Terminalen København

:
april 2010

Salgsafdelingen fremstår enkelt og stringent i klassisk hvid modernisme med store glaspartier vekslende med ubrudte vægskiver.

Showroomet for Mini fremstår med sin sorte grundfarve også udvendigt med sin egen identitet.

Showroomet for Mini står med sin sorte bund, neonfarver og grafittimotiver i kontrast til den kølige hvide stil i BMW-afdelingen.

Det dobbelthøje showroom er næsten helt omgivet af etagehøje glasfacader, der giver masser af lys på de udstillede BMW-modeller.

previous next

Tysk præcision – dansk elegance

Arkitektfirmaet Mannik og Storm rammer den helt rigtige tone med et nyt bilhus på Amager for Terminalen, der forhandler både BMW og Mini

Byggefakta

Terminalen København
Bjørnbaksvej 8-10 og 19
2770 Kastrup
Danmark

Bygherre:
Terminalen A/S
Arkitekt:
Mannik & Storm A/S
Totalentreprenør:
EK Entreprise A/S
Ingeniør:
Sixhøj Rådgivende Ingeniører
Areal:
3254 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
marts 2009 - november 2009

BMW er et bilmærke med en meget klar og skarp profil i både design, branding og kundekreds. Her er tale om velkonstruerede, sportslige biler – tysk præcisionsmekanik til købere, der går op i køredynamik, design og kvalitet. Mærket ligger i den pæne ende af firmabilsegmentet og sortimentet fortsætter op i den deciderede luksusklasse.

For BMW og deres forhandlere er det selvsagt vigtigt, at mærkets image følges helt til dørs, ikke mindst når det gælder bilhusene, hvor salg og service foregår.

Projektet omfatter udover en bygning med salgskontorer og showroom også en nærliggende værkstedsbygning, hvor kunderne indleverer deres biler til service og reparation. Salgsbygningen huser også et showroom for Mini, den hæderkronede britiske bilmodel, der nu om dage ejes, produceres og forhandles af BMW.

Guidelines fra BMW

Salgsbygningen fremstår helt enkel, men elegant i et klassisk modernistisk formsprog med bygningshøje glaspartier vekslende med hvide vægskiver. Alle former er rektangulære, linjerne vinkelrette på hinanden, og tagfladerne ligger som tynde hvide skiver oven på de enkelte bygningskroppe. I det store showroom er de bærende betonsøjler trukket tilbage fra glasfacaderne.

Ulrik Storm fra arkitektfirmaet Mannik & Storm, der har bilhuse som et af deres specialer, fortæller, at der ikke er helt frie hænder, når man tegner til BMW:

- Huset er lavet efter de guidelines, som ligger hos BMW i Tyskland, men de er ret grundlæggende og går mest på, hvordan vægskiverne i princippet skal stå, og hvordan de skal bære taget – de beskriver også, at taget skal have et udhæng og fortæller noget om, hvordan man bør placere bl.a. trapper og søjler. F.eks. må trappen ikke være fritstående, og der må ikke være værn, men der skal bruges glasvægge i fuld højde. Enkelte detaljer, som hvilke gulvklinker, der skal anvendes, indgår også i konceptet, siger Ulrik Storm.

Alt i alt er der dog rimelig frie hænder til at arbejde med bygningens proportioner og de indvendige rumdannelser og funktioner.

De store markante vinduespartier er leveret af Bent Pedersen Lunde A/S. De er lavet i facadesystemet Wicona fra Hydro Buildings System og er udført i tolagsenergiglas med karme i aluminium.

Enkel materialeholdning

Salgsbygningen er formet som et L, hvor et stort dobbelthøjt showroom med facade ud mod den befærdede Englandsvej rummer udstillede BMW-biler, et par åbne kontorarbejdspladser, køkken med kaffebar og lounge- og cafeagtige mødepladser, hvor sælgerne kan mødes med kunderne.

L’ets lange ben rummer i stueetagen receptionsområde med skranke, udstilling af fælge og andet tilbehør, salgskontorer og toiletter. Førstesalen over disse områder huser salgs- og administrationskontorer, møderum, depoter, personaletoiletter og personalekantine. De kontorer på første sal, som vender ud mod showroomet, er ligesom kontorerne i stueplan afskærmet af glasvægge i fuld højde. Deko loft + væg p/s har leveret alle indvendige døre i bygningen, som er forsynet med aluminiumskarme og har leveret og monteret de FG Glasvægge og døre, der adskiller kontorerne fra showroomet.

De indvendige materialer er præget af samme enkelhed og stringens som husets ydre. Alle vægflader, lofter og søjler er hvide, mens gulvene i stueplan er belagt med sandfarvede klinker, undtagen i midten af showroomet, hvor de to rækker udstillede biler står på en bred bane af sorte fliser.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2010 nr. 1

Uddannelsescenter

AMU Center Fyn

AMU Center med egen køreskole

Forskningscenter

Cobis

Troldmandens værksted

Distributionscenter

Dansk Supermarked

Lager og landskab i storskala

Kontorhus

Den Nye Tobaksfabrik

Tobaksfabrikken gløder påny

Kontorhus

Fairway House

Finale i Golfparken

Plejecenter og genoptræning

Hejmdal - Kræftpatienternes Hus

Storsindet og komplekst værk af Gehry

Plejecenter og genoptræning

Hospicegården Filadelfia

Det sidste hjem med hjerte og omhu

Domicil

Jysk

Udvidelse på Jysk

Bolig

Lyngby Søpark

Naturvenlige og kontrastrige boligblokke

Kontorhus

Odense Nye Silopakhus

Kontorer i historisk pakhus

Domicil

Prent Thermoforming

Solid uden at være bastant

Kontorhus

Punkthusene

Rum for viderekomne

Hospital

Regionshospitalet Holstebro

Renovering omkring et flygel

Kontorhus

Ring 3 OfficePark

Nye perler på motorringen

Sport

Rødovre Skøjte Arena

Sportshal i to etager

Offentlige kontorer

Skattecenter Haderslev

Skatten i moderne version

Bolig og kontor

Søhuset

Urban facadearkitektur i Silkeborg

Bilhus

Terminalen København

Tysk præcision – dansk elegance

Bolig

Udsigten

Vifteform med udsigt

Ungdomsbolig

Via University College

Rationelle ungdomsboliger i fin gårdstruktur

Shoppingcenter

Waves

Waves – nyt liv til Hundige Storcenter

Domicil

Wrist Group

L-formet domicil i elegant beton