AMU Center Fyn

:
april 2010

Der er skabt variation i husets udseende ved at bruge facadeglas i forskellige grønne nuancer.

Det er Lemminkäinen A/S, der har stået for opbygningen af det solide gulv i værksted og lagerhal, hvor der øves på gaffeltruckkørsel. Der er brugt Deltabjælker fra Peikko til opførelsen af hallen.

Alle døre i huset er leveret af Swedoor-Jeld-Wen.

previous next

AMU Center med egen køreskole

Ny markant undervisningsbygning og store øvelsesarealer, tæt ved motorvejen, sikrer AMU Center Fyn en optimal placering, når eleverne skal tage førerbevis til truck og lastbil

Byggefakta

AMU Center Fyn
C.F. Tietgens Boulevard 27
5220 Odense SØ
Danmark

Bygherre:
AMU Center Fyn
Bygherrerådgiver:
Arkitektfirmaet TKT A/S
Arkitekt:
C & W Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
5E Byg A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
7200 kvm.
Byggesum: 
65 mio. kr.
Byggeperiode:
Februar 2009 - december 2009

Ny truck- og lagerhal, undervisningsbygning, produktionskøkken, kantine og administration. Den 1. januar kunne elever og undervisere på AMU Center Fyn rykke ind i en helt ny bygning i Tietgenbyen i det sydøstlige Odense tæt ved motorvejen.

Den omfattende udvidelse af AMU Center Fyns undervisningstilbud i Odense inkluderer 2.100 kvm truck og lagerhal og 5.100 kvm undervisning.

Falder ind i stil

Bygningen er anlagt i industriområdet og visionen har fra arkitektens side været, at lave et spændende hus, som falder ind i samme stil som områdets øvrige bygninger.

- Vi har forsøgt at tegne det, så bygningen både signalerer skole og transportcenter. Det har været vigtigt for at få et udtryk, der har sammenhæng mellem de mere praktiske undervisningstilbud og de teoretiske. Det er også vigtigt, at bygningen er enkel og solid, den skal bruges hver dag, siger Mogens Milling, arkitekt hos C & W arkitekter i Svendborg, der har haft opgaven med at tegne den nye skolebygning, hvor eleverne blandt andet modtager undervisning i at køre truck og lastbil.

Arkitektfirmaet TKT A/S, der har været bygherrerådgiver på projektet, har også haft en spændende arbejdsopgave med at bygge skolen.

- Det er en opgave, hvor vi har analyseret kundens behov. Som sådan ikke en traditionel arkitektopgave, som vi laver flest af. Det har været anderledes, men også sjovt og udfordrende. Det har været en spændende opgave og godt hus. Det er spændende at komme tæt på kunden og analysere behovene, siger Søren Vestergaard fra TKT A/S.

Stort udenomsareal

Den stilrene bygning med de mange forskellige funktioner og en robusthed, der gør den stærk og holdbar til, at mange mennesker færdes der, har været en god udfordring for totalentreprenøren på opgaven, 5E Byg A/S.

- Det har været en spændende opgave. Det har været en god opgave at bygge det og en beslutningsvillig bygherre, så det hele har kørt på skinner. Et fint forløb, som er gået fuldstændig planmæssigt. Faktisk så godt, at vi afleverede en måned tidligere end planlagt, siger ingeniør Kresten Andreasen, der har været projektleder på byggeriet.

En af de store opgaver har været det 18.000 kvm omliggende område anlagt med vej og parkeringspladser til 300 biler. Det store øvelsesområde dækker over alle de arealer, der er placeret inden for indhegningen nord for bygningen. Der er lavet en separat indgang til området, så man sikrer, at trafikken på køreskolen ikke blandes med den øvrige trafik til skolen.

- Det er en kombination af industri og skole, så det har været specielt på grund af de meget store udenomsarealer og øvelsesarealer til truck og lastbil, der skulle anlægges, siger Kresten Andreasen.

Solid gulvkonstruktion

Foyeren i den nye uddannelsesbygning er husets knudepunkt, hvor besøgende og elever møder husets administrationskontorer og fællesområder som kantine og mødesal. Fra halgangen i stueplan er der adgang til de store haller og værksteder, der benyttes til øvelse med blandt andet truckkørsel. Alle døre i huset er leveret af Swedoor-Jeld-Wen, mens Peikko har leveret 60 meter lange Deltabjælker til projektet. Fordelen ved en Deltabjælke er, at man får en meget lav bjælkekonstruktion sammenholdt med en traditionel betonbjælke.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2010 nr. 1

Uddannelsescenter

AMU Center Fyn

AMU Center med egen køreskole

Forskningscenter

Cobis

Troldmandens værksted

Distributionscenter

Dansk Supermarked

Lager og landskab i storskala

Kontorhus

Den Nye Tobaksfabrik

Tobaksfabrikken gløder påny

Kontorhus

Fairway House

Finale i Golfparken

Plejecenter og genoptræning

Hejmdal - Kræftpatienternes Hus

Storsindet og komplekst værk af Gehry

Plejecenter og genoptræning

Hospicegården Filadelfia

Det sidste hjem med hjerte og omhu

Domicil

Jysk

Udvidelse på Jysk

Bolig

Lyngby Søpark

Naturvenlige og kontrastrige boligblokke

Kontorhus

Odense Nye Silopakhus

Kontorer i historisk pakhus

Domicil

Prent Thermoforming

Solid uden at være bastant

Kontorhus

Punkthusene

Rum for viderekomne

Hospital

Regionshospitalet Holstebro

Renovering omkring et flygel

Kontorhus

Ring 3 OfficePark

Nye perler på motorringen

Sport

Rødovre Skøjte Arena

Sportshal i to etager

Offentlige kontorer

Skattecenter Haderslev

Skatten i moderne version

Bolig og kontor

Søhuset

Urban facadearkitektur i Silkeborg

Bilhus

Terminalen København

Tysk præcision – dansk elegance

Bolig

Udsigten

Vifteform med udsigt

Ungdomsbolig

Via University College

Rationelle ungdomsboliger i fin gårdstruktur

Shoppingcenter

Waves

Waves – nyt liv til Hundige Storcenter

Domicil

Wrist Group

L-formet domicil i elegant beton