Tibberupparken afd.6

:
september 2017
Tibberupparken afd.6 - fællesarealer

Nye grønne fællesarealer og haver i Tibberupparken er med til at give beboerne et større socialt fællesskab, og får dem til at tage ejerskab over området på en helt anden måde end tidligere.

Tibberupparken afd.6 - facader

De ni blokke i bebyggelsen har bl.a. fået nye, efterisolerede facader og gavle med skalmurede tegl, mens altansiden er beklædt med langtidsholdbare skærmtegl fra firmaet C2 Elements ApS.

previous next

Almene boliger i fællesskabets tegn

Bebyggelsen Tibberupparken afd. 6 har med en omfattende renovering fået et kvalitetsløft, der har skabt en helt ny dynamik for beboerne i området

Byggefakta

Tibberupparken afd.6
Kofod Anchersvej 55-125
3060 Espergærde
Danmark

Bygherre:
Boligselskabet Nordkysten v. Boligkontoret Danmark
Totalrådgiver:
Nova5 Arkitekter A/S
Arkitekt:
Nova5 Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
NCC Construction Danmark A/S
Ingeniør:
Jørgen Nielsen Rådgivende Ingenirører A/S, Cowi A/S
Andre aktører:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
25300 kvm.
Byggesum: 
320 mio. kr.
Byggeperiode:
november 2014 - oktober 2017

Det var alvorlige problemer med bl.a. ringe isolering, betonskader og skimmelsvamp, der satte gang i renoveringen af Tibberupparken i Espergærde i Nordsjælland. De ni boligblokke med i alt 264 boliger og fælleshus er opført sidst i 1960’erne.

– De byggetekniske problemer startede processen, men vores opgave var i lige så høj grad at give beboerne en ny positiv selvforståelse og stolthed, så de kan tage ejerskab over at bo i området. Det skulle være en parkbebyggelse, der er attraktiv for alle, og man ville gerne ændre i beboersammensætningen, forklarer adm. direktør og partner i Nova5 Arkitekter A/S Hanne Vinkel Hansen.

– Fra at boligforeningen havde store problemer med fraflytning, står der nu villaejere fra området på venteliste for at få en bolig. Vi har i designfasen, i tæt dialog med beboerne, været meget fokuseret på de uformelle møder og de netværk, der opstår når folk møder hinanden ved indgangen eller ude i de grønne fællesarealer for derigennem at skabe en levende bebyggelse. Alle lejligheder har fået kig til fællesarealerne og de nye haveanlæg og større, glasinddækkede altaner, der kan åbnes helt op med indvendig beklædning af træ, og boligerne i stuen har mulighed for egen have, siger Hanne Vinkel Hansen.

Stor variation i boligerne

Ud over en komplet renovering af klimaskærmen med efterisolerede betonfacader, nye trelagsvinduer og nyt zinktag, har bebyggelsen fået boligventilation med varmegenvinding, energibesparende fællesløsninger, nedgravede affaldsløsninger, og et LAR-anlæg, der sørger for ekstra vand til haverne. 36 etværelses lejligheder er nedlagt og integreret i nabolejlighederne, mens to blokke er ombygget til tilgængelighedsboliger, så ældre beboere kan blive boende i området. De to nordligste blokke har fået en ekstra etage med attraktive, lyse tagboliger.

Varierede facader

De efterisolerede facader og gavle har fået en skalmuring med reliefmotiver med tegl i meget høj kvalitet fra Petersen Tegl A/S, mens blokkene på altansiden har fået nye facader i skærmtegl.

– Vi har leveret vores Tempio FK16 skærmtegl i tre forskellige grå nuancer med tilhørende montagesystem til de forskellige blokke, fortæller direktør Henning Thomsen fra C2 Elements ApS.

– Skærmteglene er leveret i tre forskellige modulhøjder for at passe til facaderne og de bliver specielt fremstillet til hvert projekt. Vi har et standard farvekort, men trenden går mere og mere i retning af, at man vil have en speciel farve til det aktuelle byggeri. Tegl er jo et kendt og velafprøvet materiale, men skærmteglene er klinkerbrændte, hvilket gør dem meget hårde og giver dem nærmest ubegrænset levetid. Samtidig kan de nemt nedtages, hvis man ønsker at ændre facaden, forklarer Henning Thomsen.

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 4

Sport

Aabenraa Multiarena

Dynamiske rammer  for fysisk aktivitet

Hotel og konference

Cabinn Metro

Langtid til lavpris

Bolig

Grønnedalsparken

Grøn boligfornyelse

Bolig

Grønttorvet Valby

Forår på Grønttorvet

Hotel og konference

Hvidbjerg Strand Feriepark

Strandhotel i første klitrække

Sport

Jysk Park

Stadion med elegante krumninger

Kulturcenter

Køge Kyst

Køges bagside  bliver til forside

Offentlige kontorer

Middelfart Rådhus

Nyt rådhus i svævende formsprog

Domicil

Mærsk Domicil

Maritim identitet ved havnen

Domicil

Orbicon A/S

Ægte grønt

Bolig

Pærelunden

Fart på Trekroner

Offentlige kontorer

Storstrøm Fængsel

Stjerneformet fængselsby

Skole

Sønderlandsskolen

Spektakulær legeplads  på taget

Bolig

Tibberupparken afd.6

Almene boliger i fællesskabets tegn

Hotel og konference

Wakeup Aarhus

Oliemøllen blev til moderne hotel