Cortex Lake

:
oktober 2020
Cortex Lake - facader

Der er skabt variation i facaderne med spor i både lodret og vandret forbandt. Farverne er rolige med et ensartet udtryk i stilfuld kvalitet.

Cortex Lake - altangange

Altangangene med de brune stålindramninger fungerer primært som adgangsveje til boligerne. De indspændte altaner er uden bæringer og fremstår smukt mod facadernes gullige tegl.

Cortex Lake - gårdrum

PL Beton har blandt andet leveret de specielt ophængte altangange, som i høj grad er med til at give byggeriet karakter.

Cortex Lake - søen

Ungdomsboligerne i det nyopførte boligkompleks Cortex Lake er attraktivt beliggende med gåafstand til blandt andet universitetet, og med udsigt over sø og grønne områder.

previous next

Varierende facader med indspændte altangange

Cortex Lake i Odense består af 149 attraktivt beliggende toværelses ungdomsboliger, hvor der er kælet for kvalitet og detaljer

Byggefakta

Cortex Lake
Cortex Lake 11-17
5230 Odense M
Danmark

Bygherre:
Cityhuset
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter A/S, Sweco Danmark A/S
Totalentreprenør:
Hans Jørgensen & Søn A/S
Ingeniør:
Henry Jensen A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS
Areal:
15000 kvm.
Byggesum: 
200 mio. kr.
Byggeperiode:
marts 2019 - juni 2020

Selskabet Cityhuset står bag dette byggeprojekt med nye, lækre ungdomsboliger med store altaner, lyse plankegulve i fyrretræ, walk-in-closet, tagterrasse og hyggeligt gårdmiljø. Her er skabt de perfekte rammer, lige op ad Syddansk Universitet, den kommende letbane, og gode indkøbsmuligheder. Cortex Lake er en del af det innovative miljø, Cortex Park Vest. Alle lejligheder blev udlejet efter seks til otte uger.

Højdemæssigt samspil

Det rådgivende ingeniørfirma Henry Jensen A/S har på projektet været bygherre- og ingeniørrådgiver, og adm. direktør og konstruktionsingeniør Halldor Stefansson fortæller om projektet:

– Der er tale om en lukket bebyggelse i varierende højder, placeret lige over for letbanen og de grønne arealer ved universitetet i Odense. Bygningerne er højest over mod den eksisterende bebyggelse og trappes ned ud mod de grønne arealer, sådan at der højdemæssigt er samspil med omgivelserne. Dette var også bestemt i lokalplanen. Byggeriet er i tre til fem etager.

Karakterfulde facader

– Placeringen er således yderst attraktiv for studerende, med kort gåafstand til universitetet, shoppingcenter tæt på, og letbanen gående lige forbi, med direkte forbindelse ind til centrum. Efter de første tre uger var halvdelen af boligerne udlejet, og alt var udlejet efter kun seks til otte uger. Det må man sige, har været en succes, konstaterer Halldor Stefansson, og fortsætter:

– Med hensyn til facaderne er der gjort noget for detaljen, og de interne altangange er indspændt i konstruktionen på en speciel måde, som er usynlig, idet der ikke som sådan er nogen bæringer. Du ser bare altanpladerne stikke ud. Altangangene fungerer primært som adgangsveje. Fra arkitektens side er der gjort meget ud af at indramme dem i stål, malet i en mørkebrun farve.

– Der er tale om et elementbyggeri med skalmurede teglfacader, hvor der er tænkt meget over farven og mønstrene i facaden, og hvor man har gjort en dyd ud af at lave udvendigt vedligeholdelsesfrie facader. Variation har man skabt med spor i både lodret og vandret forbandt i facaden. Farven er ensartet, lidt over i gulligt changerende, rolige farver, som udstråler stilfuld kvalitet. Ved hjørnerne og lidt ind over facaden har man lavet pletvis reliefstruktur, som er med til at give byggeriet karakter. Karakteristisk er også i høj grad de mørkebrune altaner, som ser flotte ud i samspil med facaderne, og som ikke bare er de traditionelle galvaniserede stålaltaner. Tagene er flade og delvist grønne (sedum), og med inddækket ventilationsanlæg, forklarer Halldor Stefansson.

Om boligerne fortæller Halldor Stefansson:

– De 149 lejligheder er på omkring 50 kvm med massive, lyse grangulve, HTH-køkkener i hvid højglans, opvaskemaskine og vaskemaskine samt walk-in-closet. Vinduerne er hvid alu-træ. De interne altangange giver adgang til boligerne på de forskellige etager, men naturligvis med indvendige trappeopgange og elevatorer. Parkering er i terrænet i området, og i gårdrummet er der delvist overdækket cykelparkering.

– Det har været et godt projektforløb med fint samarbejde, og projektet er forløbet eksakt efter tidsplanen, 14 måneder. Det har været helt perfekt. Kælderfunderingen gav en midlertidig forsinkelse på grund af grundvandsudfordringer, men problemet blev løst, og forsinkelsen blev sidenhen indhentet, slutter Halldor Stefansson.

Specialophængte altangange

John Holm fra PL Beton, som til projekt Cortex Lake har leveret altangange og trappeopgange, fortæller:

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 4

Ungdomsbolig

Cortex Lake

Varierende facader med indspændte altangange

Bolig

Funders

Unik beliggenhed og rustikt materialevalg

Bolig og kontor

Generationernes Hus

Et hus med mange identiteter

Sport

Idrætsbyen

Ny svømmehal med badelandskomfort

Bolig

Laanshøj Allé

Attraktive boliger af den rette støbning

Bolig

Papirtårnet

Papirtårnet i Silkeborg

Uddannelsescenter

Politiskolen i Vejle – Uddannelsescenter Vest (UCV)

Politiskolen II, et teknisk komplekst byggeri

Bolig

Randers Kaserne, Karré 6

Kaserne under forvandling

Bolig

Rolighedsvej

Et grønt åndehul – midt i byen

Bolig

Slagteriet

Fra slagterigrund til boliger

Bolig

Strandhaverne

En stille ø i bolighavet

Bolig

Vimmerbyvej

Astrid Lindgrens kvarter i Silkeborg

Bolig

Ørestad Syd, Byggefelt 1.9

Markante boliger på en smal byggegrund