk præg på Aalborg

Bolig

Solgården

Gamle boliger i ny indpakning

Domicil

Syd Energi

Rekordernes domicil

Ungdomsbolig

Østerbro Brygge

Kontraster på bryggen