Force Technology

:
november 2015
Force Technology - Facade

Det der især falder i øjnene på den nye tilbygning hos Force Technology, er de specielle vinduesbånd på alle tre etager.

Force Technology - Facade2

Force Technology er blevet udvidet flere gange i årenes løb, så det er mange årtiers byggestil, der er samlet på adressen.

Force Technology - Gang

Takket være brudte forløb og ”skæve vinkler” har man undgået at få uendeligt lange gangarealer i huset.

Force Technology - Hal

Den imponerende indgangshal strækker sig op gennem to etager. De imponerende vinduespartier giver et lyst og indbydende indtryk. En stor glasvæg ud mellem det store mødelokale på første sal bidrager til, at rummet virker endnu større.

Force Technology - Kantine

Der er plads til 228 gæster af gangen i den indbydende og velindrettede kantine. Virksomheden Garant Nykøbing Falster har forestået montering af gulvbeklædning her såvel som i resten af huset.

previous next

Ny fortolkning af en eksisterende bygning

Ved udbygning i flere omgange er det en balance at fastholde den oprindelige stil og samtidig signalere fornyelse. Det er lykkedes fint for Force Technology i Brøndby

Byggefakta

Force Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Danmark

Bygherre:
Force Technology
Bygherrerådgiver:
Arkitektfirmaet Hallen & Nordby A/S
Arkitekt:
Arkitektfirmaet Hallen & Nordby A/S
Hovedentreprenør:
Byggefirmaet Brdr. Pedersen A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
4500 kvm.
Byggesum: 
50 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2014 - august 2015

Gennem årene har virksomheden Force Technology i Brøndby udvidet i flere omgange. Derfor er virksomhedens bygninger på adressen i Brøndby efterhånden blevet et tidsbillede på forskellig byggestil fra årti til årti.

Det understreges yderligere af, at der på adressen både er produktionsvirksomhed og domicil med administration og undervisning.

Med så mange forskellige funktioner på et sted er det en udfordring at sikre et ensartet præg.

Men det er præcis det der er lykkedes i forbindelse med virksomhedens seneste udvidelse med en bygning, der både rummer virksomhedens nye hovedindgang, administration, undervisning og kantine.

Ved en licitation blev det et projekt, udarbejdet af Arkitektfirmaet Hallen & Nordby A/S, det blev besluttet skulle føres ud i livet. Det færdige resultat er blevet en elegant bygning på tre etager plus kælder og med et samlet areal på 4.500 kvm, der blev taget i brug i efteråret 2015.

Dynamisk og visionært udtryk

Arkitektfirmaet Hallen & Nordby har i projekt taget afsæt i det eksisterende byggeri og bestræbt sig på at skabe en tilbygning, der fører stilen videre og samtidig signalerer, at Force Technology er en dynamisk og visionær virksomhed.

- Den eksisterende bygningsstruktur er stram og karakteriseret ved en ”ryg” med længer og forgreninger. Tilbygningen er en nyfortolkning af denne struktur og kobler sig på gavlen af den eksisterende ryg, hvor den forgrener sig til begge sider i et åbent, dynamisk forløb, fortæller arkitekt Erik Andersen fra Arkitektfirmaet Hallen & Nordby A/S.

- Vi har arbejdet med en knækket form for at skabe rum, optimere lysforholdene, samt skabe et nyt og mere officielt ankomstområde. Formen åbner og orienterer sig i alle retninger og bliver ligeledes et synligt element i konteksten.

Arkitekten har taget udgangspunkt i de eksisterende bygninger, der er præget af horisontale vinduesbånd.

- Vinduesbåndene er et fleksibelt koncept, som bliver tilpasset i forhold til de indvendige funktioner. Højden varierer mellem bordhøjde og siddehøjde, der henholdsvis gør det muligt at indtage karmene til ophold og skærme, hvor der er behov, fortæller Erik Andersen.

Indbydende og venligt

Allerede når man træder inden for i den nye forhal, fornemmer man, at det er et lyst og indbydende hus. Det store rum er åbent til husets førstesal og har store vinduespartier, både i facaden men også til de lokaler, der støder op til forhallen. Man lægger især mærke til et stort mødelokale på førstesalen, der takket være en imponerende glasvæg nærmest forekommer at være en del af forhallen.

Det er virksomheden Deko Loft + Væg P/S, der har leveret disse imponerende løsninger.

- Vi har leveret skydedørene ved hovedindgangen, der er Deko fuldglasvægge FG, fortæller Torben Rytter fra Deko Loft + Væg P/S.

- Det er uklassificeret glas, der ikke er brandsikret. I stueetagen er foretaget andre former for brandsikring. Til gengæld er der leveret brandsikret glas på førstesalen, blandt andet til det mødelokale, der vender direkte ud mod forhallen.

Plads til alle

Fra forhallen er der adgang til husets kontorer og mødelokaler. Men det mest iøjnefaldende lokale er den store, centralt placerede kantine, hvor der kan dækkes op til 228 personer. Fra det tilstødende køkken vil der i fremtiden blive serveret til både medarbejdere og gæster.

Køkkenet er indrettet så det opfylder alle forskrifter når det gælder tilberedning.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 5

Uddannelsescenter

Aalborg Universitet, Esbjerg

Robust byggeri i organisk indpakning

Bolig

Artillerihaven

Kartoffelrækker à la mode

Børneinstitution

Bulderby

En by i børneskala

Ungdomsbolig

Campus Kollegiet

Kollegium med råt beton-look

Hospital

DNU / N2

Dagslyset vigtig del af moderne hospital

Ungdomsbolig

Finlandkaj

Ungdomsboliger på grundlag af gammelt pakhus

Forskningscenter

Force Technology

Ny fortolkning af en eksisterende bygning

Plejecenter og genoptræning

Kjellerup Friplejehjem

Plejehjem med eget uderum til alle

Uddannelsescenter

København Nord

Lyngby, London og den røde løber

Lufthavn

Lufthavn Finger C

Det bedste udgangspunkt for en lang flyvetur

Bolig

Musikhuskvarteret, etape 1

Luksuslejligheder på kajkanten

Hospital

Psykiatrisk Sygehus Aabenraa

Med lyset som ledetråd

Bolig

Strandkanten

Have til byboere

Bolig

Sønderparken, Fredericia

Omfattende sanering med tegl som face-lift