Ørestad Syd, Byggefelt 1.9

:
oktober 2020
Ørestad Syd, Byggefelt 1.9 - gårdrum

Det smalle gårdrum udfyldes først og fremmest af private terrasser til rækkehusene. Små skure fungerer som depotrum for rækkehusene og afskærmer samtidig terrasserne.

Ørestad Syd, Byggefelt 1.9 - trappe

PL Beton A/S har leveret komplette trapper med gelændere til de to etagebygninger. Trapperne er støbt i beton med en overflade af hvid terrazzo. Håndlisterne er udført i mørkt træ.

Ørestad Syd, Byggefelt 1.9 - stue

Der er en større andel af små boliger i Byggefelt 1.9, end det tidligere har været tilladt i København. Derfor har det været vigtigt for arkitekter og bygherre at optimere nettoarealet, så beboerne får mest mulig plads.

Ørestad Syd, Byggefelt 1.9 - facadeer

Ørestad Syd Byggefelt 1.9 er udformet som en karré, hvor rækkehuse på langsiderne vender deres gavle ud mod de små tværgader, mens etagebyggerier i hver ende vender ud mod de større boulevarder.

previous next

Markante boliger på en smal byggegrund

I rækkehuskvarteret i Ørestad Syd kombineres rækkehuse med det traditionelle etagehusbyggeris karréer i en blandet boligform, der kombinerer det intime og det mere bymæssige

Byggefakta


Else Alfelts Vej 29A-33R
2300 København S
Danmark

Bygherre:
Core Property A/S
Arkitekt:
C.F. Møller Danmark A/S
Totalentreprenør:
HHM A/S
Ingeniør:
MOE A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS
Areal:
9200 kvm.
P-anlæg:
2300
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
oktober 2018 - september 2020

Efter nogle års stilstand omkring finanskrisen er der de senere år kommet tryk på udviklingen af bydelen Ørestad Syd på Amager. Bydelen, der ligger syd for Royal Arena og ud til det store naturområde Kalvebod Fælled, er meget bevidst udlagt til forskelligartede boligområder for at skabe variation: store karréer mod syd og tæt/lav inspirerede områder i den nordlige del. I midten, i det såkaldte rækkehuskvarter, er byggefelterne typisk smalle og udlagt til rækkehuse eller en blanding af etageejendomme og rækkehuse.

Byggefelt 1.9, der er tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller og opført af HHM A/S for Core i totalentreprise er i sin grundform typisk for området. Bebyggelsen har form af en smal, aflang karré orienteret i øst-vestlig retning. For enderne rejser sig blokke med etageboliger op i henholdsvis seks og fem etager, mens langsiderne udgøres af rækkehuse i tre etager. De gavlvendte rækkehuse giver bebyggelsen et meget karakteristisk udtryk.

Differentierede facader

Bebyggelsen rummer 107 boliger til udlejning, heraf 79 lejligheder og 28 rækkehuse. Kælderen på 2.300 kvm rummer bl.a. p-pladser til beboerne og depotrum til lejlighederne. Byggeriet er indstillet til at blive DGNB-certificeret på guldniveau.

– Vi har valgt at arbejde med et meget markant gavlmotiv for rækkehusene, hvilket er med til at differentiere dem fra etageboligerne, så de ikke fremstår som et samlet volumen – det greb er også lidt af en signatur for området. Vi har yderligere markeret forskellen ved at beklæde rækkehusene med gule teglsten, mens etagehusene har røde teglfacader. Vi har desuden arbejdet med felter med mønstermurværk ved siden af vinduespartierne, som er forskelligt på gård- og gadesiden, fortæller Franz Christian Augustenborg Ødum, der associeret partner hos C.F. Møller Architects.

Ifølge Franz Christian Augustenborg Ødum har det været lidt af en udfordring at få alt til at gå op på den meget smalle grund. Hvert rækkehus har inde i gården et lille skur, der ud over at fungere som depotrum også adskiller en lille privat terrasse fra fællesarealet.

Entreprenør med fra starten

Planlægningen og udførelsen af byggeriet er sket i tæt samarbejde mellem bygherre, totalentreprenør, arkitekt og ingeniør. Lidt usædvanligt for den slags byggerier har entreprenøren været med helt fra de indledende drøftelser.

– Det er en integreret del af vores strategi så vidt muligt at være med helt fra starten af sådan et projekt. Når alle interessenter sidder omkring bordet fra begyndelsen er det med til at sikre bygbarheden, og at man når frem til gode og sunde løsninger, der gør, at kvalitet og økonomi er i fokus, så bygherre får mest værdi får pengene. På den måde har vi kunnet sikre, at Core fik et godt og gennemarbejdet byggeri, men vi arbejder også helst på den måde for andre developere som ELF og i Carlsberg Byen, fortæller direktør Peter Carstensen fra HHM A/S.

Arbejdsmetoden giver entreprenøren mulighed for at planlægge byggeriet grundigere, hvilket giver en mere effektiv byggeperiode og et bedre samarbejde parterne imellem. HHM satser i hvert eneste byggeri på at aflevere til tiden og uden mangler, således at bygningen kan ibrugtages umiddelbart efter aflevering, uanset om der er tale om ejerboliger eller boliger til udlejning.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 4

Ungdomsbolig

Cortex Lake

Varierende facader med indspændte altangange

Bolig

Funders

Unik beliggenhed og rustikt materialevalg

Bolig og kontor

Generationernes Hus

Et hus med mange identiteter

Sport

Idrætsbyen

Ny svømmehal med badelandskomfort

Bolig

Laanshøj Allé

Attraktive boliger af den rette støbning

Bolig

Papirtårnet

Papirtårnet i Silkeborg

Uddannelsescenter

Politiskolen i Vejle – Uddannelsescenter Vest (UCV)

Politiskolen II, et teknisk komplekst byggeri

Bolig

Randers Kaserne, Karré 6

Kaserne under forvandling

Bolig

Rolighedsvej

Et grønt åndehul – midt i byen

Bolig

Slagteriet

Fra slagterigrund til boliger

Bolig

Strandhaverne

En stille ø i bolighavet

Bolig

Vimmerbyvej

Astrid Lindgrens kvarter i Silkeborg

Bolig

Ørestad Syd, Byggefelt 1.9

Markante boliger på en smal byggegrund