Cult

:
april 2014
Cult ses fra motorvejen. Bygningsfacaderne har en fin kontrast mellem gavlens glaspartier og de mere komponerede kontor-facader. Confac A/S har leveret alle betonelementer til byggeriet.
Kantinen er flot og anderledes indrettet i det kileformede rum. Det store mødelokale ses til venstre.
Mødelokalet emmer af New Yorker loft med kombinationen af rå vægge, store vinduespartier, industri-pendler og de eksklusive møbler.
Vinduerne fra Cetonia A/S indgår i en fin facadekomposition.
previous next

New Yorker' råt og fleksibelt domicil

Cult i Lystrup ved Aarhus er flyttet i et større byggeri ved motorvejen og har skabt et stemningsfyldt interiør

Byggefakta

Cult
Lægårdsvej 24
8520 Lystrup
Danmark

Bygherre:
Cult A/S
Arkitekt:
Gudnitz & Partnere A/S
Totalentreprenør:
Kaj Ove Madsen A/S
Ingeniør:
Grontmij A/S
Areal:
2400 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
maj 2013 - december 2013

Der er lagt op til en god arbejdsdag ved Cult med det nyindrettede kontor i to planer, ligesom firmaets energidrikke lægger op til go’ energi!

Siden 1998 er firmaet vokset støt til en stor eksportvirksomhed med base i Aarhus. Bygningen ligger helt ud til motorvejen og reklamerer via en stor LED skærm for de kendte energi- og ciderdrikke. Udover en del kontorarealer er der også et lager til kampagne udstyr og merchandise.

Hos Cult skal gæster føle sig mere end velkomne, og man mærker også straks en god, energisk stemning. Med store, åbne kontorområder kommer man hinanden ved og mødes over et spil bordfodbold eller en tur på løbebåndet i fitnessrummet. Det har været intentionen hos Cult at skabe et New Yorker-loft miljø med rå vægge og det fleksible gulvareal. Stemningen er videre understøttet af store glaspartier og nøje udvalgte møbler og belysning.

Flotte kontraster

Ovenlys over den dobbelthøje indgang giver masser af dagslys til begge etager. Etagedækket og udvalgte vægge i grå beton bidrager yderligere til den rå loft-stil sammen med trappeværn i sorte stålplader og store pendler i foyeren.

Hvid Troldtekt passer også ind i paletten udover at bidrage med en god akustik. Loftspladerne er valgt i et langstrakt format, ligesom tæppefliserne ovenpå er store for at give indtryk af et lidt råt miljø. På indgangsniveau finder man kantinen med grå stole og mega-kabelrulle-borde. Lidt overraskende finder man også rumhøje grå gardiner, men de understreger den venlige stemning og forbedrer akustikken. Ovenpå finder man de fleste kontorarbejdspladser enten i storrumskontorer eller chefkontorer med glaspartier og eget mødebord.

Igen er det nære og hjemlige i fokus. Grundlægger Brian Sørensen fremhæver også, at alt er trådløst, hvilket betyder, at ingen er knyttet til en fysisk plads, men har en fri bevægelighed. Han ser nu frem til at få leveret en rutchebane til husets dobbelthøje indgang, så man lynhurtigt kan komme ned til sin gæst!

Fuld komfort

Den enkle, rå stil udelukker ikke gulvvarme og konvektorgrave med varme ved de store vinduespartier. Det er VVS Experten ApS, der har haft entreprisen omkring vand og varme hos Cult i Lystrup.

Firmaet har været med fra start til slut med rørføringer, sanitet og varme. I den tilstødende hal er der opsat Kalofer-varme. VVS Experten har en del af den type opgaver, men har også en god del privat kunder og servicering af gas-kedler, fortæller Kurt Poulsen fra firmaet.

Ses på afstand

Udefra fremstår Cult som et moderne byggeri, der på en gang har en fin ankomst for gæster og taler til motorvejens hastighed. Kontorfløjen i to etager har samme højde som lageret, der udgør den anden fløj. Kontorbygningen er let kileformet med store vinduespartier i gavlen mod motorvejen (under LED skærmen), hvilket giver en fin dynamik. Langsiderne er gennemskåret af vandrette vinduesbånd, så facaderne fremstår som elegante kompositioner.

Ved indgangspartiet afløses betonelementet af ét stort facade-glas parti. Vinduespartierne er fra Cetonia A/S i Bjerringbro. Opgaven er udført i det energivenlige system Porthos+ (energiklasse A). Porthos+ udføres i træ/alu med et blændix profil imellem de to hovedmaterialer, træ-karm indvendigt og alu-del udvendigt for at forøge levetiden og minimere vedligeholdelsen. Dette vinduessystem passer perfekt til det ønskede udtryk i facaden med de lange vinduesbånd i en flot kombination af vindueselementer og brystningselementer.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 1

Bilhus

Bin2bil

Mondænt udstillingsvindue

Bolig

Cirkelhuset

130 attraktive lejligheder uden skarpe hjørner

Domicil

Cult

New Yorker' råt og fleksibelt domicil

Skole

Ellebjerg Skole

64 år og stadig ung

Domicil

FN Byen

Forenede Nationer København

Plejecenter og genoptræning

Fremtidens plejehjem

Trivsel, tryghed og god pleje

Offentlige kontorer

Gentofte Genbrugsstation

Genrbrug på første klasse

Offentlige kontorer

Hjørring Rådhus

Et moderne rådhus springer frem

Produktionsanlæg

Hjørring Varmeforsyning

Besparelser i stor skala

Uddannelsescenter

Holbæk Seminarium

Omfattende renovering uden synlige spor

Kontorhus

Horsens Vand

Vandhus med rene former

Bolig

Lighthouse

Lighthouse - en succes der vokser

Museum

Moesgård Museum

Historien samlet under ét tag

Sport

Nakskov Svømmehal

Stilren svømmehal på plads i Nakskov

Parkeringshus

P Hus Levysgade

Smukt indpasset parkering

Skole

Tove Ditlevsens Skole

Skolerenovering med respekt for historien

Bolig

Vejgaard

Bedre bolig på alle plan

Uddannelsescenter

Vestfyns Gymnasium

Vel forberedt på fremtiden

Skole

Vibeengskolen

Energineutral folkeskole skabt til leg og indlæring