Randers Kaserne, Karré 6

:
oktober 2020
Randers Kaserne, Karré 6 - udearealer

På kaserne-området er der en helt speciel atmosfære, som ejerne ønsker at bibeholde med nybyggerierne.

Randers Kaserne, Karré 6 - lejlighed

Gulve og inventar er en tand bedre, end man normalt ser det i lejligheder til udlejning.

Randers Kaserne, Karré 6 - vinduer

Vinduesåbninger og murværk refererer til den enkelthed og de stramme arkitektoniske proportioner, der dominerer kasernens eksisterende bygninger.

Randers Kaserne, Karré 6 - dronefoto

Randers Kaserne fotograferet fra luften. Ved øvelsesterrænet i øverste højre hjørne ses den nybyggede karré. Midt på grunden ligger ridehallen med de store ovenlysvinduer. Her er det planen at indrette et streetfood-mekka. Foran ridehallen ses hovedbygningen, hvor Randers Kommune har lejet sig ind. Foto: By i Byen ApS.

previous next

Kaserne under forvandling

Et spændende byudviklingsprojekt på den gamle kaserne i Randers begynder at tage form. Det første nybyggeri på grunden omfatter 96 boliger til udlejning

Byggefakta

Randers Kaserne
Hestestræde 7-13
8930 Randers NØ
Danmark

Bygherre:
By i Byen ApS
Bygherrerådgiver:
Pro Developments A/S
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Raunstrup A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
8375 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
oktober 2018 - maj 2020

På den tidligere kasernegrund i det nordlige Randers har ejendomsudvikleren By i Byen ApS opført 96 boliger på i alt 8.375 kvm. Byggeriet er udformet som en åben karré i fire etager, der omkranser et rekreativt areal med blandt andet en legeplads.
De 96 boliger er fordelt på to-, tre- og fireværelses lejligheder, der varierer i størrelser fra 67 til 110 kvm.

Byggearbejdet er udført som totalentreprise af Raunstrup Byggeri A/S, og rådgivningsydelserne er leveret af Årstiderne Arkitekter og Niras.

Bortset fra lidt udfordringer med undergrunden under den første bygning forløb arbejdet glat, og byggeriet kunne afleveres til bygherren allerede den 1. maj. Det var en måned tidligere end planlagt.

Turnkey-projekt

By i Byens administrerende direktør, Anne Sinnbeck, fortæller, at der er tale om et turnkey-projekt, som virksomheden har udviklet og opført til PFA.

Det er første gang, at en stor, national investor har investeret i et sådant byggeprojekt i Randers, men fremtidsforskere har peget på byens vækstpotentiale, og PFA var da også interesseret i at bygge boliger på den gamle kaserne, da de fik forelagt projektet.

– Inden vi præsenterede PFA for vores visioner med Randers Kaserne og det konkrete projekt med de 96 lejligheder, havde vi haft Årstiderne Arkitekter til at tegne og Raunstrup til at beregne projektet, forklarer Anne Sinnbeck.

Hos Raunstrup Byggeri glæder direktør og medejer Carsten Mikkelsen sig over, at virksomheden kom så tidligt ind i arbejdet.

– Det har betydet meget for optimering og planlægning af processen, at vi sad med ved bordet fra dag ét. Vi var med i hele tilbudsprocessen, vi var med til at finde både Årstiderne og Niras, og vi har deltaget i den fulde rådgivning af bygherren sammen med arkitekten og ingeniøren. Det gav et langt men meget positivt forløb, hvor vi har haft en åben og konstruktiv dialog, siger Carsten Mikkelsen.

Som PFA har ønsket

Anne Sinnbeck fortæller, at det nye byggeri er blevet nøjagtigt, som PFA har ønsket det. Helt ned i detaljen. Der er brugt lækre materialer i en god kvalitet, og standarden af køkkener og badeværelser ligger højere, end det normalt er tilfældet i boliger til udlejning.
Det kan Carsten Mikkelsen nikke genkendende til.

– PFA har nogle minimumskrav, som vi har skullet leve op til. De betyder, at vi lige ligger en tand over et traditionelt lejlighedsbyggeri. Det afspejler sig blandt andet i, at vi har opgange i stedet for svalegange, vi har flere vinduer fra gulv til loft, og så er lejlighedernes gulve og inventar lige en halv klasse bedre, siger han.

Randrusianerne har da også taget godt imod de nye boliger. 80 procent er allerede udlejet, og Anne Sinnbeck forventer, at de sidste 20 procent vil blive lejet ud i løbet af efteråret.

Respekt for historien

Den nye karré af boliger er placeret på det nordøstligste byggefelt på kasernegrunden, hvorfra der er udsigt over det gamle øvelsesterræn.

De oprindelige veje rundt om byggefeltet er bevaret, men Raunstrup har givet dem et nyt lag asfalt.

Årstiderne Arkitekter har i udformningen af karréen valgt at trække tydelige arkitektoniske referencer til grundens historie og de gamle, bevarede bygninger. Den historiske identitet og de arkitektoniske kvaliteter er tolket ind i et moderne udtryk. Det gælder eksempelvis vinduesåbninger og murværk, som refererer til den enkelthed og de stramme arkitektoniske proportioner, der dominerer de eksisterende kasernebygninger.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 4

Ungdomsbolig

Cortex Lake

Varierende facader med indspændte altangange

Bolig

Funders

Unik beliggenhed og rustikt materialevalg

Bolig og kontor

Generationernes Hus

Et hus med mange identiteter

Sport

Idrætsbyen

Ny svømmehal med badelandskomfort

Bolig

Laanshøj Allé

Attraktive boliger af den rette støbning

Bolig

Papirtårnet

Papirtårnet i Silkeborg

Uddannelsescenter

Politiskolen i Vejle – Uddannelsescenter Vest (UCV)

Politiskolen II, et teknisk komplekst byggeri

Bolig

Randers Kaserne, Karré 6

Kaserne under forvandling

Bolig

Rolighedsvej

Et grønt åndehul – midt i byen

Bolig

Slagteriet

Fra slagterigrund til boliger

Bolig

Strandhaverne

En stille ø i bolighavet

Bolig

Vimmerbyvej

Astrid Lindgrens kvarter i Silkeborg

Bolig

Ørestad Syd, Byggefelt 1.9

Markante boliger på en smal byggegrund