Cabinn Metro

:
september 2017
Cabinn Metro - facader

Husets konstruktion baserer sig på søjler, facader og dæk af beton med den største leverance i form af huldæk fra Contiga Tinglev A/S i underleverance til Fårup Beton A/S.

Cabinn Metro - apartments

Cabinn Metro Apartments er en bygning på ti etager, hvis facader er præget af et industrielt design med sinusplader i rytme og sekvens. Ideen kommer fra Cobe Arkitekter A/S.

Cabinn Metro - hotellejlighed

Eksempel på en hotellejlighed i dobbelt-versionen. Dem er der 200 stk. af i det nye projekt. De 320 andre er udstyret med en enkeltseng, men ellers samme udstyr: Arbejdsplads, køkken, bad og tv. Foto: Cabinn.

Cabinn Metro - badeværelse

Laufen Nordic ApS står bag al saniteten til badeværelserne i de nye hotel-lejligheder. Det drejer sig især om håndvaske og klosetter, begge fra kollektionen Laufen Pro N.

previous next

Langtid til lavpris

Cabinn Metro var også i 2010 en præstation inden for hotelbyggeri. Syv år senere har hotelkæden slået sin egen rekord. Det er igen sket i samarbejde med stjerne-arkitekter

Byggefakta

Cabinn Metro
Arne Jacobsens Allé 2
2300 Kbh.S
Danmark

Bygherre:
Cabinn A/S
Arkitekt:
COBE ApS
Ingeniør:
MOE A/S
Areal:
12700 kvm.
Byggesum: 
350 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2014 - juli 2017

Ganske vist kan man finde højere bjerge andre steder i Norden – som nationalpoeten Grundtvig skrev i 1820 – men mere anselige hoteller, målt på størrelse, det findes ikke!

Det har hotelmatadoren Niels Fennet sørget for. Det er manden, der for små 30 år siden fik ideen.

Det er også recepten på Cabinn Metro i Ørestad, hvis første etape stod færdig i 2010, og som nu har brilleret med at føje 520 nye overnatningstilbud til de godt 700, som i forvejen var inden for murene af de op til 16 etager høje bygninger.

Dermed har Cabinn igen Nordens største hotel.

Med etape to i Ørestad har Niels Fennet med sædvanlig ildhu og professionalisme kastet sig ind i konkurrencen om kunder, som har brug for en bekvem og nem lejebolig i længere tid end det, som traditionelle hoteltilbud sigter på. Lejeperioden på Cabinn Apartments er mindst 14 dage; til gengæld lyder tilbuddet på ikke bare et værelse men en hel lejlighed med køkken (kitchenette) – og til priser, som giver selv det almene lejeboligmarked kamp til stregen.

Indpakningen står kendte arkitekter for som Daniel Libeskind (etape et) og i denne etape Cobe Arkitekter. Det gør de, fordi Cabinn har erkendt de toppoints, der ligger i den kunstneriske præstation: Gør man et godt førsteindtryk, er en stor del af vejen til målet nået!

For selve plandisponeringen er enkel og simpel: En ti-etagers længebygning af beton med facader ud mod Arne Jacobsens Allé danner stamme for to fløje med hver seks etager mod nord.

Under hele byggeriet er der udgravet to underetager til parkering i to plan.

Betonelementer

De bærende konstruktioner er udført med sandwich-betonelementer i et bredt program leveret af Fårup Betonindustri A/S med flere underleverandører. En af dem er Contiga Tinglev A/S, som stod for alle dækelementer, inklusive p-kælderen, der var en af de største udfordringer:

– Vi arbejdede i en byggegrube med ca. ti m dybde og producerede dækelementer, der samtidig skulle danne kørerampe mellem de to parkeringsetager, forklarer salgschef Teis Hedemand fra Contiga Tinglev. Den dobbelte funktion krævede særlige regneprogrammer til projekteringen, uddyber Teis Hedemand. Contiga Tinglev leverede sine dækelementer kontinuerligt i takt med behovet på byggepladsen i perioden mellem april 2016 til februar 2017: Bundlinjen viste 3600 huldæk til hovedbygning og sidefløje med i alt 13.400 kvm dæk i 265 mm, mens p-kælderen krævede 6644 kvm dæk (1200 stk.) i tykkelsen 320 mm.

– Helt afgørende for denne sag var, at de projekterende i deres placering af skakte og præfabrikerede kabiner arbejdede ud fra vores mål-specifikationer for at skabe optimal kost-effektivitet, understreger Teis Hedemand.

Facader

Med de bærende konstruktioner på plads kunne opførelsen i fagentrepriser fortsætte med facadebeklædningen, som her er designet af Cobe Arkitekter med inspiration fra det maritime miljøs containerhavn.

Sinusplader i tre farver anodiseret aluminium – sølv, gulv og bronze – beklæder facaden, vendt efter flere geometriske akser, så bygningens inddeling i værelses- og lejlighedsmoduler bliver umiddelbart aflæselig. Vinduesfelterne har samtidig modtaget en markeret profilindramning med den effekt, at vinduespartierne afspiller en regelmæssig rytme.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 4

Sport

Aabenraa Multiarena

Dynamiske rammer  for fysisk aktivitet

Hotel og konference

Cabinn Metro

Langtid til lavpris

Bolig

Grønnedalsparken

Grøn boligfornyelse

Bolig

Grønttorvet Valby

Forår på Grønttorvet

Hotel og konference

Hvidbjerg Strand Feriepark

Strandhotel i første klitrække

Sport

Jysk Park

Stadion med elegante krumninger

Kulturcenter

Køge Kyst

Køges bagside  bliver til forside

Offentlige kontorer

Middelfart Rådhus

Nyt rådhus i svævende formsprog

Domicil

Mærsk Domicil

Maritim identitet ved havnen

Domicil

Orbicon A/S

Ægte grønt

Bolig

Pærelunden

Fart på Trekroner

Offentlige kontorer

Storstrøm Fængsel

Stjerneformet fængselsby

Skole

Sønderlandsskolen

Spektakulær legeplads  på taget

Bolig

Tibberupparken afd.6

Almene boliger i fællesskabets tegn

Hotel og konference

Wakeup Aarhus

Oliemøllen blev til moderne hotel