Nakskov Svømmehal

:
marts 2014

Nakskov svømmehal er opført på et tidligere parkeringsareal ved Nakskov Idrætscenter. Den er opført i røde teglsten, så der materialemæssigt er en direkte sammenhæng til Idrætscentret.

previous next

Stilren svømmehal på plads i Nakskov

Nakskovs nye svømmehal er et stilrent og klassisk byggeri, der på fornem vis gør op med en tradition for, at svømmehaller skal være bygget op af glas

Byggefakta

Nakskov Svømmehal
A.E. Hansens vej 1
4900 Nakskov
Danmark

Bygherre:
Lolland Kommune
Totalrådgiver:
Grontmij A/S
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter A/S
Areal:
2000 kvm.
Byggesum: 
70 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2012 - januar 2014

I februar 2014 kunne borgerne i Nakskov tage en ny svømmehal i brug. En populær erstatning for byens gamle og nedslidte svømmehal. I fremtiden kan brugerne glæde sig over en veldisponeret, indbydende svømmehal på ca. 2.000 kvm, der byder på alt, hvad man kan forvente af en svømmehal, hvad enten man er til konkurrence eller motion.

Lolland Kommune er bygherre på projektet til 70 mio. kroner. Virksomheden Grontmij A/S fik efter licitation opgaven som totalrådgiver på et projekt, der er tegnet af Årstidernes Arkitekter P/S fra Silkeborg. ETN Arkitekter fra Nykøbing Falster har forestået byggeledelsen.

Byggeri med omtanke

- Den nye svømmehal er opdelt i kuber, der i skala er lavest ved mødet med Idrætscentret, mens ‘kubernes’ højde og skala trapper op, væk fra Idrætscentret, fortæller Peter Kristiansen, Årstidernes Arkitekter P/S.

- Det er med til at skabe et harmonisk bygningskompleks, og danner helt naturligt et fokus på den nye indgang mellem Idrætscentret og svømmehallen. Bygningens facader i tegl omkranser også det eksisterende varmtvandsbassin, som nu indgår som en del af den nye bygning.

- Teglen er altdominerende som facademateriale, mens bygningens vinduespartier bevidst er udformet som ‘huller’ i facaden, fortsætter Peter Kristiansen.

- Der er nøje tænkt over placeringen, så både udkig og indkig tilfører ophold i svømmehallen kvaliteter. Men også dagslyset i svømmehalen har været et vigtigt designparameter. Her er der gjort noget særligt for, at svømmebadsrummet får dagslys fra alle fire verdenshjørne, så dagslyset i rummet kan opleves varieret hen over dagen. I forbindelse med svømmehallen er der indarbejdet tre gårdrum. Det er i forhold til dem, at vinduespartierne ved gulv er koncentreret. Med udkik til disse grønne udearealer, får svømmebadsrummet et strejf af natur, og samtidig bliver der skabt en afskærmning mod direkte indkig til svømmebadsrummet.

- Et af de tre rum indgår i organiseringen af bygningen, og er placeret som et indendørs atrium, der er placeret i overgangen mellem omklædning og svømmebadsrum, og ses derfor af alle når man kommer ud fra omklædningsafsnittet, fortæller Peter Kristiansen.

Placeringen giver svømmebadsrummet og omklædningsrummene dagslys og er en visuel grøn oase i rummet. Glasfacader er mod omklædning udført i materet glas, så man ikke kan kigge ind til omklædning.

Farvevalget i svømmehallen danner kontraster til vandets blå nuance og de grønne planter i gård-rummene, for at fremhæve de vigtigste elementer i den nye Nakskov Svømmehal.

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 1

Bilhus

Bin2bil

Mondænt udstillingsvindue

Bolig

Cirkelhuset

130 attraktive lejligheder uden skarpe hjørner

Domicil

Cult

New Yorker' råt og fleksibelt domicil

Skole

Ellebjerg Skole

64 år og stadig ung

Domicil

FN Byen

Forenede Nationer København

Plejecenter og genoptræning

Fremtidens plejehjem

Trivsel, tryghed og god pleje

Offentlige kontorer

Gentofte Genbrugsstation

Genrbrug på første klasse

Offentlige kontorer

Hjørring Rådhus

Et moderne rådhus springer frem

Produktionsanlæg

Hjørring Varmeforsyning

Besparelser i stor skala

Uddannelsescenter

Holbæk Seminarium

Omfattende renovering uden synlige spor

Kontorhus

Horsens Vand

Vandhus med rene former

Bolig

Lighthouse

Lighthouse - en succes der vokser

Museum

Moesgård Museum

Historien samlet under ét tag

Sport

Nakskov Svømmehal

Stilren svømmehal på plads i Nakskov

Parkeringshus

P Hus Levysgade

Smukt indpasset parkering

Skole

Tove Ditlevsens Skole

Skolerenovering med respekt for historien

Bolig

Vejgaard

Bedre bolig på alle plan

Uddannelsescenter

Vestfyns Gymnasium

Vel forberedt på fremtiden

Skole

Vibeengskolen

Energineutral folkeskole skabt til leg og indlæring