Rødovre Skøjte Arena

:
marts 2010

Ved at bygge tennishallen oven på skøjtebanen har Rødovre Kommune sparet en byggegrund.

Skøjtebanen har amerikanerstørrelse og skal primært bruges til ungdomsafdelingens træning. Under loftet hænger hvide indblæsningsposer, som blæser tør luft ind og modvirker kondens.

Tre nye tennisbaner. Væggene er bevidst malet mørke, så spillerne lettere kan se tennisboldene. Belysningen i tennishallen er på 500 lux og godkendt til divisionskampe. Lamperne blænder ikke, da de er skråtstillede.

På balkonen er et klubrum til spillerne med tekøkken, møbler og en bookingmaskine.

previous next

Sportshal i to etager

Rødovre Kommune har fået en ny sportshal, eller rettere sagt to, som er bygget oven på hinanden. Dette spændende byggeri er et godt eksempel på, hvordan en kommune kan udnytte pladsen bedst muligt

Byggefakta


Rødovre Parkvej 425
2610 Rødovre
Danmark

Bygherre:
Rødovre Kommune
Bygherrerådgiver:
Øllgaard Rådgivende Ingeniører A/S
Arkitekt:
ONV Arkitekter
Totalentreprenør:
EK Entreprise A/S
Ingeniør:
Sixhøj Rådgivende Ingeniører
Areal:
4400 kvm.
Byggesum: 
35 mio. kr.
Byggeperiode:
oktober 2008 - oktober 2009

Det er Øllgaard Rådgivende Ingeniører A/S, som har været Rødovre Kommunes tekniske og arkitektoniske sparringspartner i hele processen. Øllgaard Rådgivende Ingeniører og ONV Arkitekter udarbejdede et projektforslag, hvor formen og de tekniske principper blev fastlagt.

Specielt udfordrende var dækkonstruktionen mellem de to haller, hvor fugt- og varmeforhold er meget forskellige. En anden udfordring var de to hallers forskellige krav til arealer. Disse udfordringer blev dog løst i et godt og konstruktivt samarbejde mellem bygherre og rådgivere.

Konstruktionen af to haller oven på hinanden er meget spændende og er formentligt den første af sin art i Europa. Skøjte- og tennishallen er bygget på en tidligere parkeringsplads, og ved at stille bygningerne oven på hinanden, har Rødovre Kommune sparet en byggegrund og udnyttet pladsen optimalt. Uden for bygningen etableres der nye parkeringspladser.

Rødovre Kommune har allerede en skøjtehal, som ligger ved siden af det nye byggeri, så i nogle tilfælde kunne man bruge de installationer, som allerede er lavet til den gamle skøjtehal.

Som totalentreprenør blev valgt EK Entreprise A/S og deres rådgiver var Sixhøj Rådgivende Ingeniører. Sixhøj stod for detailprojekteringen af det udbudte forslag.

Professionel krisehåndtering

Under byggeriet af skøjtehallen i januar 2009 skete der uheldigvis en menneskelig fejl i forbindelse med montagen, så byggeriet brød sammen og efterlod alle byggeelementerne i et stort rod. Heldigvis kom ingen alvorligt til skade. Sixhøj Rådgivende Ingeniører stillede omgående med to medarbejdere: firmaets direktør og den dygtigste medarbejder. De hjalp med at identificere problemet og optimere sikkerheden. Oprydningen og genopførelsen af halprojektet gik straks i gang. Hele byggeriet nåede, trods kollapset, at blive færdiggjort med kun seks ugers forsinkelse, hvilket må siges at være en stor bedrift for alle involverede parter og meget imponerende.

Ishockey og kunstskøjteløb

Skøjtehallen kan rumme 150 personer og skal primært bruges til træning. Rundt om banen er der en smal passage med bænke langs væggen.
Hallen har fire ens omklædningsrum med bænke fra Virklund. På gulvet er lagt en speciel belægning, som er beregnet til at gå på med skøjter. Denne belægning ligger ligeledes rundt om ishockeybanerne.

Projektleder Jesper Friberg fra EK Entreprise A/S fortæller, at skøjtebanen har såkaldt amerikanerstørrelse og er lidt mindre end ellers. Den skal primært bruges til ungdomsafdelingens træning. Hallen har rå betonvægge og runde vinduer, hvorigennem man kigger ud i det grønne. De runde vinduer er en fin detalje, som giver rummet personlighed.

Temperaturen i hallen er 4-5 °C, så man skal bevæge sig for at holde varmen. Under loftet er der ophængt Aluflex, som reflekterer kulden for at minimere energiforbruget til køling.

Som ventilation er der ophængt hvide indblæsningsposer under loftet, hvorfra der blæses tør luft ind i lokalet for at modvirke kondens.
Isens tykkelse er 3 cm og udlagt på et jævnt betongulv uden lunker. Under gulvet er der udlagt 19.000 meter køle- og varmerør. Varmerørene forhindrer, at der dannes permafrost under banen.

Skøjtehallen har et automatisk røgudsugningsanlæg. I den ene ende af hallen er der to porte, som åbnes automatisk, hvis brandalarmen går i gang. I den modsatte ende er der to riste under loftet, som suger ud og derved skaber gennemtræk i rummet. Alle forsyningerne er fremført fra den gamle skøjtehal, undtagen elforsyningen.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2010 nr. 1

Uddannelsescenter

AMU Center Fyn

AMU Center med egen køreskole

Forskningscenter

Cobis

Troldmandens værksted

Distributionscenter

Dansk Supermarked

Lager og landskab i storskala

Kontorhus

Den Nye Tobaksfabrik

Tobaksfabrikken gløder påny

Kontorhus

Fairway House

Finale i Golfparken

Plejecenter og genoptræning

Hejmdal - Kræftpatienternes Hus

Storsindet og komplekst værk af Gehry

Plejecenter og genoptræning

Hospicegården Filadelfia

Det sidste hjem med hjerte og omhu

Domicil

Jysk

Udvidelse på Jysk

Bolig

Lyngby Søpark

Naturvenlige og kontrastrige boligblokke

Kontorhus

Odense Nye Silopakhus

Kontorer i historisk pakhus

Domicil

Prent Thermoforming

Solid uden at være bastant

Kontorhus

Punkthusene

Rum for viderekomne

Hospital

Regionshospitalet Holstebro

Renovering omkring et flygel

Kontorhus

Ring 3 OfficePark

Nye perler på motorringen

Sport

Rødovre Skøjte Arena

Sportshal i to etager

Offentlige kontorer

Skattecenter Haderslev

Skatten i moderne version

Bolig og kontor

Søhuset

Urban facadearkitektur i Silkeborg

Bilhus

Terminalen København

Tysk præcision – dansk elegance

Bolig

Udsigten

Vifteform med udsigt

Ungdomsbolig

Via University College

Rationelle ungdomsboliger i fin gårdstruktur

Shoppingcenter

Waves

Waves – nyt liv til Hundige Storcenter

Domicil

Wrist Group

L-formet domicil i elegant beton