Videnscenter Thy-Mors

:
april 2012

Indkig til kantinen fra atriets gangbro. Kantinens gulv er belagt med egemosaik fra Woodfloor.

Atriet skaber muligheder for den synergi mellem beslægtede rådgivere og leverandører til landbruget, som bygherren og Bygningkontoret Nord havde lagt op til i byggeprogrammet.

previous next

Udsigt viden om

Nyt videnscenter for landbrug løfter sig op over landskabet med blikket rettet mod Thisted Bredning

Byggefakta


Silstrupparken 2
7700 Thisted
Danmark

Bygherre:
Videnscenter Thy-Mors I/S v/LandboThy og Mors/Thy
Bygherrerådgiver:
Bygningskontoret Nord A/S
Arkitekt:
KPF Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
Entreprenør Erling Jensen A/S
Ingeniør:
Brix & Kamp A/S
Andre aktører:
Jeld-Wen, Woodfloor AS
Areal:
4400 kvm.
Byggesum: 
35 mio. kr.
Byggeperiode:
november 2010 - november 2011

- Bedre rådgivning til medlemmerne for de samme penge, gode rammer, der kan tiltrække og fastholde kompetent arbejdskraft samt et nyttigt netværk med andre relevante virksomheder, som flytter ind i centret.

Sådan formulerede direktør i LandboThy, Henrik H. Galsgaard formålet med det nye Videnscenter Thy-Mors, som det regionale landbrugsrådgivningsfirma ejer hovedparten af. Det lyder nøgternt og en kende beskedent, når man ser, hvad landbrugseksperterne i nordvest og deres eksterne lejere også har fået for pengene:

Et moderne domicilbyggeri, der profilerer indkørslen til Thisted fra syd. En lys og luftig bygning, der åbner sine to øverste etager ud mod udsigten over Thisted Bredning og Mors med store glasfacader og gennemgående altaner anbragt i en hvidpudset ramme.

Centralisering og det modsatte

Byggeriet udspringer af en centralisering, men er også et udtryk for den modsatrettede tendens. En fusion mellem landbrugsrådgivningerne i Thisted og i Hurup havde gjort, at man opererede fra to adresser, hvilket blev oplevet som uhensigtsmæssigt. Samtidig var der et ønske om at gå imod den dominerende tankegang, at der i fremtiden kun skal være en håndfuld regionale rådgivningscentre på landsplan. LandboThy og foreningen Mors/Thy var indstillet på at fremtidssikre en alsidig landbrugsrådgivning med lokalkendskab ved at investere i et nyt videnscenter.

Til at undersøge mulighederne og konkretisere ønsker og behov valgte man en bygherrerådgiver i egne rækker. Bygningskontoret Nord A/S i Ålborg har LandboThy blandt sine ejere og er et rådgivende ingeniør- og arkitektkontor med speciale i byggeri i det åbne land.

- Vi gennemgik de to eksisterende byggerier i Hurup og Thisted og havde samtaler med medarbejderrepræsentanter. Vi endte med at anbefale et nybyggeri frem for tilbygninger. På den måde ville samtlige medarbejdere opleve investeringen som starten på noget nyt. Placeringen gav næsten sig selv, idet Thisted-afdelingen ejer en stor, ideelt placeret nabogrund, fortæller bygningskonsulent Jørgen Ørsnæs, Bygningskontoret Nord A/S.

Tre forslag

Bygherrerådgiveren havde gennemført en lignende øvelse for Landbo Nord i Brønderslev, hvor man også var endt med at bygge nyt frem for at lappe på det gamle. Nu fik man grønt lys fra bestyrelsen i Thy til at gå videre – også fordi projektet hang økonomisk sammen, når salg af eksisterende byggeri blev medregnet.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 6

Skole

Broskolen

Broskolen klædt på til fremtiden

Domicil

Energinet.dk

Lavenergiens fanebærer

Sport

Gigantium Svømmehal

Bølgegang i badet

Hotel og konference

Hotel Grand Park

Komfort i topklasse ved det 19. hul

Ungdomsbolig

Malterigården

Ungdomsboliger i spændende bymiljø

Bolig

Pilevangen

Grøn æstetik i alment boligbyggeri

Bilhus

Super Dæk Service

Effektiv logistik er vejen frem

Skole

Tagensbo Skole

Kulturkraftværket

Bolig

Ternelunden

Boliger med grafisk udtryk

Kontorhus

Torvebyen

En ny by midt i den gamle by

Plejecenter og genoptræning

Vestervang Aarhus

Pleje i smuk parkbebyggelse

Domicil

Videnscenter Thy-Mors

Udsigt viden om

Uddannelsescenter

VUC Sønderjylland

Bynært studiemiljø