Comfort Hotel Copenhagen Airport

:
oktober 2020
Comfort Hotel Copenhagen Airport - facade

Hotelprojektets facader fremstår fint nedskaleret og sektioneret af de lodrette lameller, der samtidig markerer hotellets værelser. Automatisk styret klimaregulering giver facaden ekstra liv.

Comfort Hotel Copenhagen Airport - værelse

Hotelfacadernes etagehøje glaspartier fremstår vertikalt slanke og er med til at præge ejendommens særlige arkitektur i rytmisk vekslen med lodrette finner af aluminium.

Comfort Hotel Copenhagen Airport - badeværelse

Hvor præfabrikation har været mulig, er metoden blevet anvendt. Part Construction AB har f.eks. leveret badeværelserne med hvid keramik og et armaturprogram fra Grohe A/S.

Comfort Hotel Copenhagen Airport - betonkonstruktion

En del af de bærende konstruktioner i det omfattende ingeniørprojekt er realiseret som filigran, der er en hurtigere, stærkere og mere præcis løsning – her leveret af PL Beton A/S i Rønne.

Comfort Hotel Copenhagen Airport - facader

Comfort Hotel Copenhagen Airport er et voldsomt volumen efter den gamle hovedstads normale skala. Men her på det sydlige Amager er der anselige naboer, bl.a. Clarion Hotel (tidl. Hilton) fra 2012.

previous next

Propelhotellet er landet

Comfort Hotel ved Københavns lufthavn vil ændre opfattelsen af et hotel ved at imødekomme den moderne rejsendes mindste behov

Byggefakta

Comfort Hotel Copenhagen Airport
Ellehammersvej 18
2770 Kastrup
Danmark

Bygherre:
Strawberry Brothers
Bygherrerådgiver:
Strawberry Properties
Arkitekt:
Arkitekterna Krook & Tjäder AB, Kullegaard A/S
Totalentreprenør:
Hent Danmark A/S
Ingeniør:
Norconsult A/S , Rambøll Danmark A/S
Andre aktører:
1:1 Landskab
Areal:
39000 kvm.
Byggesum: 
900 mio. kr.
Byggeperiode:
juni 2018 - september 2020

At norske Peter Stordalens nye hotel vis-a-vis Københavns Lufthavn har en grundplan som en gigantisk flypropel er ikke den eneste lighed med luftfart. Naboskabet til luftfarten har også haft betydning for indretning og anvendelse; det kan aflæses på hotellets supertilbud om optimal service, fleksibilitet og kompatibilitet med lufthavnens terminaler.

Comfort Hotel Copenhagen Airport er således nytænkt hoteldrift: Andet og mere end en overnatningsmulighed mellem to flyafgange er hotellet med sine 605 værelser, konference- og mødelokaler samt ”barception” og et full-service tilbud om at være oppasser for den travle CEO og hans/hendes businesskolleger.

Eller som driftsselskabet Nordic Choice Hotels selv sætter ord på opgaven: Comfort Hotel Copenhagen vil for altid ændre opfattelsen af et hotel. For dette hotel er gennemtænkt og designet til at imødekomme den moderne rejsendes mindste behov – fra tøjvask til det hurtige måltid og sekretærservice.

Den opgavebeskrivelse skal den tematiske arkitektur forløse i de mindste indretningsmæssige detaljer, og samtidig skal den etablere fornøden skala i det komplekse naboskab med områdets andet imposante hotel, Clarion, og lufthavnens øvrige massive bygningsanlæg.

Den svenske tegnestue Krook & Tjäder har før arbejdet for Stordalens selskaber, bl.a. med Villa Copenhagen, som åbnede i forsommeren, og med 500 hoteller i porteføljen må man vel sige, at Krok & Tjäder ved noget om at projektere netop den bygningskategori:

– Vi ved, at æstetik og funktionalitet, indretning og rengøring alt sammen bidrager til den fuldkomne løsning, siger partner i Krook & Tjäder, Stefan Tjäder.

Løsningen

Det er derfor også manualen til denne lufthavnsmastodont: Tæt på opleves en ornamenteret arkitektur med afsæt i den præfabrikerede industriarkitekturs bedste forudsætninger, realiseret med en beklædning af samme aluminiumstype, som anvendes til fly. På afstand tårner sig det gigantiske korpus med form og fodaftryk til minde om hotellets slægtsskab med luftfarten i CPH: en oversize flypropel.

Indretning supporterer og styrker på den intime skala et program af funktionaliteter, men er samtidig forberedt for den obligatoriske stordrift, der til enhver tid må være det rentable hotels rationale og raison d’être.

Arkitekturens løsning baserer sig på en disponering i en dobbelthøj parterre-etage med en optimal fleksibilitet til de mange servicefunktioner. En udsigtsrestaurant er placeret øverst i den ene ”propelvinge”, ligeledes med dobbelt etagehøjde. Hotellet tilbyder mødeservice fra den hurtige touch-down udveksling op til kongressen med 2500 deltagere i den søjlefrie konferencesal ”The Hangar”. Salen har en størrelse, så fire Cessna-fly vil kunne parkeres her! Det kommer nok ikke til at ske en af dagene.

Filigranbeton

Konstruktivt er opgaven løst bl.a. med filigranvægge fra PL Beton i Rønne på Bornholm i usædvanlige dimensioner på op til 10 m højde. Filigranelementer kombinerer de bedste egenskaber fra pladsstøbte konstruktioners stærke samlinger og traditionelle betonelementers fordele mht. kvalitet og tid.

Filigranløsningen fungerer både som forskalling, udgør en del af den endelige mængde beton og indeholder samtidig en stor del af den nødvendige konstruktionsarmering. En filigranvæg består normalt af to 5-6 cm tykke betonplader, der sammenholdes af indstøbte filigrandragere i en afstand, som svarer til væggens endelige tykkelse.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 4

Ungdomsbolig

Cortex Lake

Varierende facader med indspændte altangange

Bolig

Funders

Unik beliggenhed og rustikt materialevalg

Bolig og kontor

Generationernes Hus

Et hus med mange identiteter

Sport

Idrætsbyen

Ny svømmehal med badelandskomfort

Bolig

Laanshøj Allé

Attraktive boliger af den rette støbning

Bolig

Papirtårnet

Papirtårnet i Silkeborg

Uddannelsescenter

Politiskolen i Vejle – Uddannelsescenter Vest (UCV)

Politiskolen II, et teknisk komplekst byggeri

Bolig

Randers Kaserne, Karré 6

Kaserne under forvandling

Bolig

Rolighedsvej

Et grønt åndehul – midt i byen

Bolig

Slagteriet

Fra slagterigrund til boliger

Bolig

Strandhaverne

En stille ø i bolighavet

Bolig

Vimmerbyvej

Astrid Lindgrens kvarter i Silkeborg

Bolig

Ørestad Syd, Byggefelt 1.9

Markante boliger på en smal byggegrund