Prent Thermoforming

:
april 2010

Det massive indtryk, den grå betonbygning, der rummer produktionshallen, blive brudt af administrationsdelen, der med sin lyse beton ‘omfavner’ det store massiv.

Lagerrummet hos Prent er 8 meter i højden og 32 meter i bredden. Inden produktionen går i gang, vil lageret blive indrettet med store reoler.

Den store produktionshal er et såkaldt Clean Room. Når kapaciteten er fuldt udnyttet, er her plads til seks store maskiner til fremstillingen af emballage i udstanset plastmateriale.

De lyse og rummelige administrationslokaler rummer både store, åbne kontorlandskaber, mødelokaler og mindre kontorer.

previous next

Solid uden at være bastant

Amerikanske Prent Thermoforming har indviet sin nye produktionsvirksomhed med vægt på, at hele bygningen skal fremstå lys og åben, uanset hvor man befinder sig

Byggefakta

Prent Thermoforming
Rørvangsvej 37
4300 Holbæk
Danmark

Bygherre:
Prent Thermoforming
Arkitekt:
Gråkjær Erhverv A/S
Totalentreprenør:
Gråkjær Erhverv A/S
Ingeniør:
Gråkjær Erhverv A/S
Areal:
3358 kvm.
Byggesum: 
20 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2009 - januar 2010

Fortid og nutid går op i en højere enhed, når man ankommer til Holbæk via Valdemar Sejrsvej. På venstre hånd ser man den særprægede og meget smukke Tveje Merløse Kirke, der siden 1100-tallet har budt rejsende sydfra velkommen. Tveje Merløse Kirke har fået en ny genbo, idet man på højre side af Valdemar Sejrsvej har frit udsyn til emballageproducenten Prent Thermoformings nye fabrik, der netop er blevet taget i brug.

Byggeriet markerer foreløbig den sydligst beliggende virksomhed i det industriområde, der de seneste år er vokset op syd for den nordvestsjællandske fjordby.

Der er tale om en på en og samme tid tidløs og markant bygning på samlet 3.358 kvm.

Mest dominerende er den sortgrå produktionsbygning, der rejser sig som en markant, rektangulær bygning.

Det noget bastante indtryk afbødes af virksomhedens administrationsdel, der omfavner produktions­bygningen mod syd og vest. Den er opført i lyse betonelementer og er således med til at skabe den nødvendige og iøjnefaldende kontrast.

Erfaren totalentreprenør

Byggeriet blev indledt 1. april 2009, med Gråkjær Industribyg A/S som totalentreprenør. Virksomheden havde vundet entreprisen med dette projekt, der på elegant vis får funktion og æstetik til at gå op i en højere enhed. Den store bygning udstråler nok soliditet, men uden at virke hverken bastant eller dominerende i det relativt flade landskab syd for Holbæk.

Gråkjær Industribyg A/S kunne levere en helhedsløsning, idet man som totalentreprenør også har løst opgaven som arkitekt og rådgivende ingeniør. Gråkjær Industribyg A/S er oprindeligt en vestjysk virksomhed, men har i de senere år opbygget en betydelig ekspertise, netop med industribygninger. Virksomheden beskæftiger cirka 180 mennesker og har afdelinger i Holstebro, Horsens, Ringsted, Nørre Sundby samt en filial i Tyskland. Det er Ringstedafdelingen, der har forestået byggeriet af Prent Thermoformings nye virksomhed i Holbæk.

Moderne virksomhed

I 2009 har ordet industri en ganske anden betydning, end tilfældet var for blot 20-30 år siden. Udviklingen falder markant i øjnene, når man træder ind i den store produktionshal, der udgør cirka halvdelen af den store produktionsbygning. Det er et såkaldt ‘Clean Room’, hvor der blandt andet er lagt vægt på, at der skal være så få vandrette overflader som muligt, hvor støv og andet kan lægge sig. Således hæfter man sig ved, at der i de store vinduespartier, der åbner hallen mod administrationslokalerne, stort set ikke er nogen vindueskarme.

Både loft- og vægbeklædninger er specialbehandlet af hensyn til rengøring og vedligeholdelse af rummet. Den særlige gulvbelægning er leveret af Koldingvirksomheden A10 Tæpper A/S. En fire millimeter tyk gummibelægning af mærket Norament Grano.

Foreløbig er den første produktionsmaskine blev installeret. På sigt er der skabt plads til montering af yderligere fem maskiner i lokalet. Virksomheden CR Electric A/S fra Gadstrup har forestået tilslutningen af maskinen, ligesom man har forestået lys- og datainstallationer i hele virksomheden.

Rummeligt lager

Resten af produktions­bygningen rummer et stort og rummeligt lager. Her er 8 meter til loftet, hvor der er frit udsyn til de 32 meter brede UGT-loftsbjælker, der bærer hele bygningen. 32 meter er den maksimale bredde, det er muligt at fremstille disse i.

Store vinduespartier mod syd og øst dominerer lagerhallen, hvilket giver et maksimalt lysindfald. Lageret skal indrettes med store reoler, der vil blive placeret, så de sikrer lysindfald.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2010 nr. 1

Uddannelsescenter

AMU Center Fyn

AMU Center med egen køreskole

Forskningscenter

Cobis

Troldmandens værksted

Distributionscenter

Dansk Supermarked

Lager og landskab i storskala

Kontorhus

Den Nye Tobaksfabrik

Tobaksfabrikken gløder påny

Kontorhus

Fairway House

Finale i Golfparken

Plejecenter og genoptræning

Hejmdal - Kræftpatienternes Hus

Storsindet og komplekst værk af Gehry

Plejecenter og genoptræning

Hospicegården Filadelfia

Det sidste hjem med hjerte og omhu

Domicil

Jysk

Udvidelse på Jysk

Bolig

Lyngby Søpark

Naturvenlige og kontrastrige boligblokke

Kontorhus

Odense Nye Silopakhus

Kontorer i historisk pakhus

Domicil

Prent Thermoforming

Solid uden at være bastant

Kontorhus

Punkthusene

Rum for viderekomne

Hospital

Regionshospitalet Holstebro

Renovering omkring et flygel

Kontorhus

Ring 3 OfficePark

Nye perler på motorringen

Sport

Rødovre Skøjte Arena

Sportshal i to etager

Offentlige kontorer

Skattecenter Haderslev

Skatten i moderne version

Bolig og kontor

Søhuset

Urban facadearkitektur i Silkeborg

Bilhus

Terminalen København

Tysk præcision – dansk elegance

Bolig

Udsigten

Vifteform med udsigt

Ungdomsbolig

Via University College

Rationelle ungdomsboliger i fin gårdstruktur

Shoppingcenter

Waves

Waves – nyt liv til Hundige Storcenter

Domicil

Wrist Group

L-formet domicil i elegant beton