Bryggerhuset

:
marts 2018
Bryggerhuset - fællesareal

Stueetagen er udlagt som fællesareal med bl.a. en café med møbler, der også kan tåle at stå ude. Lange velourgardiner langs glasfacaderne vil give stemning og indvirke positivt på akustikken.

Bryggerhuset - gang

Boligerne ligger på hver side af en fordelingsgang på hver etage. En lille niche ved indgangen til værelserne er beklædt med gylden krydsfiner og giver lidt ekstra plads på gangen.

Bryggerhuset - vinduer

Alle ungdomsboligerne i den syv etager høje ejendom har vinduer fra gulv til loft og fransk altan.

Bryggerhuset - facade

Bryggerhuset ligger for enden af en meget smal karré og har derfor ingen naboejendomme. Stueetagen er trukket tilbage fra facaden, hvilket giver plads til en overdækket søjlegang.

previous next

Svævende kube til unge på Nørrebro

Et nyt byggeri i syv etager giver plads til 81 boliger til unge. Projektet giver et fint tilskud til den dynamiske bydel

Byggefakta

Bryggerhuset
Dagmarsgade 9
2200 København N
Danmark

Bygherre:
FSB
Bygherrerådgiver:
Emcon a/s
Arkitekt:
H+Arkitekter, Kant Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Daurehøj Erhvervsbyg A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
3380 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
august 2016 - januar 2018

Som et næsten håndgribeligt symbol på det yngre og mere dynamiske København, der i disse år vokser frem, er plejehjemmet Dagmargården midt på Nørrebro blevet revet ned og erstattet af 81 nye ungdomsboliger.

Bryggerhuset er den almene boligorganisation FSBs nyeste udviklingsprojekt og er med sin placering tæt på uddannelsesinstitutioner og offentlig transport især tiltænkt studerende. Byggeriet ligger for enden af en meget smal karré ud mod Dagmarsgade, og har derfor ingen nabohuse til siderne. Bryggerhuset er opkaldt efter bryggeren Christian Aller, som ejede grundene i området og i 1860 grundlagde Allersgade, der blev den første gade på Ydre Nørrebro.

– Der er tale om et traditionelt elementhus med mursten yderst og en trappekerne i hver ende af bygningen og et fællesrum i stueetagen. Huset er bygget efter BR15. Vi har efterlevet energikravene ved hjælp af trelagsvinduer, ekstra isolering i facaderne og ventilation med varmegenvinding. Der er en tagterrasse på femte sal og en på sjette. Ud over de almindelige et- og torumsboliger og seks handicapboliger er der nogle boliger direkte ud til trapperummene, som kommunen har råderet over. De er til særlige unge mennesker, som på den måde ikke behøver at bevæge sig igennem fællesområderne, fortæller direktør Birger Daurehøj fra Daurehøj Erhvervsbyg A/S.

– Selv om det er en meget tæt bebygget del af byen, så er det gået fint med logistikken, da kommunen har spærret vejen i de perioder, vi har haft brug for det – Vej og Park har været en god samarbejdspartner i det spil. Vi har i øvrigt haft et fantastisk godt samarbejde med Emcon, FSB og vores egne rådgivere i form af arkitekt og ingeniør, siger Birger Daurehøj.

Tilbagetrukken base

– Vi har arbejdet videre med det foreliggende skitseforslag til projektet og derefter håndteret alle de følgende faser. De grundlæggende rammer var allerede udstukket, men vi har været med til udvælgelsen af de endelige materialer, og der var i øvrigt mange uafklarede spørgsmål, da vi overtog projektet, som er blevet løst hen ad vejen, blandt andet om hvordan vi kunne sikre niveaufri adgang til tagterrasserne. Vi har også måttet hæve hele huset, fordi der ellers ikke ville have været tilstrækkeligt fald væk fra bygningen, fortæller partner i H+ Arkitekter A/S, Ann-Helene Kappel Nilsson.

– Der er et stort fællesrum i stueetagen, der også rummer indgangsparti og fællesfaciliteter som blandt andet vaskerum. Tagterrasserne er placeret diagonalt over for hinanden i bygningens hjørner for at tage hensyn til nabobebyggelserne, som er en etage lavere. Første til sjette sal er indrettet med en midtergang med boliger på hver side. Det, der skiller sig ud er stueetagen, der bliver en del af bymiljøet, hvor man trækker gadens rum ind, siger Ann-Helene Kappel Nilsson.

Selve bygningen flugter med de omkringliggende facaders linjer, men stueetagen er åben og danner en overdækket søjlegang på hver side af det glasklædte fællesareal. Det er tanken, at den tilbagetrukne facade skal indgå i en lille pladsdannelse ud mod Dagmarsgade.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 1

Domicil

Blox

Boks-sæt

Bolig

Brunevang

Plus plads minus støj

Ungdomsbolig

Bryggerhuset

Svævende kube til unge på Nørrebro

Bolig

Ceres Park

Skrånende gulstens-modernisme

Lufthavn

CSC phase 2 og Terminal 3

Indretning til større flow af passagerer

Bolig

Den tidligere Købmagergade Skole

Kontrastfuld transformation af skole

Bolig

Farumgade

Tagterrasser i flere niveauer

Forsyningsanlæg

Fjernvarme Horsens Bio Plant

Skarpt og kubisk fjernvarmeanlæg

Skole

Hedensted Skole

Aulaen er midtpunktet

Lager

Jysk

Kolosser med lethed

Bolig

Karréen

Karré i sync med byens rytme

Bolig

Kærholm

Tilsæt kun gondoler

Offentlige kontorer

Københavns Politigård

Nyt liv på ‘Gården’

Bolig

Lysbroengen

Gavlhuse i det grønne

Bolig

Opus Karré 1

Drejende elementer og niveauspring

Bolig

Rådhuslunden

Fra rådhus til boliger

Bolig

Ryhaven

Genfødte boliger med store forbedringer

Ungdomsbolig

Stenfiskerkajen

Forskudte karnapper med udsigt

Bolig og kontor

Valby Maskinfabrik P2 Montagehallen

At bevare og forny på samme tid

Sport

Vandhuset Panteren

Vandhus med landskab