Laanshøj Allé

:
oktober 2020
Laanshøj Allé - naturen

Velkommen til Laanshøj. En ny by – midt i naturen. Skabt med respekt for historien om omgivelserne.

Laanshøj Allé - skiferfacade

De arkitekttegnede boliger i Skovbrynet indgår med deres smukke skifferfacader næsten som en del af naturen omkring dem.

Laanshøj Allé - patio

Et gennemtænkt materialevalg går igen i alle boligerne. Fra yderst til inderst.

previous next

Attraktive boliger af den rette støbning

I skrivende stund, er Calum i fuld gang med opførelsen af en række særdeles attraktive række- og dobbelthuse på den tidligere Flyvestation Værløse. Spæncom er blandt leverandørerne

Byggefakta

Laanshøj Allé
Laanshøj Allé 23
3500 Værløse
Danmark

Bygherre:
Calum Ejendomsselskab A/S
Arkitekt:
Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S
Totalentreprenør:
Dansk Boligbyg as
Ingeniør:
Svend Poulsen A/S
Andre aktører:
Spæncom A/S
Areal:
18000 kvm.
Byggesum: 
250 mio. kr.
Byggeperiode:
marts 2019 - august 2020

Skovbrynet, Bastionshusene og Højdedraget. Det er tre af de i alt fire byggefelter, der udgør Laanshøj i Værløse, der desuden også omfatter indretningen af yderligere fem boliger i det såkaldte ”Gymnastikhus”, der er blevet erkæret bevaringsværdigt og står som et smukt minde om flyvestationens storhedstid.

Og her i Laanshøj kan man i den grad mærke historiens – og flyenes – vingesus. Men hvor der tidligere var et markant aktivitets- og støjniveau, er området i dag et helt andet. Her ånder fred og ro som kun få andre steder, og man kan stadig tage et vue ud over den 2,5 kilometer lange landingsbane – eller nyde udsigten til de græssende skotske højlandskvæg, der spankulerer rundt på de åbne vidder i området.

Projektet omfatter 138 boliger i alt på mellem 110 og 170 kvadratmeter – alle med fokus på kvalitet, både når det gælder arkitektur, indretning og materialevalg. Og målgruppen: Den tæller både singler og seniorer samt yngre børnefamilier. Netop derfor er en del af rækkehusene også tænkt i to plan, så der er god plads til alle både ude og inde.

Xtrumax huldæk fra Spæncom

Et byggeri kræver præcision. Og det gælder ikke mindst, når man som på Laanshøj Allé bygger i to plan. For en leverandør som Spæncom A/S var det dog mere eller mindre business as usual, da der skulle leveres huldæk til etageadskillelsen i henholdsvis Skovbrynets, Bastionshusenes og Engdragets boliger.

– Der blev anvendt helt klassiske forspændte huldæk til byggeriets etageadskillelser i dimensionerne 220 mm, hvilket er et typisk valg, når det gælder boligbyggeri som dette i Værløse, fortæller Michael Wright Herløv, projektleder hos Spæncom, der producerer disse såkaldte Xtrumax huldæk på deres egne fabrikker i Vemmelev og Aalborg.

– Størrelsen af disse huldæk afhænger ganske enkelt af, hvor tæt væggene i et byggeri står, og hvor meget etageadskillelsen skal kunne bære. Er der for eksempel tale om kontorer, hvor der typisk er længere mellem væggene end i en almindelig bolig, vil man typisk vælge huldæk i størrelsesordenen 320 til 400 mm, forklarer Michael.

Bæreevnetabeller og sund fornuft

Valget af størrelsen på huldækkene ligger hos rådgiveren, der kender den pågældende spændvidde og ud fra denne vælger størrelsen ved hjælp af vores bæreevnetabeller. Leverandører som Spæncom leverer blot de produkter de bliver bedt om. Og så alligevel, siger Michael:

– Det er jo os, der i sidste ende kender vores produkter bedst. Derfor er det også vores pligt at gøre opmærksom på det, hvis den valgte løsning ikke kan bære. Det er jo vores ansvar at levere et resultat der holder.

I forbindelse med byggeriet på Laanshøj Allé måtte man således re-tænke en enkelt beslutning, hvor det viste sig, at der var udsparinger så store, at det ville påvirke den samlede bæreevne på det pågældende huldæk negativt. Her gik Spæncom ind og ændrede på de oprindelige planer ved blandt andet at fordele nogle ventilationshuller på to i stedet for på et huldæk.

– Men som med alt andet i forbindelse med byggerier, er det jo også et spørgsmål om samarbejde leverandører imellem, slutter Michael Wright Herløv.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 4

Ungdomsbolig

Cortex Lake

Varierende facader med indspændte altangange

Bolig

Funders

Unik beliggenhed og rustikt materialevalg

Bolig og kontor

Generationernes Hus

Et hus med mange identiteter

Sport

Idrætsbyen

Ny svømmehal med badelandskomfort

Bolig

Laanshøj Allé

Attraktive boliger af den rette støbning

Bolig

Papirtårnet

Papirtårnet i Silkeborg

Uddannelsescenter

Politiskolen i Vejle – Uddannelsescenter Vest (UCV)

Politiskolen II, et teknisk komplekst byggeri

Bolig

Randers Kaserne, Karré 6

Kaserne under forvandling

Bolig

Rolighedsvej

Et grønt åndehul – midt i byen

Bolig

Slagteriet

Fra slagterigrund til boliger

Bolig

Strandhaverne

En stille ø i bolighavet

Bolig

Vimmerbyvej

Astrid Lindgrens kvarter i Silkeborg

Bolig

Ørestad Syd, Byggefelt 1.9

Markante boliger på en smal byggegrund