Strandkanten

:
november 2015
Strandkanten - Terrasser

Strandkanten er en totalentreprise; Casa A/S har opført et længehus med faldende højder. Terrasserne falder fra syv til tre etager. I parterret er der givet plads til butikker.

Strandkanten - Facade

Der er også funkis-indslag i ejendommen, der ligger som en frise mellem sund og land. Arkitekturen er begået af Gröning Arkitekter.

Strandkanten - Altaner

Strandkantens mange altaner af fiberbeton, stål og glas er produceret og leveret af Søgaard Stålbyg ApS. 

previous next

Have til byboere

Amagers østkyst er hjemsted for flest af hovedstadens boligbyggerier med nærkontakt til strand og masser af kystnatur. Nu kan man også bo i penthouse med egen have!

Byggefakta

Strandkanten
Amager Strandvej 162
2300 Kbh. S
Danmark

Bygherre:
Elf Developement
Bygherrerådgiver:
Aksel V. Jensen A/S
Arkitekt:
Gröning Arkitekter
Totalentreprenør:
Casa Entreprise A/s
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
5300 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
marts 2014 - august 2015

Navnet på disse boliger siger næsten det hele. Malerisk fortællende og inderligt dansk på en og samme tid. I en anden kultur kunne der stå Waterfront Astoria eller Bayside Condo over glasdøren, som så også ville være serviceret af en uniformeret concierge. Oh yes, Miami.

Men ikke i Danmark

Her er navnet besjælet af bølgeskvulp og Øresunds sagte rislen: Strandkanten. Alligevel er værdierne universelle: Glæden over naturens poesi ude og ikke mindst inde gennem en strøm af generøse glaspartier. Det er den glæde, som vitaliserer arkitekturen til Strandkanten. Kort fortalt er her tale om et enkelt ud af flere projekter i Amager Strandpark med Horsens-virksomheden Casa som udviklingsselskab, totalentreprenør og det centrale omdrejningspunkt.

Terrasseret formation

Strandkanten består af 35 eksklusive ejerboliger i en terrasseret formation af etagehøjder fra tre til syv, placeret mellem Øresunds bred og Amager Strandvej.

Det er egentlig i orden, når salgsarbejdet foregik under overskriften ’velkommen i første række’, for tættere på bølgen blå kommer man ikke.

Arkitekturen er begået af Gröning Arkitekter, hvis 25 år lange erfaring med boligbyggerier kan aflæses i de gennemtænkte løsninger.

Trappeformen giver bygningen et karakteristisk udtryk, og det er samtidig også den, der leverer egen tagterrasse til hele syv af projektets boliger, seks af af dem endda med direkte udgang i samme plan. Det er vist ikke set før!

Med den størrelse - nogle over 50 kvm -  er der plads til ikke bare flere typer møblering, men også højbede, liggestole og grill. På en måde er det jo havens fordele, bare uden dræbersnegle: Haven for den travle bybo.  

Mange altaner

De øvrige boliger har altaner mod syd og vest, de største op til 15 kvm, der også her giver mulighed for at nyde både sommervejr og sundudsigt. Gröning Arkitekter har brugt en del resurser på disse uderum; de er i sagens natur centrale argumenter for et vellykket salg til priser, som spejler områdets attraktioner og boligernes kvalitet, dvs. tæt på kr. 50.000 for hver kvadratmeter.

Altanerne er leveret som totalproduktioner af Søgaard Stålbyg fra Højslev ved Skive, som har opbygget en betydelig kompetence i alle former for stålkonstruktioner, også bærende bygningsstål, men ikke mindst stålløsninger til altaner og værn samt overdækninger.

I denne sag har Søgaard Stålbyg totalleveret alle 78 altaner i størrelser fra 2 til 15 kvm fordi nogle boliger har to, flere har tre altaner.  De har dæk af fiberbeton og gulv af kompositplanker (’Nonwood’) og inddækning og brystninger i stål og hærdet, lamineret glas. På tagterrasserne har Søgaard Stålbyg haft ansvaret for stålværn med fyldninger af hærdet, lamineret glas:

- I et projekt med så høj en kvalitetsscore som Strandkanten er målet at levere den bedste udførelse med sublim håndværkskvalitet i harmoni med det øvrige niveau i boligerne, lyder deklarationen fra Søgaard Stålbyg ApS.     

By og natur   

I stueetagen er pladsen sat af til mindre butikker, som vil skabe liv og energi i området og yde den eftertragtede nærhandel til beboerne, håber lokalplanens fædre.   Der er trods alt nok af tilflytterne i den hastigt voksende Amager Strandpark.

- Det er hensigten, at Strandkantens boliger skal yde det bedste til dem, der gerne vil bo i byen, men også i naturen; for netop det er disse boligers helt specielle dyd, forklarer arkitekt maa og indehaver af Gröning Arkitekter, Claus P. Gröning.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 5

Uddannelsescenter

Aalborg Universitet, Esbjerg

Robust byggeri i organisk indpakning

Bolig

Artillerihaven

Kartoffelrækker à la mode

Børneinstitution

Bulderby

En by i børneskala

Ungdomsbolig

Campus Kollegiet

Kollegium med råt beton-look

Hospital

DNU / N2

Dagslyset vigtig del af moderne hospital

Ungdomsbolig

Finlandkaj

Ungdomsboliger på grundlag af gammelt pakhus

Forskningscenter

Force Technology

Ny fortolkning af en eksisterende bygning

Plejecenter og genoptræning

Kjellerup Friplejehjem

Plejehjem med eget uderum til alle

Uddannelsescenter

København Nord

Lyngby, London og den røde løber

Lufthavn

Lufthavn Finger C

Det bedste udgangspunkt for en lang flyvetur

Bolig

Musikhuskvarteret, etape 1

Luksuslejligheder på kajkanten

Hospital

Psykiatrisk Sygehus Aabenraa

Med lyset som ledetråd

Bolig

Strandkanten

Have til byboere

Bolig

Sønderparken, Fredericia

Omfattende sanering med tegl som face-lift