Novo Nordisk A/S Hillerød

:
september 2017
Novo Nordisk A/S Hillerød - administrationsbygningen

Administrationsbygningen fremstår med lette facader udspændt mellem tunge skiver af beton og tegl med reference til nabobygningers murværk. Totalentreprenør er EK Entreprise A/S.

Novo Nordisk A/S Hillerød - murværk

Murværk og beton er foretrukne materialer i tråd med områdets andre bygværker. Det er Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik A/S, som har produceret betonelementerne til flexhallen.

Novo Nordisk A/S Hillerød - akustik

Intern A/S, førende tømrer- og snedkervirksomhed, har haft ansvaret for kompletteringen med bl.a. akustisk regulerende asketræslameller fra Gustafs samt gips – og glasvægge. Her ses det dobbelthøje rum.

Novo Nordisk A/S Hillerød - av-løsning

Mobilitet og fleksibilitet er overskrifter i av-løsningerne fra TDC Netdesign og Audio Visuelt Centrum A/S, der forestod montagen af bl.a. skærme til videokonferencer.

Novo Nordisk A/S Hillerød - arbejdspladser

Arbejdspladser i storrumsmiljø med tekstile belægninger fra Egetæpper A/S får masser af dagslys gennem høje glasfacader.

previous next

Åben diskretion

Ny kontorbygning hos Novo Nordisk Hillerød værner om mediko-ikonets produktudviklere med nødvendig diskretion, men gør det åbent, transparent og gæstfrit

Byggefakta

Novo Nordisk A/S
Brennum Park
3400 Hillerød
Danmark

Bygherre:
Novo Nordisk A/S
Bygherrerådgiver:
Fisch-Thomsen Consulting A/S
Arkitekt:
Sweco Architects A/S
Totalentreprenør:
EK Entreprise A/S
Ingeniør:
Orbicon A/S
Areal:
1900 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
april 2016 - juni 2017

En total- og to storentrepriser fra EK Entreprise A/S har realiseret et nyt flexlager, et porthus og knap 1.900 kvm ny administration til Novo Nordisk A/S i Hillerød. Det er her, nord for København, at medicogiganten i et kvart århundrede har produceret en række af sine internationalt anerkendte produkter og fortsat ekspanderer aktiviteterne.

Det aktuelle projekt blev sat i værk med henblik på at skabe optimale arbejdsvilkår for en produktudviklingsgruppe inden for Novo Nordisks kerneområder. Til optimale arbejdsvilkår hører nærhed til produktionen, hvorfor de administrative arbejdspladser er tilbygget som en udvidelse af en eksisterende produktionshal.

– Den placering var afgørende for Novo Nordisk, hvorfor vi fandt plads til det nye kontorhus ved at nedrive en tidligere ankomstreception og placere flexhal og porthus i naturlige nicher omkring produktionshallen, forklarer den projekterende sagsarkitekt hos Sweco Architects A/S,

Curt Ølgod. Kontorhuset er disponeret i tre etager over terræn og dermed en etage højere end den omgivende produktionsbygning. Facadelukning med glas sikrer både udsigten over Hillerød og byens royale stolthed Frederiksborg Slot og et generøst lysindfald ned over arbejdspladser i et dobbelthøjt rum.

– Facadens lette glas og aluminium er samtidig en reference til naboerne i Brennum Park, pointerer Curt Ølgod. En reference er også bygningernes anvendelse af murværk, der danner en kontrast med tyngde og indgår i et orkester af de ældre naboers betydelige brug af tegl. Lyse mursten står som en markant skive i det nye kontorhus, mens flexhallens facader på alle sider er beklædt med en skærmmur af homogent mørkbrændt kontrasttegl med dybde.

Etapevis

Opførelsen af de tre nye bygninger blev tidsforskudt i etaper af logistikmæssige årsager, oplyser projektchef hos EK Entreprise, Jesper Friberg. Flexhallens 600 kvm stod færdige i slutningen af 2016, mens kontorhus og den nye bygning til transportservice med to porte blev klargjort i den tidlige sommer i år.

De nye bygninger er blevet opført i kendte og afprøvede bygningstypologier som bærende betonkonstruktioner med søjler, dragere og huldæk. Blandt samarbejdspartnere og leverandører i det felt optræder en ikke så ofte omtalt producent, nemlig Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik A/S, der især har optrådt som underleverandør til de førende aktører indenfor betonelement-produktionen herhjemme. I den rolle har Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik medvirket til en række store projekter, heraf ca. 50 på byggepladser i Hovedstaden.

Detaljesans

Til Novo Nordisk – flexhallen – har fabrikken i Thisted bidraget med f.eks. 180 mm tykke bagmurselementer i bredde 3 m og i højden 8 m. Transporten til Hillerød var i sig selv en kompliceret logistik-udfordring!

– Vi bliver efterspurgt til sådan et projekt, fordi vi i forvejen er kendte fra tidligere projekter og har bevist seriøsiteten, mener projektchef Kalid Khamisi, Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik.

Til porthuset har cementvarefabrikken leveret 420 mm tykke sandwichelementer med tilhørende søjler og huldæk samt udkragede overliggere, der fører kræfterne ned via en tværlås i form af et gennemboret stålrør. Hele konstruktionen er derefter beklædt facadens afslutning med glas og lette kassetter, oplyser Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik. Den særlige overligger-konstruktion tillader glasfacaderne en elegant samling i hjørner uden understøtning eller synlige profilsamlinger.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 4

Sport

Aabenraa Multiarena

Dynamiske rammer  for fysisk aktivitet

Hotel og konference

Cabinn Metro

Langtid til lavpris

Bolig

Grønnedalsparken

Grøn boligfornyelse

Bolig

Grønttorvet Valby

Forår på Grønttorvet

Hotel og konference

Hvidbjerg Strand Feriepark

Strandhotel i første klitrække

Sport

Jysk Park

Stadion med elegante krumninger

Kulturcenter

Køge Kyst

Køges bagside  bliver til forside

Offentlige kontorer

Middelfart Rådhus

Nyt rådhus i svævende formsprog

Domicil

Mærsk Domicil

Maritim identitet ved havnen

Domicil

Orbicon A/S

Ægte grønt

Bolig

Pærelunden

Fart på Trekroner

Offentlige kontorer

Storstrøm Fængsel

Stjerneformet fængselsby

Skole

Sønderlandsskolen

Spektakulær legeplads  på taget

Bolig

Tibberupparken afd.6

Almene boliger i fællesskabets tegn

Hotel og konference

Wakeup Aarhus

Oliemøllen blev til moderne hotel