Ternelunden

:
april 2012

Vinduerne og terrassedørene er fra Thema A/S i Horsens. Altanerne i fiberbeton og glasværn rager ud fra facaden og bryder dermed de store, pudsede flader.

previous next

Boliger med grafisk udtryk

Ternelunden rager op på mange måder. Den himmelstræbende arkitektur er en markant bebyggelse i en flot vifteform

Byggefakta


Ternevej 61-67
8700 Horsens
Danmark

Bygherre:
FM-Søkjær A/S
Arkitekt:
ATRIO arkitekter
Totalentreprenør:
Casa Entreprise A/s
Ingeniør:
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Andre aktører:
Jeld-Wen
Areal:
10560 kvm.
Byggesum:
Ønskes ikke oplyst
Byggeperiode:
april 2008 - maj 2009

Første etape med 40 boliger fordelt i to tvillingeblokke er taget i brug og næsten alle lejlighederne er solgt. Anden etape nærmer sin afslutning og salget er godt i gang. Når sidste etape med tre bygninger er gennemført, danner de i alt syv bygninger et meget flot cirkelslag omkring et centralt, grønt parkeringsareal.

Bygningerne er næsten ens, men er til gengæld meget flot tegnet med slanke og elegante former, der er noget tidløst over. Boligerne er mellem 101 og 132 kvm og henvender sig til købere, der ønsker god plads, men ikke bøvl med haven, snerydning og hvad en traditionel rummelig bolig kræver.

Less is more

De sort- hvide boliger har en rummelig struktur, idet lejlighederne er placeret på begge sider af trappe- og elevatortårnet, og indgangen er placeret inde imellem de to ‘kroppe’. Altanerne er trukket ind, men udkrager alligevel. Alle lejligheder har to altaner, og fordelen ved at placere altanerne forskudt for facaden i dybden er, at det giver mulighed for at trække sig lidt tilbage, opnå ly og læ og stadig kunne se langs facaden og have altaner af et vist areal.

Altanernes spinkle fiberbetondæk og hærdede glasværn giver en sprødhed og liv til de stringente facader. Ved de store altaner er der indrettet et mindre depot til f.eks. havemøblerne i en grå ‘søjle’, der vokser efeu op ad. Det vil naturligvis med tiden give facaden sit helt eget særpræg.

Det grafiske udtryk med glatte flader og skarpe hjørner er fint opvejet af de flotte detaljer med altanerne og begrønningen. Ligeledes er bygningernes relativt store volumen, med fire lejligheder på hver etage, fint proportioneret ved at dele bygningen i to ‘kroppe’ og skabe en ligevægt mellem de stærke vertikale og horisontale linjer. De store hjørnevinduer giver Ternelunden et eksklusivt præg, både hvis man oplever dem på afstand eller indefra, hvor man fra mange lejligheder har en spændende udsigt over Horsens, fjorden eller til Ejer Bavnehøj.

Holdbare løsninger

Husene er opført i gedigne materialer, der som arkitekturen er langtidsholdbar. Facaderne er hvidpudsede, og vinduerne er træ-/aluvinduer fra Thema A/S, der producerer deres vinduer i Danmark. Firmaet bruger knastfrit kernetræ og har mange energirigtige løsninger i deres proces. Thema A/S har et bredt sortiment, og til Ternelunden er der udover vinduer leveret døre med glaspartier til altanerne.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 6

Skole

Broskolen

Broskolen klædt på til fremtiden

Domicil

Energinet.dk

Lavenergiens fanebærer

Sport

Gigantium Svømmehal

Bølgegang i badet

Hotel og konference

Hotel Grand Park

Komfort i topklasse ved det 19. hul

Ungdomsbolig

Malterigården

Ungdomsboliger i spændende bymiljø

Bolig

Pilevangen

Grøn æstetik i alment boligbyggeri

Bilhus

Super Dæk Service

Effektiv logistik er vejen frem

Skole

Tagensbo Skole

Kulturkraftværket

Bolig

Ternelunden

Boliger med grafisk udtryk

Kontorhus

Torvebyen

En ny by midt i den gamle by

Plejecenter og genoptræning

Vestervang Aarhus

Pleje i smuk parkbebyggelse

Domicil

Videnscenter Thy-Mors

Udsigt viden om

Uddannelsescenter

VUC Sønderjylland

Bynært studiemiljø