Bin2bil

:
marts 2014

Bin2Bil har facade ud mod en af Holbæks meget trafikerede veje. 500 kvm glas kombineret med mineraluldssandwichpaneler, leveret af Hoesch Byggesystem A/S.

Udstillingshallen er på imponerende 1.500 kvm. Elegante stålspær holder det store tag på plads. Det er væsentligt mere solidt end det ser ud til, men giver til gengæld det store rum et elegant og luftigt præg.
Som en bygning i bygningen fungerer administrationsdelen som en elegant rumdeler mellem udstillingshal og værkstederne.
previous next

Mondænt udstillingsvindue

Bin2Bil er rykket indenfor i stilrene rammer med plads til alt, hvad den firhjulede har behov for af service

Byggefakta

Bin2bil
Bilbyen 2
4300 Holbæk
Danmark

Bygherre:
Bin2Bil
Arkitekt:
Kullegaard A/S
Totalentreprenør:
Morten C. Henriksen A/S
Ingeniør:
Alectia A/S
Areal:
5300 kvm.
Byggesum: 
32 mio. kr.
Byggeperiode:
marts 2013 - december 2013

Bilforhandleren Bin2Bil er rykket fra trange rammer i Holbæk midtby til rummelige og meget stilrene rammer i Holbæks vestlige del. Efter en partneringaftale fik virksomheden Morten C. Henriksen A/S opgaven med byggeriet i hovedentreprise, mens Kullegaard Arkitekter A/S tegnede det nye bilhus samt forestod totalrådgivning på projektet i samarbejde med Alectia A/S som rådgivende ingeniører. I marts 2013 gik byggeriet i gang, og i december 2013 stod det 5.300 kvm store hus klar til at blive taget i brug.

Facade i glas

Ved ankomsten til Bin2Bil er det den imponerende glasfacade, der først og fremmest falder i øjnene. 500 kvm glas, der fungerer som et imponerende udstillingsvindue og samtidig signalerer åbenhed og imødekommenhed. Udstillingshallen er seks meter høj og bliver holdt oppe af solide stålsøjler, der også holder ståltaget på plads. Et tag, hvor en stålbeklædning runder bygningen af på elegant vis. Den er leveret af virksomheden Hoesch Byggesystem A/S og består af 200 millimeters mineraluldssandwichpaneler. Det er et system, der er nemt at montere. Hvert element er seks meter langt og vertikale samlinger er dækket af et aluminiumssystem, der skjuler fæstninger. For at undgå at skulle skære pladerne til, har man i samarbejde med hovedentreprenøren sikret, at bygningens mål netop passer til panelernes dimensioner. - Hoesch Byggesystem A/S blev i 2012 opkøbt af virksomheden Kingspan Insulated Panels, fortæller direktør Per Røddik.

- De to firmaer var sidste år en enhed, men ved årsskiftet blev det besluttet, at dele de to virksomheder i to selvstændige firmaer på det danske marked. Husets helt centrale lokale er naturligvis det store udstillingslokale, der med sine 1.500 kvm udgør den væsentligste del af komplekset. Med seks meter til loftet er det et imponerende og stort lokale, med god plads til de mange udstillede biler. De står placeret på et gulv belagt med solide keramiske fliser. Loftet holdes på plads med enorme gitterspær, der på en og samme tid har råstyrke til at holde det enorme loft på plads, men samtidig virker let og næsten skulpturelt. Man kunne let forledes til at tro, at de er en del af udsmykningen og ikke en del af den bærende konstruktion.

- Det er da også derfor vi har valgt at anvende gitterspær her i udstillingshallen, fortæller hovedentreprenøren, Morten C. Henriksen.

- Hvis vi havde anvendt den traditionelle betonbjælke ville rummet have fået et helt anderledes udtryk. Det er Kullegaard Arkitekter A/S, der har udtænkt denne konstruktion, ligesom de har udtænkt andre elegante og funktionelle løsninger i huset.

Administrativ kerne

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 1

Bilhus

Bin2bil

Mondænt udstillingsvindue

Bolig

Cirkelhuset

130 attraktive lejligheder uden skarpe hjørner

Domicil

Cult

New Yorker' råt og fleksibelt domicil

Skole

Ellebjerg Skole

64 år og stadig ung

Domicil

FN Byen

Forenede Nationer København

Plejecenter og genoptræning

Fremtidens plejehjem

Trivsel, tryghed og god pleje

Offentlige kontorer

Gentofte Genbrugsstation

Genrbrug på første klasse

Offentlige kontorer

Hjørring Rådhus

Et moderne rådhus springer frem

Produktionsanlæg

Hjørring Varmeforsyning

Besparelser i stor skala

Uddannelsescenter

Holbæk Seminarium

Omfattende renovering uden synlige spor

Kontorhus

Horsens Vand

Vandhus med rene former

Bolig

Lighthouse

Lighthouse - en succes der vokser

Museum

Moesgård Museum

Historien samlet under ét tag

Sport

Nakskov Svømmehal

Stilren svømmehal på plads i Nakskov

Parkeringshus

P Hus Levysgade

Smukt indpasset parkering

Skole

Tove Ditlevsens Skole

Skolerenovering med respekt for historien

Bolig

Vejgaard

Bedre bolig på alle plan

Uddannelsescenter

Vestfyns Gymnasium

Vel forberedt på fremtiden

Skole

Vibeengskolen

Energineutral folkeskole skabt til leg og indlæring