Jysk

:
marts 2018
Jysk - højlager

Højlagrenes indre består af en kolossal reolkonstruktion med et automatisk lagerstyringssystem.

Jysk - hallen

Hallen, hvor varer bliver afleveret og hentet, er et bindeled mod højlagrene.

Jysk - facade

Det nyeste højlager ses her med Jysks logo på facaden bag ankomstarealet med det lavere administrative og distributionsmæssige bygningskompleks.

Jysk - showroom

Jysk har etableret prøvebutik/showroom i centret, hvor det er planen at have hver vare repræsenteret til brug for optræning af personalet og fremvisning for samarbejdspartnere. DHK-Byg ApS har stået for aptering af prøvebutik/showroom.

Jysk - facadebeklædning

Højlagrene består af en bærende konstruktion af stålreoler beklædt med en let facade i lyse og lidt mørkere felter, som faktisk virker let camouflerende i landskabet.

previous next

Kolosser med lethed

Trods sit imponerende volumen falder Jysks centrallager i Uldum godt ind i landskabet, med plads til vækst

Byggefakta

Jysk
Lars Larsens Vej 10
7171 Uldum
Danmark

Bygherre:
Jysk A/S
Arkitekt:
AK83 Arkitektkontoret A/S
Totalentreprenør:
DS Flexhal A/S
Ingeniør:
Hundsbæk & Henriksen A/S
Areal:
26000 kvm.
Byggesum: 
150 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2016 - januar 2018

Jysks store lager- og distributions­center i Uldum er nu blevet udvidet med endnu et voluminøst, automatisk højlager med tilhørende terminal. Højlager 4 har lagt sig op på siden af de øvrige tre.

Det var noget af en præstation, da Jysks distributionslager i Uldum i 2008 stod færdigt i ét hug med sine tre store højlagre og tilhørende distributionsanlæg midt i det åbne, jyske landskab.

Trods sin størrelse er det, som om anlægget alligevel ikke opleves så visuelt dominerende, som man skulle tro. Udtrykket er enkelt, lyst og let, og anlæggets struktur består af en serie af meget funktionelle moduler, som gør anlægget nemt at bygge videre på – efter samme skabelon. Byggeprojektet modtog i 2009 Trimo Architectural Reward for innovativt byggeri.

Kompleks forlænget

Planmæssigt står nu også anlæggets fjerde, automatiske højlager færdigt, og man har forlænget det tilhørende administrative og distributionsmæssige bygningskompleks tilsvarende. Højlagrene er simpelt kasseformede i al deres funktionelle herlighed, og det er det indre, der bærer det ydre – i form af SSI Schäfer’s enorme reolgitterværk af automatiske lagerstyringssystemer – et bærende skelet, som er omgivet af en let, ydre skal.

Den seneste udvidelse af distributionslageret har tilføjet 26.000 kvm til de i forvejen eksisterende 64.000 kvm. De tre første højlagerbygninger, der ligger side om side med luft imellem, er 40 meter høje og er hver på 7.900 kvm. Det nyopførte fjerde højlager er blevet tilføjet som en naturlig forlængelse af anlæggets eksisterende struktur side om side med de andre højlagerbygninger. Enkelt, funktionelt og med diskret elegance. Det nyeste højlager har dog faktisk et større volumen end de første tre, hvilket på grund af den enkle kasseform egentlig ikke falder i øjnene, set på afstand. Højlager 4 er på 14.500 kvm og er 43 meter højt.

Højlagrene står i øvrigt uopvarmede 99 procent af tiden, meget økonomisk og miljøvenligt. Matrikelarealet svarer til omkring 50 fodboldbaner, hvilket der sagtens er plads til i det store, åbne og flade landskab ved Uldum. Fra Uldum forsyner Jysk et par hundrede danske Jysk-butikker samt butikker i Norge, England og Holland, og behovet vokser konstant. På verdensplan har Jysk i dag omkring 2.500 butikker i 49 lande.

Ifølge Jysk tages det nye højlager og tilhørende frontbygning i brug i det tidlige forår 2018, hvorefter systemerne teknisk set kobles til det eksisterende anlæg i løbet af de kommende måneder. Syv nye plukkestationer kommer til, og dermed også flere arbejdspladser. Jysk oplever generelt stor vækst, såvel inden- som udenlands, og der er også gang i distributionscenterbyggerier i udlandet, p.t. specielt i Østeuropa – så der er løbende brug for mere plads og rum til udfoldelse.

Planmæssig udvidelse

Totalentreprenør på den aktuelle udvidelse af distributionscentret i Uldum er DS Flexhal A/S. DS Flexhal har desuden stået for funderingsarbejde på betongulv, tekniske installationer i det nye højlager, samt sammen- og ombygning af eksisterende bygning. Der er udført store terrænregulerings- og komprimeringsarbejder, samt pælefundering for højlager.

Projektleder Peter Stounberg fortæller:

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 1

Domicil

Blox

Boks-sæt

Bolig

Brunevang

Plus plads minus støj

Ungdomsbolig

Bryggerhuset

Svævende kube til unge på Nørrebro

Bolig

Ceres Park

Skrånende gulstens-modernisme

Lufthavn

CSC phase 2 og Terminal 3

Indretning til større flow af passagerer

Bolig

Den tidligere Købmagergade Skole

Kontrastfuld transformation af skole

Bolig

Farumgade

Tagterrasser i flere niveauer

Forsyningsanlæg

Fjernvarme Horsens Bio Plant

Skarpt og kubisk fjernvarmeanlæg

Skole

Hedensted Skole

Aulaen er midtpunktet

Lager

Jysk

Kolosser med lethed

Bolig

Karréen

Karré i sync med byens rytme

Bolig

Kærholm

Tilsæt kun gondoler

Offentlige kontorer

Københavns Politigård

Nyt liv på ‘Gården’

Bolig

Lysbroengen

Gavlhuse i det grønne

Bolig

Opus Karré 1

Drejende elementer og niveauspring

Bolig

Rådhuslunden

Fra rådhus til boliger

Bolig

Ryhaven

Genfødte boliger med store forbedringer

Ungdomsbolig

Stenfiskerkajen

Forskudte karnapper med udsigt

Bolig og kontor

Valby Maskinfabrik P2 Montagehallen

At bevare og forny på samme tid

Sport

Vandhuset Panteren

Vandhus med landskab