Politiskolen i Vejle – Uddannelsescenter Vest (UCV)

:
oktober 2020
Politiskolen i Vejle – teglfacade

Her fornemmer man de smukke teglfacader og fine detaljer i murværket på en af de nyopførte bygninger. Egernsund Wienerberger har leveret teglen, som har et gult og grønligt skær, og næsten giver en glaseret og sammensmeltet virkning med varme og glød.

Politiskolen i Vejle – træningsfaciliteter

Udendørs træningsfaciliteter for politiskolens elever.

Politiskolen i Vejle – atriumgade

Der er også tænkt på andet end ren funktionalitet i det store, flotte og lyse atrium midt i politiskolen. En ”atriumgade” som samlende element, med rigt udsyn til aktiviteter, og med et specielt betonkunstværk svævende i et nedhæng.

Politiskolen i Vejle – udemiljø

I kontrastfeltet mellem gammelt og nyt i bygningskomplekset har man lavet et hyggeligt udemiljø for eleverne i forbindelse med kantinen.

Politiskolen i Vejle – skydebane

Skydebanen er udført med stor fokus på sikkerheden. Det indendørs anlæg er avanceret og består af de bedste elementer på markedet, leveret af Military Equipment Denmark A/S. Her ses de drejelige skydeskiver samt inddækning.

Politiskolen i Vejle – udendørsfaciliteter

Her ses lidt af de udendørs faciliteter til simulerede træningsforløb. Her er oprettet huse, ”virksomheder”, lysregulering og små gader.

Politiskolen i Vejle – indgang

Sikkerhedsforanstaltningerne er store omkring Politiskolen i Vejle. Man skimter her lidt af indhegning og slusesystem, som man skal igennem for at komme ind på området.

previous next

Politiskolen II, et teknisk komplekst byggeri

Det var med en stram, samlet tidsplan, at den nye politiskole i Vejle kom i mål til tiden. Resultatet står flot, med rene linjer og høj, funktionel kvalitet

Byggefakta

Politiskolen i Vejle – Uddannelsescenter Vest (UCV)
Soldalen 8-10
7100 Vejle
Danmark

Bygherre:
Bygningsstyrelsen
Arkitekt:
Erik Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
Hoffmann A/S
Ingeniør:
Norconsult A/S
Andre aktører:
Spæncom A/S
Areal:
21700 kvm.
Byggesum: 
445 mio. kr.
Byggeperiode:
Februar 2019 - september 2020

Det er ikke hver dag, man får som opgave at lave en ny politiskole. Placeringen blev Vejle, og behovet for stor funktionel spændvidde blev løst i en kombination af nybyggeri og ombygning af det eksisterende bygningskompleks på stedet, den tidligere Sygeplejeskole. Tilgangen har været fokuseret og løsningsorienteret i et velfungerende samarbejde mellem bygherren, hovedentreprenøren Hofmann A/S, rådgivergruppen og alle fagentreprenørerne og med Erik Arkitekters streg.

Sammenhæng og kontraster

Politiskolen i Vejle, Uddannelsescenter Vest, bliver de nye, stærke rammer for uddannelse af politifolk i Vestdanmark, og Bygningsstyrelsen er som bygherre meget tilfredse med byggeriets høje kvalitet, og at projektet overholdt både tidsplan og budget.
Som lejer står Rigspolitiet, som fik det færdige byggeri i Soldalen overdraget den 30. september 2020. Snart bydes 360 politielever velkommen i de nye rammer.

Det eksisterende byggeri på stedet er i klassisk rød tegl, og udgør med to nu gennemrenoverede bygninger 11.900 kvm ud af de 21.700 kvm i alt. Så nybyggeriet omfatter 9.800 kvm.

Erik Arkitekter beskriver politiskolen som et markant og robust byggeri, i kontrast til de bløde, grønne omgivelser og understreget af en gennemgående materialeholdning med smukke teglstensfacader. Skolens grønne uderum omfatter løbebaner og træningsfaciliteter, arealer til politiets køretøjer med mere. Det er et byggeprojekt, som naturligvis er udtænkt i tæt samarbejde med Rigspolitiet.

Her er skabt et både sammenhængende og kontrastfyldt undervisningsmiljø med en mangfoldighed af undervisningsfaciliteter både inde og ude. Auditorium, undervisningslokaler, idrætssal og flere træningsrum, et stort, samlende atrium med kantine og opholdsarealer, en state-of-the-art indendørs skydebane, udendørs træningsområder og øvemiljøer til simulering af diverse tænkelige og realistiske situationer, såsom lejligheder til sporsøgning, lyskryds og små veje og gader. Her er endvidere personale- og administrationsafsnit og 100 værelser til indkvartering af elever i forbindelse med efter- og videreuddannelse. De eksisterende bygninger bliver udnyttet optimalt, og de nye bygninger og faciliteter udgør sammen med dem et kraftfuldt uddannelsesmiljø, som kan tilbyde en bred vifte af muligheder for teoretisk og praktisk træning.

Udtryksfuld tegl og lang bjælke

Egernsund Wienerberger har leveret den flotte og stilrene teglløsning til projektets nybygningsdel. Salgschef Jesper Waldemar fortæller, at denne teglløsning danner flot kontrast og samspil til de eksisterende bygninger:

– Det er kun selve nybyggeriet, vi er en del af. Det er blevet en teglfacade med varme og glød og et lidt glaseret udtryk med gult og grønligt islæt, som næsten får overfladen til at smelte sammen i kontrast til den klassiske blødstrøgne tegl.

– Der er som sådan tale om regulært murværksarbejde, men en spændende løsning bør dog fremhæves, nemlig den store, frithængende teglbjælke, som svæver hen over indgangspartiet. Bjælken er en specialløsning, som kræver stor faglig viden, og som vi laver beregninger på, forklarer Jesper Waldemar.

– Disse beregninger bliver derefter gennemgået af projektets ingeniører. Vi hos Egernsund Wienerberger er stærke på rådgivningsdelen og har et hold af dygtige specialister til dette samt en projektafdeling med konsulenter, som udelukkende kigger på specialløsninger, såsom denne særlige bjælkeløsning, fortsætter Jesper Waldemar.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 4

Ungdomsbolig

Cortex Lake

Varierende facader med indspændte altangange

Bolig

Funders

Unik beliggenhed og rustikt materialevalg

Bolig og kontor

Generationernes Hus

Et hus med mange identiteter

Sport

Idrætsbyen

Ny svømmehal med badelandskomfort

Bolig

Laanshøj Allé

Attraktive boliger af den rette støbning

Bolig

Papirtårnet

Papirtårnet i Silkeborg

Uddannelsescenter

Politiskolen i Vejle – Uddannelsescenter Vest (UCV)

Politiskolen II, et teknisk komplekst byggeri

Bolig

Randers Kaserne, Karré 6

Kaserne under forvandling

Bolig

Rolighedsvej

Et grønt åndehul – midt i byen

Bolig

Slagteriet

Fra slagterigrund til boliger

Bolig

Strandhaverne

En stille ø i bolighavet

Bolig

Vimmerbyvej

Astrid Lindgrens kvarter i Silkeborg

Bolig

Ørestad Syd, Byggefelt 1.9

Markante boliger på en smal byggegrund