Waves

:
april 2010

Ovenlys og hvide, kurvede flader går igen i kundeområderne i Waves, det nye Hundige Storcenter. De kurvede gangforløb tager øjet på vandring på en helt anden og mere spændende måde end traditionelle, lige centergange.

Rulletrapper, trapper og elevatorer fragter de besøgende mellem etagerne, mens udspændte gangbroer enkelte steder krydser gangarealerne.

Den rektangulære glasbygning kommer en i møde på parkeringstaget og fører ned i centret. En del af facaderne er beklædt med silketrykte glaselementer i et mønster, der giver mindelser om en bambusskov.

De skulpturelle Helix LED-lysekroner, designet af Gunver Hansen Tegnestue, giver en dekorativ belysning.

Toiletterne er gennemførte med flot farvesætning og lækre detaljer. Den grønne farve på dørene går igen flere steder byggeriet.

previous next

Waves – nyt liv til Hundige Storcenter

Med en stor om- og tilbygning er Hundige Storcenter løftet op til regionalt indkøbscenter med masser af nye butikker, faciliteter og en meget mere tidssvarende oplevelse for kunderne

Byggefakta

Waves
Over Bølgen 2a
2670 Greve
Danmark

Bygherre:
Schaumann Development A/S, Dades A/S
Arkitekt:
PLH arkitekter A/S, Arcrum Arkitekter ApS
Totalentreprenør:
Hundige Center II ApS
Ingeniør:
Leif Hansen Rådgivende Ingeniører A/S, Grontmij / Carl Bro A/S
Areal:
29400 kvm.
P-anlæg:
18000
Byggesum: 
900 mio. kr.

Det gamle Hundige Storcenter har fået sig et kraftigt facelift med den store udvidelse, og er samtidig omdøbt til ‘Waves’. Udvidelsen indbefatter 29.400 nye kvm og tilføjer nye butikker, stort fitnesscenter, cafeer og restauranter. Det samlede center er på 68.000 kvm og rummer omkring 135 butikker, herunder Danmarks største Bilka-varehus, der alene lægger beslag på 24.000 kvm.

Parkeringsarealet er også blevet udvidet med 1.200 parkeringspladser til nu i alt 3.200 med et nyt parkeringsdæk.

Projektet er tegnet af PLH arkitekter A/S, der også har udviklet konceptet for byggeriet, mens Arcrum arkitekter ApS har stået for den endelige projektering og projektopfølgning i selve byggefasen.

Trekantet grundform

Det gamle center har form som et L, der ligger ned, hvor den vestlige fløj optages af Bilka, mens den østlige, der har en snorlige centergade med butikker på begge sider, er overdækket af en stor glaskonstruktion. Det nye byggeri ligger i forlængelse heraf og strækker sig mod øst og syd.

Det nye center er opbygget omkring en trekantet form med buede sider, som går igen i butiksfacaderne og i det centrale gangareal. Kernen rummer i stueplan butikker og diverse personalefaciliteter, mens 1. salen huser cafeer og restauranter. Rundt om det centrale gangareal ligger butikker i forskellige størrelser, nogle i dobbelthøje rum. Der er direkte indgang til centrets nye del fra bl.a. den østlige del, der ligger direkte ud til stationsområdet. I forlængelse af den sydlige del, parallelt med det gamle center, er udlagt en stribe meget areal­krævende butikker, som har adgang direkte til det centrale parkeringsareal. Parkeringsarealet spænder ud mellem centrets fløje i stueplan og med et dæk i 1. sals højde.

Indgang til centret fra parkeringspladserne sker gennem en rektangulær glasbygning, som skyder sig op gennem parkeringsdækket og samtidig fungerer som et slags vartegn for byggeriet.

For at give plads til det nye center er enkelte eksisterende bygninger revet ned, mens et kælderareal med bl.a. parkering og personalefaciliteter er bevaret under den nordøstlige del af det nye center.

Tre torve

Det mest slående ved det nye center er overskueligheden og det lyse indtryk. Det trekantede gangforløb gør det umuligt at fare vild, og gør det forbløffende nemt at overskue alle de mange butikker, når man går rundt som kunde i de store, men alligevel kompakte arealer. To af hovedstrøgene kurver desuden, hvilket tilføjer rummene spænding. I spidserne af trekanten er torvagtige pladsdannelser fremhævet med ekstra store ovenlys. Rulletrapper, elevatorer og almindelige trapper fører herfra op til næste etage. For butiksejerne er det en fordel, at der ikke er nogen hengemte hjørner og kroge, som flowet ikke bringer kunderne forbi.

I modsætning til mange andre indkøbscentre, hvor man har den oplevelse, at man lige så godt kunne befinde sig under jorden uden udsyn til omverdenen, er der i det nye center lyst og venligt med god tilstrømning af dagslys. Det sikres af utallige cirkulære ovenlys i forskellige størrelser, som er placeret i et tilsyneladende tilfældigt modul i loftet over gangene og af et vinduesbånd mellem tag og ydervæg, der får tagfladen til at fremstå svævende.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2010 nr. 1

Uddannelsescenter

AMU Center Fyn

AMU Center med egen køreskole

Forskningscenter

Cobis

Troldmandens værksted

Distributionscenter

Dansk Supermarked

Lager og landskab i storskala

Kontorhus

Den Nye Tobaksfabrik

Tobaksfabrikken gløder påny

Kontorhus

Fairway House

Finale i Golfparken

Plejecenter og genoptræning

Hejmdal - Kræftpatienternes Hus

Storsindet og komplekst værk af Gehry

Plejecenter og genoptræning

Hospicegården Filadelfia

Det sidste hjem med hjerte og omhu

Domicil

Jysk

Udvidelse på Jysk

Bolig

Lyngby Søpark

Naturvenlige og kontrastrige boligblokke

Kontorhus

Odense Nye Silopakhus

Kontorer i historisk pakhus

Domicil

Prent Thermoforming

Solid uden at være bastant

Kontorhus

Punkthusene

Rum for viderekomne

Hospital

Regionshospitalet Holstebro

Renovering omkring et flygel

Kontorhus

Ring 3 OfficePark

Nye perler på motorringen

Sport

Rødovre Skøjte Arena

Sportshal i to etager

Offentlige kontorer

Skattecenter Haderslev

Skatten i moderne version

Bolig og kontor

Søhuset

Urban facadearkitektur i Silkeborg

Bilhus

Terminalen København

Tysk præcision – dansk elegance

Bolig

Udsigten

Vifteform med udsigt

Ungdomsbolig

Via University College

Rationelle ungdomsboliger i fin gårdstruktur

Shoppingcenter

Waves

Waves – nyt liv til Hundige Storcenter

Domicil

Wrist Group

L-formet domicil i elegant beton