Dybenskærhave

:
april 2012

Fra den rummelige og flotte festsal er der via en trappe adgang til en balkon og fleksible møde- og aktivitetsrum. Møblerne er leveret af EFG Bondo A/S, mens de cylinderformede glaspendler Lepo er fra Fagerhult A/S.

Bygningerne er flot nuanceret med indsnit, forskydninger og knæk og har levende facader beklædt med gule, blødstrøgne tegl.

previous next

Helstøbt plejecenter

Dybenskærhave i Hvidovre er et nybygget plejecenter tegnet af Mangor & Nagel med en gennemtænkt arkitektur, kvalitetsindretning og masser af lys og luft

Byggefakta


Byvej 201
2650 Hvidovre
Danmark

Bygherre:
AAB Arbejdernes Andels-Boligforening
Bygherrerådgiver:
Bascon A/S
Totalentreprenør:
MT Højgaard A/S
Ingeniør:
Grontmij A/S
Andre aktører:
WindowMaster A/S, Fagerhult A/S, EFG Bondo A/S, HB Trapper & Stål A/S
Areal:
6000 kvm.
Byggesum: 
85 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2010 - juni 2011

Når det er ordet helstøbt, der bedst beskriver Dybenskærhave, er det ikke kun fordi bygningens bærende elementer, vægge, dæk og tag er konstrueret af støbte betonelementer. Snarere er det fordi, der er tale om et projekt, hvor udtryk, funktion, landskab og indretning er tænkt ind i en større og velfungerende helhed. Den endelige uformning er tydeligvis resultatet af en lang om omhyggelige proces, hvor de forskellige aktører, brugere og leverandører alle har kunnet komme med deres input og idéer.

Centret er tegnet af Mangor & Nagel Arkitektfirma A/S med sagsarkitekt Rasmus Polino Henk i spidsen. Mangor & Nagel Plan+Landskab har udformet udearealerne omkring byggeriet, mens MT Højgaard a/s og Grontmij A/S har stået som henholdsvis totalentreprenør og ingeniørrådgiver. Bygherre er Hvidovre Kommune og ikke mindst Arbejdernes Andels-Boligforening, der gennem hele forløbet har været en vigtig dialogpartner for de projekterende i udviklingen af projektet.

Centret, der er på 6.000 kvm i tre etager, rummer 72 plejeboliger, festsal, fællesarealer, servicearealer, kontorer og faciliteter til personalet samt udearealer med haveanlæg og parkeringspladser.

Praktisk H-form

Byggeriet er som mange andre plejecentre opbygget omkring en H-form, fortæller Rasmus Polino Henk, fordi formen giver et godt udgangspunkt for en fornuftig disposition med korte afstande mellem de forskellige afdelinger og funktioner.

Grunden er klart inddelt i to områder – ankomstarealet med forplads og parkeringspladser ud mod vejen, og så det rolige opholdsareal på den anden side af bygningen med haveanlæg og sø.

Mellemrummet mellem fløjene ud mod forpladsen fungerer naturligt som en tragt, der leder hen til indgangspartiet i mellembygningen. Den udgøres af en glasbygning, der binder de to fløje sammen. Bygningen huser også foyer, hovedtrappe og personalefaciliteter i alle tre etager. Elevatorer og reception ligger lige ved siden af foyeren.

Ud mod havesiden åbner de to fløje sig op, hvilket både giver bedre udkig til haven og i høj grad giver huset et dynamisk udtryk. Knækket i grundplanen gør også fløjenes midtergange mere afvekslende at færdes i.

Dele af gavlene skyder sig længere ud, og sammen med det skrånende tag over festsalen i det længste ben ud mod forpladsen bidrager det til indtrykket af en levende bygning, der også danner fine udvendige rum omkring sig.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 6

Skole

Broskolen

Broskolen klædt på til fremtiden

Domicil

Energinet.dk

Lavenergiens fanebærer

Sport

Gigantium Svømmehal

Bølgegang i badet

Hotel og konference

Hotel Grand Park

Komfort i topklasse ved det 19. hul

Ungdomsbolig

Malterigården

Ungdomsboliger i spændende bymiljø

Bolig

Pilevangen

Grøn æstetik i alment boligbyggeri

Bilhus

Super Dæk Service

Effektiv logistik er vejen frem

Skole

Tagensbo Skole

Kulturkraftværket

Bolig

Ternelunden

Boliger med grafisk udtryk

Kontorhus

Torvebyen

En ny by midt i den gamle by

Plejecenter og genoptræning

Vestervang Aarhus

Pleje i smuk parkbebyggelse

Domicil

Videnscenter Thy-Mors

Udsigt viden om

Uddannelsescenter

VUC Sønderjylland

Bynært studiemiljø