Carl Jacobsens Vej

:
juni 2015

Et fint bidrag til ejendommen i Valby er det flot anlagte og kreativt formgivne gårdrum med grønt miljø og flere belægningstyper. Opgaven er udført af Brdr. K. Hansen A/S.

Carl Jacobsensvej 17 i Valby er med sit karakteristiske murværk et væsentligt bidrag til byrummet. Totalentreprisen blev løftet af V8 Constructions A/S. Murermester Claus Quistgaard A/S har løftet murerentreprisen.

Den lyse terrazzo-variation er et speciale fra PL Beton i Rønne, som står for trapper til i alt ni opgange. Trapperne har ekstra luft ved siderne, så de fremstår ‘svævende’.

Boligerne er udstyret med køkkener fra Invita A/S, som det er lykkedes at placere sig i den øvre ende af kvalitetsskalaen. Der er valgt skabe fra Invitas ‘Europa’ kollektion.

Et sikkert tegn på, at kvaliteten er betydelig, er de lækre bademiljøer med italienske keramikfliser og store spejle. Løsningen er leveret præfabrikeret af Bad Element Aps.

Brdr. K. Hansen A/S har udført de fine teglbelægninger og sikret et permeabelt muldlag med skærver som grobund for buske og mindre træer. Med i opgaven er også espalierer.

De skalmurede facader er sat som et tapet uden på et bredt program af præfabrikerede betonelementer fra Contiga Tinglev A/S. Murværk er tradition i en moderne tolkning.

previous next

Trivsel i uderummet

V8 Constructions er totalentreprenør i et nyt boligprojekt i Valby: Topkvalitet i et område med vækst og på en central adresse i Hovedstaden. Det er byggeri til tiden

Byggefakta

Carl Jacobsens Vej
Carl jacobsens Vej 17
2500 Valby
Danmark

Bygherre:
V8 Construction A/S
Arkitekt:
Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
V8 Construction A/S
Ingeniør:
MOE A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS, Contiga Tinglev A/S
Areal:
10600 kvm.
Byggesum: 
150 mio. kr.
Byggeperiode:
september 2013 - april 2015

Den danske sangskat er proppet med lovord om vor frugtbare nation fra stolte bøge over vinter, der rinder i grøft og i grav til den søde milde maj. Danskere er et naturfolk, som i trods mod rusk og regn gerne og helst opholder sig ude. Det kan aflæses på de bedste af tidens boligbyggerier. Til dem hører eksempelvis 76 nyopførte lejeboliger på Carl Jacobsens Vej 17 i Valby.

Inde modtages man i lune og lækre hjem af bedste pensionskassekvalitet. Ja, og så lidt til, som totalentreprenøren bag projektet, V8 Constructions, formulerer det: Egetræsparket, Invita-køkkener og labre bademiljøer til alle, uanset om de betaler husleje for 63 eller 115 kvm.

Men hvad især og først bemærkes, er arkitekturens møjsomme arbejde med først at få det nye medlem til at spille rent fra starten i det gamle bykvarters orkester. Det sker i en dressing af rødbrune mursten (Egernsund), flot muret på plads af et sjak fra Claus Quistgaard A/S. Murværket agerede fra første dag hjemmevant blandt naboer af samme materialefamilie. Og – for nu at komme til pointen – så dernæst iscenesættelsen af de uderum, der opstår mellem og omkring bygningerne på matriklen. Her er brugt ikke så få kræfter og byggebudget for at skabe grønne og inspirerende uderum. Det er den ferme anlægsentreprenør og –gartner Brdr. K. Hansen, der har ladet alle talenterne få frit løb efter et projekt af 1:1 Landskab.

Brdr. K. Hansen har løst opgaven med samtlige belægninger, der for en stor del i øvrigt er eksklusive, hårdtbrændte og chokoladefarvede tegl; entreprisen omfatter alle hegn og beplantninger, og det er ikke så få – og anlægsentreprenøren har også bragt uderummenes møblementer i form af bænke, borde og cykelstativer. En speciel udfordring var det at anlægge det hele på toppen af ejendommens p-dæk, her ikke mindst at sørge for tilstrækkelig afvanding ved bl.a. at bruge særlige skærver og muld i en fifty-fifty blanding, specielt udviklet til de populære taghaver. Man kan vel egentlig kalde det et LAR-projekt (Lokal Afledning af Regnvand)? Og endelig er det også Brdr. K. Hansen, som har tilført ejendommen de ganske fine espalierer, som nu spirende danner ramme om klatrende grønne og blomstrende planter.

Oprensning

Sådan et resultat lader sig høre her i et kvarter af København, som for ikke så længe siden var platform for en industriel revolution med forknytte arbejderboliger og sodsværtede karreer blandt rygende skorstene. Alt det er nu slut, fordi produktionssamfund er blevet til videnland; men det er på den selvsamme jord, de nye boligtilbud for et voksende København skyder op.

I en samtid med miljøfokus, sundhedsevangelister og keminova sker sådan et hamskifte ikke uden rettidig omhu. Det kan det rådgivende ingeniørfirma Jord-Miljø A/S skrive under på. Totalentreprenør V8 Constructions kaldte indsigtsfuldt på rådgivere, der i forvejen var godt bekendt med området. Det var Jord-Miljø, hvis spidskompetence gennem 25 år har været at udføre jordbundsanalyser og rådgivning i forbindelse med løsning af forureningsopgaver. Det var således også Jord-Miljø, der var med til at rense op på Henkel-grunden længere oppe ad Carl Jacobsens Vej, så fra den analyse – og retableringsopgave havde rådgiverne en berettiget forventning om at ramme tæt moræneler allerede 2-3 m nede, forklarer civilingeniør Ole Stang, der var ansvarshavende for Jord-Miljø på opgaven.

Bærende facader

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 3

Forsyningsanlæg

Aquatarium

Det lærende vandværk

Offentlige kontorer

Billund Rådhus

Rådhus for børn og andre borgere

Bolig

Bispehaven

Atriumhuset

Pengeinstitut

BKS

Et topsikret kontantcenter

Bolig

Carl Jacobsens Vej

Trivsel i uderummet

Uddannelsescenter

CBS - Graduate House

Fra privathospital til kandidathus

Hospital

DNU

Det Nye Hospital i Aarhus vokser i højden

Kulturcenter

Dokk1

Bibliotek sammenbinder byens flader

Bolig

Egedalsvænge

Farveforvandlet boligblokke

Skole

Faaborg Sundskole

Indskolingen med det grønne multirum

Parkeringshus

Glostrup Hospital

Cirkulær parkering i grøn beklædning

Distributionscenter

GLS Aalborg

Bygningen er som én stor maskine

Hospital

Gudenå Hospice

Hospice med åbne øjne

Bolig

Hørning Parken

Skulpturer i det grønne

Uddannelsescenter

Kolding HF & VUC

Det gyldne videns-tempel

Forlystelsescenter

Korsbæk på Bakken

Matador-byen bliver genskabt

Bolig

Krøyers Plads

Havnens huse - før og nu

Kontorhus

Pakhuset

Flerbrugerhus på Langelinie

Plejecenter og genoptræning

Plejecenter Vonsildhave

Plejeboliger med hjemligt præg og indbygget tryghed

Bolig

Præstemarken

Renovering efter en stram og effektiv plan

Shoppingcenter

Rosengårdcentret

Modens triumf i Lilla gade

Sundhedscenter

Sundhedscenter Kolding

Et imødekommende hus med sundhed i centrum

Bolig

Vapnagaard

Facadeflirt i Vapnagaard