Områdecenter Baunehøj

:
april 2012

I begge bygninger er der torumsboliger med askeparket på gulvene.

Bad Element ApS har leveret 55 præfabrikerede baderum til de to nye bygninger. De hængslede døre og skydedøre er fra Jeld-Wen.

previous next

Den sidste blok

Som den sidste brik i et puslespil er fase II i renoveringen af Områdecenter Baunehøj i Lyngby ved at være i mål. En ny plejehjemsblok er klar

Byggefakta

Områdecenter Baunehøj
Carlshøjvej 60-62
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

Bygherre:
Lyngby Boligselskab
Arkitekt:
Virumgaard Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
B. Nygaard Sørensen A/S
Ingeniør:
Wissenberg A/S, Gert Carstensen A/S
Andre aktører:
Jeld-Wen, Bad Element ApS
Areal:
4160 kvm.
Byggesum: 
109 mio. kr.
Byggeperiode:
september 2010 - november 2011

Man kan vel nærmest kalde Områdecenter Baunehøj for en håndfuld af bygninger. En håndfuld, fordi området dækker over en ældre bygning, der er blevet renoveret, hvorfra der ‘stikker’ flere nye længer ud som en handske. Alle sammen plejehjemsblokke.

Tre bygninger med henholdsvis 30, 33 og 45 boliger samt et træningscenter, og nu senest det, der kaldes for fase II i renoveringen, nemlig endnu en fløj med 45 nye plejeboliger i bygning C60 samt en bygning (C62) med 10 boliger til enlige udviklingshæmmede voksne. De to sidste bygninger er altså den sidste samlede brik i puslespillet og afslutter hele områdecentret i Lyngby.

Fastlagt koncept

Det er Virumgaard Arkitekter, der har tegnet de sidste to bygninger – vel at mærke ud fra et i forvejen udstukket koncept, der er identificerbar med resten af området. Facader og gavle er dels opbygget af gul skalmur, dels af lette facade-glaspartier. Lukkede brystninger er udført i indfarvet glas i farven granit.

- Selv om bygningerne ved første øjekast ligner hinanden, så er der forskel både udvendig og indvendig. Man kan sige, at murværket er det, der forbinder hele området, da der er brugt samme gule teglsten, fortæller arkitekt Jørgen Raun fra Virumgaard Arkitekter.

Et nærmere kig afslører da også, at bl.a. vinduespartierne ikke er identiske. Derudover rummer den nye fløj flere boliger og er bredere grundet en midtergang.

- Til gengæld er C62 helt vores egen, og adskiller sig betydeligt mere fra det øvrige byggeri, siger Jørgen Raun.

Indarbejdet balkoner

C62 et toetagers byggeri, hvor C60 er et treetagers ligesom de andre fløje. De to etager i C62 fungerer som en samlet boenhed med fælles opholdsrum og køkken i stueetagen. På første sal er der indarbejdet to ‘balkoner’ i det dobbelthøje fællesrum. Balkonerne afskærmes mod fællesrummet med glaspartier udført fra gulv til loft. Mod gallerigangen er der afskærmet med en væg. De to rum benyttes til kontor og samtalerum. Fra førstesalen er der visuel kontakt til stueetagen via en åben gallerigang. På den måde bliver der skabt en oplevelse af boenheden som én samlet enhed.

Alle boliger i C62 har adgang både til det interne fællesrum og direkte ud til det fri. På første sal i form af en glasoverdækket altanggang.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 6

Skole

Broskolen

Broskolen klædt på til fremtiden

Domicil

Energinet.dk

Lavenergiens fanebærer

Sport

Gigantium Svømmehal

Bølgegang i badet

Hotel og konference

Hotel Grand Park

Komfort i topklasse ved det 19. hul

Ungdomsbolig

Malterigården

Ungdomsboliger i spændende bymiljø

Bolig

Pilevangen

Grøn æstetik i alment boligbyggeri

Bilhus

Super Dæk Service

Effektiv logistik er vejen frem

Skole

Tagensbo Skole

Kulturkraftværket

Bolig

Ternelunden

Boliger med grafisk udtryk

Kontorhus

Torvebyen

En ny by midt i den gamle by

Plejecenter og genoptræning

Vestervang Aarhus

Pleje i smuk parkbebyggelse

Domicil

Videnscenter Thy-Mors

Udsigt viden om

Uddannelsescenter

VUC Sønderjylland

Bynært studiemiljø