Cirkelhuset

:
april 2014
Den centrale gårdhave i Cirkelhuset byder på en overvældende farveoplevelse, hvor facadepaneler i 13 forskellige farver i blå, grønne, røde og orange farver giver et overvældende helhedsindtryk.
Trappeopgangene er holdt neutrale, men lyse og indbydende farver. I alle Cirkelhusets opgange er der både trapper og elevatorer.
11 af de 130 lejligheder i Cirkelhuset er indrettet i to plan, hvilket giver en helt speciel type boliger. Her som i alle de øvrige lejligheder er gulvene belagt med parketgulv i asketræ, der bidrager til, at boligen fremtræder lys og indbydende.
previous next

130 attraktive lejligheder uden skarpe hjørner

Cirkelhuset i Køge er et perfekt eksempel på, at almennyttige boliger sagtens kan være spændende og utraditionelle

Byggefakta

Cirkelhuset
Egedesvej/Fuglebæk Allé
4600 Køge
Danmark

Bygherre:
Lejerbo
Bygherrerådgiver:
White Arkitekter A/S
Arkitekt:
Bsaa Arkitekter Aps.
Hovedentreprenør:
Enemærke & Petersen A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Andre aktører:
Contiga Tinglev A/S
Areal:
17000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
marts 2013 - december 2014

Boligforeningen Lejerbo havde egentlig et helt andet projekt i tankerne, da man så på byggegrund i Køges nordlige del. Et hus formet som et S. Men den grund man havde i tankerne glippede og i stedet blev det en matrikel på hjørnet af Egedesvej og Fuglebæk Allé, der kom til at lægge jord til projektet.

Denne grund kunne ikke rumme det S-formede hus, så arkitekten, Bsaa Arkitekterne Aps. fra Aarhus, måtte tænke i nye baner. Resultatet blev et hus, der rigeligt må siges at kompensere for det projekt, der foreløbig er lagt i skuffen.

For med Cirkelhuset kan Lejerbo nu tilbyde 130 familier en spændende og ganske utraditionel type bolig. Alt sammen i et hus, der bestemt ikke ligner noget, man har set mage til i Køge. Byggeriet gik i gang i marts 2012 og i december 2013 stod det imponerende hus færdigt. Efter en begrænset licitation blev det Ringsted-virksomheden Enemærke & Petersen A/S, der fik byggeriet i hovedentreprise. Byggestyringen blev udført af White Arkitekt A/S mens Rambøll Danmark A/S var rådgivende ingeniør.

Imponerende dimensioner

Med et samlet areal på 17.000 kvm, en diameter på 65 meter og en bygningsdybde på 11 meter, er Cirkelhuset bestemt et byggeri, man lægger mærke til. Det runde hus er skråt afskåret, således at det mod nord er på seks etager og mod syd på tre etager.

Det hele hviler på en grund, hvor virksomheden HLM Teknisk Landmåling A/S havde foretaget en detaljeret opmåling af grunden, således at alt gravearbejde i forbindelse med støbningen af husets fundament kunne foregå med millimeters nøjagtighed.

De 130 lejligheder findes i cirka 20 boligvarianter, så det skulle være muligt at finde en lejlighed, der passer til den enkelte families behov og forventninger.

Råhuset er opført i betonelementer, leveret af virksomheden Contiga A/S. Betonelementerne er produceret på virksomhedens fabrik i Tinglev og fragtet til Køge, hvor man også har stået for montagen af de store elementer.

En af Contiga A/S samarbejdspartnere, Cementvarefabrikken Randal A/S fra Fredericia, har afrundet betondelen i byggeriet ved produktion og levering af betonsøjler, elevatortårne og altandæk. Trapperne er leveret af PL-Beton fra Rønne.

Facaderne er udført som præfabrikerede kassetter med facadepartier og beklædning med mørkegrå naturskiffer på husets yderside og farvede facadeplader på indersiden, der omkranser den store gårdsplads der er centrum i huset.

- Vi var lidt spændte på, hvordan den indvendige facade ville virke, fortæller Preben Sørensen fra Enemærke & Petersen A/S.

- For der er brugt ikke færre end 13 forskellige farver. Når man træder ind gennem en af de tre porte til gårdrummet, må man være forberedt på en overraskelse.

De farvestrålende facader virker meget overrumplende på enhver besøgende, der næppe er forberedt på dette syn. Blå, grønne, røde og gule nuancer dækker hver en fjerdedel af den indre facade. Et utroligt farvespil, der når den første overraskelse har lagt sig understreger, at dette gårdrum, når beplantningen i løbet af foråret er på plads, bliver en helt særlig attraktion ved huset.

Opbygget af elementer

Facadekassetterne bliver indvendig i huset afsluttet med gipsbeklædning i de enkelte lejligheder. Skillevæggene mellem lejlighederne er de mere massive betonelementer. Altanerne er beklædt med træ og har et glasværn, afrundet med en elegant, galvaniseret håndliste. Badeværelserne i de enkelte lejligheder er præfabrikerede kabiner, som er leveret på bestilling og monteret efterhånden som byggeriet skred frem.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 1

Bilhus

Bin2bil

Mondænt udstillingsvindue

Bolig

Cirkelhuset

130 attraktive lejligheder uden skarpe hjørner

Domicil

Cult

New Yorker' råt og fleksibelt domicil

Skole

Ellebjerg Skole

64 år og stadig ung

Domicil

FN Byen

Forenede Nationer København

Plejecenter og genoptræning

Fremtidens plejehjem

Trivsel, tryghed og god pleje

Offentlige kontorer

Gentofte Genbrugsstation

Genrbrug på første klasse

Offentlige kontorer

Hjørring Rådhus

Et moderne rådhus springer frem

Produktionsanlæg

Hjørring Varmeforsyning

Besparelser i stor skala

Uddannelsescenter

Holbæk Seminarium

Omfattende renovering uden synlige spor

Kontorhus

Horsens Vand

Vandhus med rene former

Bolig

Lighthouse

Lighthouse - en succes der vokser

Museum

Moesgård Museum

Historien samlet under ét tag

Sport

Nakskov Svømmehal

Stilren svømmehal på plads i Nakskov

Parkeringshus

P Hus Levysgade

Smukt indpasset parkering

Skole

Tove Ditlevsens Skole

Skolerenovering med respekt for historien

Bolig

Vejgaard

Bedre bolig på alle plan

Uddannelsescenter

Vestfyns Gymnasium

Vel forberedt på fremtiden

Skole

Vibeengskolen

Energineutral folkeskole skabt til leg og indlæring