Vimmerbyvej

:
oktober 2020
Vimmerbyvej - boligstænger

Bebyggelsen danner en vifte af lave boligstænger i en og to etager, som passer sig ind i landskabet.

Vimmerbyvej - trapperepos

Til hver bolig knytter sig en altan, en trapperepos eller en terrasse med en mindre have.

Vimmerbyvej - haver

Boligerne har små haver, som grænser op til de grønne fællesområder, hvorfra man har kig til det omkringliggende grønne landskab.

Vimmerbyvej - stue

Alle boligerne er lyse og indbydende med store vinduespartier og udsyn til de grønne fællesarealer.

previous next

Astrid Lindgrens kvarter i Silkeborg

Nordvest for Silkeborg midtby, blot seks km fra Silkeborg station er et nyt byggeri i Astrid Lindgrenkvarteret vokset frem af det kuperede landskab mellem fredskov og frodige marker

Byggefakta

Vimmerbyvej
Brunbakkevej 1
8600 Silkeborg
Danmark

Bygherre:
Birch Ejendomme
Arkitekt:
Constructa A/S
Ingeniør:
Constructa A/S
Areal:
19271 kvm.
Byggesum: 
278 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2019 - august 2020

Vimmerbyvej er opført af Birch Ejendomme med Constructa A/S som både arkitekt og ingeniør på projektet. Bebyggelsen, som består af i alt 178 lejeboliger – 60 rækkehuse og 118 lejligheder, blev påbegyndt i januar 2019 og stod færdigt i august 2020. Projektet har et samlet areal på 19.271 kvm og en byggesum på 278 mio. kr.

Med centerpunkt i områdets historiske monument – en bevaret gravhøj beliggende i skoven vest for området – danner bebyggelsen en vifte af lave boligstænger i en og to etager, som passer sig ind i landskabet.

Bebyggelsen knytter sig mod syd til hovedvejen – Nordre Højmarksvej, som forbinder området til Århus-Herning motorvejen og gør det muligt på blot få minutter at være forbundet med oplandet.

Astrid Lindgren

Vimmerbyvej ligger i Astrid Lindgren-kvarteret mellem Emilsvej og bebyggelsen på Pippisvej. Der er etableret et godt, oplyst stisystem i sammenhæng med det eksisterende stiforløb i området, hvilket forbinder bebyggelsen med områdets rige natur og med lokalmiljøet i forstaden Buskelund. Både indkøb, daginstitutioner og den anerkendte Buskelundskole ligger i gåafstand.

Infrastruktur

Man ankommer til området fra Nordre Højmarksvej og kører af en nord-syd-gående stamvej, som slynger sig igennem området. Private boligveje grener sig ud til begge sider mod øst og vest og danner urbane fællesarealer med plads til parkering.

Grønne kiler

Vest for bebyggelsen er der etableret et stort grønt fællesområde, som grænser op mod det åbne land. Fra fællesområdet er der grønne områder, som kiler sig ind mellem boligstængerne og danner mere private fællesrum til beboerne i de enkelte klynger. Herved gradueres graden af privathed fra haver til mindre fælles grønne områder, inden man kommer ud i det store fællesområde.

Med græsarmering på parkeringsarealerne understøttes bebyggelsens grønne karakter, samtidig med at der tages højde for afvanding af de hårde overflader.

Fællesskab

Boligerne orienterer sig om en fælles vej til den ene side og har til den anden side små haver, som grænser op til de grønne fællesområder, hvorfra man har kig til det omkringliggende grønne landskab. De mange fællesarealer understøtter muligheden for interaktion mellem beboerne og medvirker til at fremme den sociale bæredygtighed.

Enkelt og klassisk

Boligerne varierer fra to - tre værelser på 72 – 135 kvm. Til hver bolig knytter sig en altan, en trapperepos eller en terrasse med en mindre have.

Med forskellige bygningshøjder og spring i facaden skabes en variation i bebyggelsen. Boligerne i ét plan har en carport placeret foran huset, som med sit volumen bryder den langstrakte stangbebyggelse, skaber variation i facaden og danner små private opholdszoner.

Boligerne på første sal har i forbindelse med indgangsreposen en altan, som orienterer sig ind mod det fælles urbane gårdmiljø.

Lyse og indbydende

Alle boligerne er lyse og indbydende med store vinduespartier og udsyn til de grønne fællesarealer. Med gennemgående køkken-alrum får man lys det meste af dagen. Flere steder er vinduesdetaljen løst, så væggen fortsætter ind i lysningen, hvilket giver et flot lys ind på vægfladen, som samtidig reflekterer dagslyset ind i boligens rum.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 4

Ungdomsbolig

Cortex Lake

Varierende facader med indspændte altangange

Bolig

Funders

Unik beliggenhed og rustikt materialevalg

Bolig og kontor

Generationernes Hus

Et hus med mange identiteter

Sport

Idrætsbyen

Ny svømmehal med badelandskomfort

Bolig

Laanshøj Allé

Attraktive boliger af den rette støbning

Bolig

Papirtårnet

Papirtårnet i Silkeborg

Uddannelsescenter

Politiskolen i Vejle – Uddannelsescenter Vest (UCV)

Politiskolen II, et teknisk komplekst byggeri

Bolig

Randers Kaserne, Karré 6

Kaserne under forvandling

Bolig

Rolighedsvej

Et grønt åndehul – midt i byen

Bolig

Slagteriet

Fra slagterigrund til boliger

Bolig

Strandhaverne

En stille ø i bolighavet

Bolig

Vimmerbyvej

Astrid Lindgrens kvarter i Silkeborg

Bolig

Ørestad Syd, Byggefelt 1.9

Markante boliger på en smal byggegrund