København Nord

:
november 2015
København Nord - Udearealer

Udearealerne er også blevet opdateret, bl.a. med et regnvandsbassin med en bro ud, hvor lærerne kan sidde og spise deres mad i godt vejr.

København Nord - Tilbygning

København Nord har fået en ny tilbygning, der i stil matcher de eksisterende bygninger. Det skyldes til dels, at skolen er fredet. Gråkjær A/S har været totalentreprenør på byggeriet.

København Nord - 1.etage

Tilbygningen rummer også en 1. etage. Der udsigt til grønne områder uanset hvorfra du kigger ud.

København Nord - Fællesrum

Tilbygningen rummer bl.a. et fællesrum med siddetrappe, og mange små nicher til de studerende. Contiga Tinglev har leveret huldæk til etagedæk samt betonsøjler og letbeton til vægge.

previous next

Lyngby, London og den røde løber

København Nord i Lyngby har udvidet med en tilbygning til STX, der også er blevet uddannelsesstedets nye indgang

Byggefakta

København Nord
Hjortehøjsvej 1
2800 Lyngby
Danmark

Bygherre:
København NORD
Bygherrerådgiver:
IC Arkitekter AS
Arkitekt:
IC Arkitekter AS, Gråkjær Industribyg A/S
Totalentreprenør:
Gråkjær Industribyg A/S
Ingeniør:
Drias Rådgivende Ingeniører
Areal:
4000 kvm.
Byggesum: 
50 mio. kr.
Byggeperiode:
juli 2014 - august 2015

København Nords nye bygning på 4000 kvm er en stilfærdig arkitektur, der læner sig op af de allerede eksisterende bygninger. Naturligvis med et mere moderne og anno 2015-snit, men alligevel så uddannelsesstedet fremstår som en helhed. Det er også i tilbygningen, at man har valgt at flytte hovedindgangen til, så den gamle hovedindgang nu er bagindgang. Tilbygningen er en del af 3. etaper, hvoraf etape 1 var en ca. 800 kvm stor ny ScienceLab, og etape 2 en spritny idrætshal med solcelletag, der stort set er selvforsynende til hallen.

Gennemsigtighed

Byggeriet er holdt i gule teglsten som det øvrige byggeri, og med sort tegltag, men med en større åbenhed og gennemsigtighed. IC Arkitekter har tegnet tilbygningen og fokuseret på en gennemlyst bebyggelse, så man fra den store glas-frontfacade kan kigge gennem det store fællesrum og ud til boldbanerne på den anden side. Det betyder også, at ligegyldigt hvor du kigger ud fra tilbygningen, så møder øjnene grønne omgivelser.

Den transparente bygning opnås endvidere ved, at man har tre bygningskroppe i samme bygning, nemlig et fællesrum eller atrium, en sydvestfløj og en nordfløj. Nordfløjen er drejet, så man fra 1. salen kan kigge ud langs den nye adgangsvej, så disse to ligger parallelt.

- Den nye fløj er meget åben i sin arkitektur, det giver en summen af liv, hvor der stadig er plads til ro i klasserne, fortæller partner Peter Ilsø fra IC Arkitekter as.

Tilbage i 2012 var arkitektfirmaet involveret i lokalplanen, der dannede præcedens for arkitektur og byggefelter på gymnasiet.

Cirkler og rød tone

Foran facaden er der beplantninger i cirkler, og netop det cirkulære optræder som folie på glasfacaden med cirkler og som ovenlys indenfor – også i forskellige størrelser cirkler. En anden genkendelig tråd er den røde tone, som er stedets varemærke. Farven går igen i receptionen, i interiør og som en simpel rød tråd i gulvet, der gør opmærksom på, at der bag den røde tråd ikke må stå møbler, da gulvet her skal holdes frit som flugtvej. Der er udgang fra tilbygningen fra alle sider, hvor flugtveje benyttes som selvstændige indgange og giver studiemiljøet et mylder af liv.

Gråkjær a/s har været totalentreprenør på alle 3 etaper. Projektleder Niels Hansen siger:

- Skolen er fredet, så det har stillet krav til materialerne udvendig med gule teglsten og sort tegltag, hvor der har været mere plads til at udfolde sig indvendig rent arkitektonisk.

Røde løber

Nybygningen har 18 forskellige rum fordelt på stueplan og 1. sal. Det vil sige nye klasselokaler, et dobbelt højt fællesrum med indbygget siddetrappe samt et fint cafélignende miljø til samarbejde og hyggeligt samvær.

Netop fællesrummet på stueplan er bygningens kerne. Det er Contiga Tinglev, der har leveret huldæk til etagedæk samt betonsøjler og letbeton til vægge. Contiga Tinglev deltog også i 1. etape samt 2. etape – altså ScienceLab og idrætshal.

Den indbyggede sidetrappe i bambus er med en scene, så stedet kan bruges som samlingspunkt til diverse arrangementer og evt. foredrag. Trappen er delt i to med et ‘gåafsnit’ holdt i rød, så trappen nærmest minder om en rød løber. Fra 1. salen og et kig ned i fællesrummet giver både overblik og en fornemmelse af at være på et krydstogtskib, hvor man i bedste gallastil netop kan skride ned af den røde løber.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 5

Uddannelsescenter

Aalborg Universitet, Esbjerg

Robust byggeri i organisk indpakning

Bolig

Artillerihaven

Kartoffelrækker à la mode

Børneinstitution

Bulderby

En by i børneskala

Ungdomsbolig

Campus Kollegiet

Kollegium med råt beton-look

Hospital

DNU / N2

Dagslyset vigtig del af moderne hospital

Ungdomsbolig

Finlandkaj

Ungdomsboliger på grundlag af gammelt pakhus

Forskningscenter

Force Technology

Ny fortolkning af en eksisterende bygning

Plejecenter og genoptræning

Kjellerup Friplejehjem

Plejehjem med eget uderum til alle

Uddannelsescenter

København Nord

Lyngby, London og den røde løber

Lufthavn

Lufthavn Finger C

Det bedste udgangspunkt for en lang flyvetur

Bolig

Musikhuskvarteret, etape 1

Luksuslejligheder på kajkanten

Hospital

Psykiatrisk Sygehus Aabenraa

Med lyset som ledetråd

Bolig

Strandkanten

Have til byboere

Bolig

Sønderparken, Fredericia

Omfattende sanering med tegl som face-lift